Nakupujete na internetu? RSS

Štítky: , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,
    plánuji založit internetový obchod s určitým druhem kvalitních potravin. Zajímalo by mne, jestli nakupujete nějaké potraviny, nebo jiné věci potřebné k vaření (či jinak související s jídlem) přes internet. A případně proč (nedostupnost ve vašem městě, pohodlnost…)? Pokud budete mít několik minut na odpověď, budu vám vděčný, a pokud se vše povede, máte u mne jako první slevový kupon :). Díky!

  2. Nenakupuju, potravinu prostě musím vidět přes to nejede vlak:))

  3. ↪ 1 pix: Nakupuju ryby, maso a koření. A důvod – lepší ryby za podobně rozumnou cenu neseženu. Maso kupuju jen to méně obvyklé, které bych sice sehnala, možná i levněji, ale bylo by to dost náročné, takže pohodlí dovozu domů vítězí.
    Koření – to v téhle části města neseženu v takové nabídce. Musela bych do centra, což někdy jde, někdy ne. Takže občas koupím koření přes net, občas osobně, jak se mi chce.

    Včera jsem koupila na Foodparade vanilkové lusky a vypadají dobře, takže další už asi koupím od téhož obchodu přes net.

    Nekoupila bych takto lahůdky, které se tepelně neopracovávají – třeba sýry. To chci vidět při nákupu, jak je s tím zacházeno, jak je to skladováno atd.

  4. Trvanlivé potraviny (zejména pokud jde o něco speciálního) občas ano. Čerstvé zboží a to, co můžu bez problému koupit v dosahu ne.

  5. ne, protože právě čerstvé potraviny např. maso rozváží eshopy zpravidla jen po Praze, severní Čechy nic a asijské „trvanlivé“ si radši přivezu z korunní, když jednou za čas jedu do Prahy, protože na netu je mají často dost drahé.

  6. Krome vanilky jsem nikdy nenasel u nas nic, co by bylo vyhodne.

  7. Ani ne. Jen vanilku a některé koření, pak vlastně speciální zboží typu Mixit:), nedostupné trvanlivé potraviny se nakonec většinou dají sehnat někde v kamenné prodejně, když se člověk trochu posnaží (naposledy jsem takhle sháněla určitý typ soli)…
    Jinak věci související s vařením – jako třeba nádobí a technika, to může být, ale stejně si to většinou radši okouknu naživo (třeba kupovat nůž po internetu je největší blbost, neseděl, reklamace). Důvod pro nákup na internetu je většinou cena, pokud se teda nějak výrazněji liší od běžných obchodů. Pohodlí ani nevím, když už, tak volím obchod s osobním odběrem a doběhnu si, kam je potřeba, s tím problém nemám.
    Ale jsem z Prahy, žít dál od větších měst, možná bych toho využívala víc.

  8. Kupuju pres net jen vanilkove lusky, mam zalusk jeste na sul, jo, jeste cokoladove pecky, jinak asi nic. Ty lusky proto, ze cena/vykon je podstatne lepsi nez u kupovanych v beznych obchodech ( byt specialkach na koreni), sul je v obchode drazsi, znacka stejna, pecky proto, ze dana znacka se v kamennych obchodech sezene zridka, snad jen v Praze.
    Prilezitostne kupujeme nadobi jedne znacky. Da se sehnat i v kamennych, ale v eshopu ho kupujeme, kdyz maji obcas slevy. Prvni kus nadobi byl ale z kamenneho obchodu jineho prodejce.
    Pres net jsem si kupovala i kus nadobi jine znacky u jineho eshopu, nemela jsem potrebu ho osahat, diskutovala jsem s odbornikem a samotny eshop zodpovedel vsechny me dotazy ohledne rozmeru velice rychle, tak jsem ho koupila u nich. Sel by urcite koupit i v kamennem obchode, ale opet asi jen v Praze. S timto obchodem jsme meli predchozi pozitivni zkusenosti s jinymi nakupy a stejne bych ho kupovala u nich, i kdyby bylo mozne koupit ho v kamennem obchode. Jsem celkem konzerva, jak se mi neco osvedci, nemam potrebu smejdit jinde.

