Čerstvé ovoce v pečení — jak na to? RSS

Štítky: , , , ,

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. zdravím všechny přeborníky,
    jako amatérka v poli pečení, mám dotaz: nevíte, jak správně přidat do buchty, koláče apod. čerstvé ovoce, dělala jsem dnes jahodové buchtičky (velikosti menší muffin) v silikové formě přesně podle návodu.

    …Vypadaly krásně, podle receptu cca 15 min na 210 st. ale uvnitř okolo jahodových kousků je těsto úplně rozpatlané… vzpomínam si, že tohle se mi už párkrát povedlo s jablky přidanými do těsta apod.

    Netuším kde je problém…

    Díky moc za info.

  2. Důvodem je odpařování vody z ovoce při pečení. Fígle jsou různé, u štrůdlu (což je ale trochu jiný případ – listové těsto a jablka nastrouhaná) používám kombinaci vymačkání vody – výtečný jablkový fresh .) a trochy strouhanky okolo jablečné směsi. Jestli funguje i u jahod, nevím..

  3. Strouhanka funguje určitě. Proto se dává do štrůdlů s ovocem a podobně.
    Nebo různé rozdrobené sušenky a tak.

  4. aha, díky za info!!! … akorát v případě např. borůvkovýho muffinu, nebo ovoce, které je vmíchané přímo v těstě tohle není možné… Asi v tom bude ještě něco, péct na menší teplotu – déle a jaký druh pečení nastavit možná?

  5. ↪ 4 katcha: Mě osobně ta mazlavost v okolí ovoce nevadí, patří to k tomu. Ale můžete si pomoct tím, že ovoce obalíte v cukru, strouhaném kokosu nebo drcených piškotech, pokud ho pokládáte na těsto. Taky ho nesmí být moc, potom je těsto opravdu rozblebané od šťávy a nedopeče se. Od oka musí být mezi ovocem, které pouští hodně šťávy, mezery aspoň stejné velikosti jako je ono. Pokud ho vmícháváte do těsta, např. u muffinů, je lepší udělat těsto hutnější a se zvlhčením od ovoce počítat. Trouba musí být nastavena na spodní i horní pečení. Teplotu na muffiny používám nižší, 170 C, ale každá trouba peče jinak, to si musíte vychytat.

  6. U borůvkového muffinu je možné použít mražené borůvky – pokud správně vychytáte teplotu pečení, tak se těsto upeče a borůvky nerozblemcají.

  7. ↪ 6 RenataE: To je pravda, mražené ovoce a rozpálená trouba = úspěch.

  8. Vanda: jojo mazlavost by mi nevadila, ale mě se povedlo to opravdu rozpatlané, nedodělané těsto.) díky všem za rady, budu zas zkoušet, podle těhle rad. díky!!!

  9. ↪ 8 katcha: Jahody jsou potvory, blebají těsto vždycky, když jsou přezrálé a hodně šťavnaté, u kompotovaných a rozmrazených mražených je to tutovka.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.