Demi-glace RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zkoušel jsem udělat masový fond (nevím jestli to můžu nazvat demi-glace) dle tohoto receptu http://www.ceskatelevize.cz/…137-recepty/?… a výsledek mě neuspokojil a nevím jestli je problém ve mně nebo v receptu (a nebo je výsledek v pořádku, ale představoval jsem si to jinak). Konečná redukce je hodně sladká po kořen.zelenině – myslel jsem si, že chuť bude spíše masová.
    Použil jsem hovězí kosti z mladého býka. Oproti receptu jsem ale kosti zapekl v troubě, přípečky odvařil vínem. Vývar jsem táhl 8hod, výsledných cca 3– 3,5l jsem zredukoval tak na 3/4l. Barva je tmavě hnědá, po vychladnutí je to jako želé.
    Co příšte ? Míň zeleniny nebo jiný recept? (než jsem to začal vařit prohlédl jsem více recetů a nepřišlo mi, že by v recetu bylo extrémně moc zeleniny)

  2. Me napoprve chut opravdoveho demi-glace taky dost prekvapila. Je potreba si uvedomit, ze to neni hotova omacka, ale opravdu jen zaklad, ktery hlavne dodava „telo“ a jinak jeho chut vlastne ani tak vyrazna neni,,,

  3. ↪ 1 tomasz: hodně záleží, co s ním později chcete dělat. mrkněte se třeba na proporce tady: http://www.cuketka.cz/?… výsledek je také hodně navoňaný. nic nebrání tomu finální profil trochu „utáhnout“ — přidat na množství i opečení kostí, karamelizovat všechnu zeleninu, cibuli přidat ve formě do černa opečených půlek etc.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.