Ceske rohliky RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vazeny pane Cuketko, predem bych vam rada podekovala za vas recept na Cesky chleb a krasny clanek o nem. Diky vam si tu v Australii po 10 letech marneho snazeni najit recept pochutnavame na skvelem Ceskem chlebu!!! Dekujeme! Kazdy kdo zije v zahranici vam povi ze se mu styska po 2 vecech- Ceskem chlebu (coz uz diky vam neni problem :-) ) a po obycejnych Ceskych rohlikach! Zkousela jsem hrozne moc receptu, ale ve vetsine pripadu dopadnou jako kdyz si kousnete do buchty nez do rohliku a I kdyz je muj manzilek vzdycky sni (dela to z lasky :-), tak je to vzdycky bohuzel zklamani! Mohl by jste nam zamoranum pomoci s receptem a postupem? Moc dekujeme, Klokani :-)

  2. ↪ 1 aja: Zkuste tenhle recept: http://www.labuznik.cz/…che-rohliky/

  3. Ajo, jestli nejste vegetariáni, zkuste rohlíky z 500 g mouky, 260 g vody,50– 60 g sádla a 10–12 g soli a 20 g droždí. Vypracovat hladké těsto, nechat aspoň hodinu vykynout, vytvarovat rohlíky, nechat vykynout (opět 30 min až hodina), pomašlovat vajíčkem, posypat a péct. Na 230, na začátku dolů chrstnu skleničku vody. Rozhodně nejsou buchtové, jsou krásně vláčné, střída pružná, „natahovací“, jím je jen tak:)
    Ještě lepší je udělat těsto jen s poloviční dávkou droždí a zapomenout na den dva v lednici, pak vyndat na vál, nechat aspoň půlhodiny odpočinout, vytvarovat, nechat vykynout a péct. Druhý způsob praktikuju s bílým kvasnicovým pečivem celkem často – mám ráda čerstvé pečivo a takhle jen postupně pár dnů odebírám..:)
    Klasický postup je i tohle http://kackazvykacka.blogspot.cz/…-nepovi.html a karlovarské rohlíky taktéž zde http://kackazvykacka.blogspot.cz/…ovidani.html

  4. Na rohlíky mám hodně podobný recept:

    500 gramů hladké mouky
    lžička soli
    60 gramů sádla (1/4 kostky)
    250ml mléka
    špetka cukru
    10 gramů droždí (1/4 kostky)

    Smíchat mouku se solí, přilít horké sádlo, přidat mléko s cukrem a droždím (nestihl mi vzejít kvásek, ale nevadilo to), uhníst hladké těsto, nechat přes noc kynout v chladu. Ráno rozdělit na 8 dílů, ty vyválet do tenké, cca trojúhelníkové placky. Není třeba podsypávat, těsto se nelepí. Srolovat rohlíky, po srolování ještě lehce poválet, aby se smotané vrstvy víc přitiskly k sobě. Kladla jsem je „jazykem“ dolů, protože ty, co měly „jazyk“ nahoru se při pečení zčásti rozmotaly. Dřív mi ten „vyplazený jazyk“ na rohlících chutnal, je víc vypečený, ale teď mě irituje. Nechat na plechu, než se trouba rozehřeje na 200 °C, pak potřít vodou a dát péct na 10–15 minut.

    http://i.nyx.cz/…3ccccf78.jpg?…

  5. ↪ 4 Apolena: Aha, tak fotka nejde, zkusím to takhle: http://projekty.yw.sk/…_11_2012.JPG

  6. Ahoj lidicky, dekuju vam vsem moc za pomoc a ja to vsechno o vikendu vyzkousim a dam vam vedet :-) Diky moc, Aja

  7. ↪ 3 farfalla: Tak podle tohoto receptu jsem pekla housky, jen jsem misto sadla dala olivovy olej (sadlo mi nechutna, nevoni), a kdyz jsem to zkousela znovu, zkusila jsem misto sadla maslo. Bohuzel mi vysly takove jako buchtove, hutne.. (ale chutove vyborne). Myslite ze to mohlo byt nedostatecnym vykynutim (prestoze jsem je dala kynout 1hod+30min), nebo tim, ze jsem dolu do trouby nechrstla tu sklenicku vody?

  8. ↪ 7 L-u-c-a-a: Buchty by teda mely byt nadychane podle me, a to i ty rohliky:) Zalezi, jak mate doma vlhko a kolik stupnu, pokud spis sucho a zimu, je mozne, ze to chtelo jeste delsi dobu.. a zapareni na zacatku peceni pomuze, i dobre propracovavani. Mate robot, nebo zadelavate rucne?

  9. ↪ 7 L-u-c-a-a: Pokud jsou hutné, jsou málo vykynuté. A buchty (viz farfalla) jsou nadýchané. Zapaření pomůže, ale napřed to těsto musí správně nakynout.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.