  9. Ani ne, kupuji v podstatě jen základní suroviny a to v místním obchodě. Na internetu jen vanilkové lusky, koření kromě kmínu – kmín máme od místního zemědělce. Ostatní koření proto, že kupuji ve větším balení a to zde neseženu. Pak marmite. Řasy nori zatím máme do zásoby z darů, až dojdou, taky asi budu muset na internet. Za mě hraje roli pouze místní nedostupnost, pokud by bylo prodáváno tady v okolí, asi koupíme v místním obchodě i za větší cenu než int., protože to jsou věci kupované ne tak často. Jo a zapomněla jsem na nejdůležitější – kakao, jednoznačně přes internet, protože kupujeme v kilovém balení a kvalitní kakao, opět – v místě nedostupné.

  10. Nerada nakupuji potraviny, aniž bych je viděla. Věci, které jsou nedostupné v českých obchodech, si raději koupím při cestách v zahraničí, například výše zmiňovaná vanilka. Jediné, co pravidelně nakupuji po netu, jsou vyzkoušené věci, které nám chutnají a kupujeme jich hodně a jednak bych pro ně i v Praze musela běhat sem a tam, jednak by se mi nákup pronesl. V mém případě jde o nákup v konkrétním eshopu s „racionální“ výživou, kde jednou za čas nakoupím zásobu celozrnných těstovin, různých fazolí, obilovin, ořechových pomazánek, sušeného ovoce a ořechů, třtinového cukru, atp. Svou roli samozřejmě hraje i cena. Průběžně nakupuji v obchodech v okolí (a mám výběr), ale ceny jsou někdy šílené.
    Jediná další věc, kterou si vybavuji, jsou vína, která někde v restauraci ochutnám a chci si koupit domů.

  11. To je zajímavý, myslela jsem, ze na cerstveryby nakupuje mnohem víc lidí, zejména právě tu „od Cuketků“. A zatím jsem v této diskusi zdá se sama :)

  12. ↪ 11 kami: Oni myslim zavazi jen Prahu a neco ve strednich Cechach, kdysi jsem se na ne koukala.

  13. ↪ 12 irresistible: Jo, to je pravda, ale tu přispěli tuším i lidé ze zavážené oblasti, tak mě to překvapilo :)

  14. ↪ 11 kami: To je fakt, u nich jsem taky něco kupoval i v tomto na skladování velmi náročném oboru. A bylo to fajn. Ale nakonec je pro mě jednodušší a levnější si pro rybu buď zajet do Makra, nebo když potřebuju jen jednu porci, tak na trh (zejména když v Karlíně, kde Čerstvé ryby mají také stánek, občas vypomáhám u kávového stánku). Pro ty, kdo se do Makra nedostanou je to myslím hodně dobrá služba. Ale pokud člověk může nakupovat rovnou ve velkoobchodě, kde nakupují i oni, je to prostě výrazně levnější, což u mě vítězí.

  15. ↪ 14 Kytka: Aha, tak to je pak jasné.

  16. Stejně jako ostatní omezuji internetové nákupy jídla de facto na věci, které jinak neseženu. Zrovna to koření bych si tisíckrát radši koupila ve voňavém obchůdku s atmosférou, kdyby tu nějaký byl… ale není. Velkou roli hraje zkušenost, buď osobní, nebo doporučení (často zde z fóra a nebo z inzerujících partnerů – víno, olivový olej…). Dále „profi“ věci běžně neprodávané jako mandlovou mouku nebo čokopecky. A šikovné je taky, pokud eshop nabízí možnost zaslání zakoupeného zboží jako dárku přímo obdarovanému, pokud dotyčný bydlí daleko a vy byste to stejně posílali poštou. Velkou roli pro mě v tomto případě nehraje cena, vzhledem k poštovnému to ani moc výhodné nebývá. Častěji kupuji kuchyňské potřeby a pomocníky.

  17. ↪ 11 kami: Ano, taky jsem u nich nakupovala a byla spokojená, ale od té doby, co mám za rohem trhy, kde jsou ryby třikrát týdně, je jednodušší, koupit tam, než si vzpomenout, objednat a pak být ještě večer doma na závoz.

