chléb bez hnětení s kváskem??? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. zajímalo by mě, zda se dá péct chléb systémem bez hnětení, ale s použitím kvásku? Chleba bez hnětení již peču levou zadní, ale pořád mi na něm něco chybí, tak jsem zkusila založit kvásek – vypadá zatím dobře, tak bych ráda zkusila kváskový. Je možné, že bych postupovala jako u chleba bez hnětení, jen místo droždí bych vrzla kvásek? Díky za odpověď.

  2. ↪ 1 begoni: Už jsem odpovídal v diskuzi pod článkem o kvásku — není to nic složitého (=rovnou se do toho pusťte) a jestli vydržíte přes víkend, budu dávat na blog full recept na Šumavu bez hnětení včetně všech fint a podrobností! ;)

  3. Tak to se neuvěřitelně těším! Kváskový chleba už sice peču skoro levou zadní, ale proč si neusnadnit práci :-)

  4. Tak pravě dopečeno podle Cuketky. Vše podle plánu proběhlo, těsto přeloženo pěkně vykynulo. Problém s pečenim. Trouba na 250 po deseti minutách odklopeno viko a pečeno dalších 25 minut. Chleba se podle mě trosku víc připekl. Uvidíme jaky bude vevnitř. Doporucujete snížit teplotu?

  5. ↪ 4 maceo: můžete a) snižovat teplotu po odklopení na 230 nebo b) prodloužit dobu pečení pod poklicí

  6. to cuketka: tak snížena teplota, zase ovšem chleba zůstal placatý a nevyjel nahoru, ovšem barva pěkná. Mám několik dotazů:

    • vadí když těsto kvasí déle než je uvedených 10–12hodin?
    moc díky
  7. ↪ 6 maceo: psal jsem vám, ať tu teplotu snížíte až po odklopení poklice! Chleba vyskakuje pouze prvních 5–10 minut, takže tam tu teplotu samozřejmě zachovejte na plný knedl. Těsto můžu kvasit déle než 12 hodin, ale může se stát, že překyne. Pokud chcete rozložit kynutí na delší dobu, tak snižte teplotu. Třeba při 15 stupních protáhnete celkovou dobu až k 16–18 hodinám.

  8. Upekla jsem asi 10 chlebů z kváskem, ale žádný mi nevyrostl, když jsem je přendala z ošatky na plech, pokaždé se mi těsto srazilo a už nevykynulo.
    Tak sem byla z toho otrávená nevím , kde se dělala chybu… vyzkoušela jsem Vaší ŠUMAVU a jsem natšená!!! Konečně krok po kroku , jak píšete a povedlo se!!! Děkuji moc za Vaše rady!! I když jsem už toho na netu přestudovala houfy, teprve u Vás se mi clebíček povedl!!Díky MOOOC!!

  9. Tak jsem ve čtvrtek upekla první chleba bez hnětení, sice ještě ne s kváskem, ten teprve budu tvořit, ale byl výborný:)Cuketkův chlbík od té doby frčí, už jsem pekla dvakrát a vždy zmizel coby dup:)

    http://co-si-dam.blogspot.cz/…chlebik.html

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.