  18. ↪ 10 Maroni: Zapomněla jsem na nákupy biozeleniny a ovoce přes freshbedynky.cz. Nakupuji u nich hlavně v zimě, když nejsou trhy a poprvé jsem nakoupila, když jsem byla nemocná a rozhodovala se mezi smrtí hlady a nákupem s rizikem, a jsem s jejich zbožím spokojená. Ještě přidám zkušenost maminky, která jednou za čas nakupuje z eshopu jedné biofarmy maso ve vetším množství, protože tam kde bydlí, ho nekoupí a vozit z Prahy to nejde.
    Takže co se týče Vašeho podnikatelského záměru, mě osobně připadá, že obchodů je hodně (navíc doprava potravin je komplikovaná…). Aby byl nějaký obchod životný, musí si najít nějakou specifickou niku na trhu a nabídnout speciální služby, například závoz freshbedýnek chladicím autem domů v domluveném čase.
    Mě na trhu naopak chybí služby, jako je nákup přivezený domů. Nechci se ale podřizovat omezené nabídce obchodu, ale chci, aby mi někdo přivezl domů nákup potravin, které chci a běžně kupuji a při nákupu samozřejmě ohlídal jejich stav a čerstvost, aby mi domů nepřišlo půlkilové balení mozzarely, která má trvanlivost do zítřka atp. Navíc vyžaduji donášku do bytu, protože nejčastěji bych službu využívala během nemoci. Protože zásobování naší domácnosti během nemoci je problém, uvažuji, že vyzkouším eshop tesco, případně údajně připravovaný interspar. Ale moc se mi do toho nechce, protože tam běžně nenakupuji.

  19. Ja som doteraz využíval internet len na nákupy korenia a špeciálnych pálivých omáčok (www.paliveomacky.cz), ale práve dnes u nás Tesco spustilo donáškovú službu, tak som ju hneď aj využil. Samozrejme, človek si musí vyberať podľa výrobcov, prípadne kúpiť len to, čo má odskúšané, ale to robím aj v kamennom Tescu. A naviac (veľmi oceňujem) tu mám prehladne zobrazenú cenu za kilogram, takže sa dá celkom ľahko zistiť, že niektoré honosne sa tváriace produkty v nádhernom balení sú v skutočnosti lacné šmejdy (ono sa to dalo aj predtým, ale nie tak jednoducho, a predsa len ten obal človeka ovplyvní).
    Dosť som zvedavý, či sa na to chytia aj iné hypermarkety, napríklad v syroch je Carrefour podstatne lepší.

  20. Kupovat potraviny přes net mi připadne lehce podivné, pokud se mohu stavit v obchodě u baráku. Mám rád, když to přesně vidím, mohu ohmatat, cítím atd. Třeba pečivo bych nikdy přes net nekupoval…

  21. když už tu ta diskuze probíhá, nemá někdo tip na nákup dobrého masa přes internet, které dopravují i mimo Prahu, konkrétně severní Čechy? Popravdě nevím, zda je to vůbec technicky proveditelné, ale třeba někdo ví :-)

  22. Teď dva týdny využívám freshbedynky.cz (zatím spokojenost) – mají i maso v kvalitě bio, vyzkoušeno nyní jehněčí a kuřecí, a koření nakupuji u Antonína v Plzni přes jejich e-shop. Jinak preferuji návštěvu obchodu.

  23. Přes net občas kupuju věci na pečení jako třeba pravý mandlový marcipán, kvalitní čokoládu v peckách, mandlovou moučku …
    Občas nějaké francouzské lahůdky – ty kupuju zde: http://olivovakucharka.webgarden.cz/…sky-obchudek
    A občas i něco ze zdravé výživy, uvažuju o objednání chia semínek apod.
    A momentálně ujíždím na sypaném bio müsli od Müslimánie.
    Ono to záleží na dostupnosti, já třeba žiju na malém městě, kde se toho nedá tolik sehnat, nejsou tu trhy a obchody se speciálním zbožím.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.