Mlyn v Brne a okoli RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

9 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Ahoj, nemate tip na nejaky mlyn v Brne a okoli ktery prodava kvalitni psenicnou / zitnou mouku i koncovym zakaznikum? Jednou za cas bych si dovezl 50kg pytel a bylo by vystarano :-) Diky

  2. Ve Vojkovicích je mlýn a měli by mít i nějakou prodejnu, ale patří to Penamu.

  3. Kupuji mouku ve mlýně Herold, Hoštice -Heroltice. Po cestě z Brna po dálnici na Olomouc je to první odbočka u Vyškova po tom, co se dálnice dělí na olomouckou a kroměřížskou. Mají všechny druhy pšeničné a žitné, kupuji tam i graham, potravinářské otruby, jediné co jsem tam nesehnala je špalda. Je dobré tam dojet do půl třetí, sice mají některé dny vyhrazeny pro drobný prodej, ale nikdy mě nevyhodili, i když nebyl zrovna "úřední " den. Pokud máte kde mouku skladovat, kupte si jí víc, ale lepší je samozřejmě čerstvá mouka – nekupuji žádné pečivo, všechno peču doma, a stačí 1 x za měsíc až 6 neděl 10 kg pšeničné a 5 kg žitné, beru hladkou chlebovku. U padesátky bych měla strach, že mi zatuchne…

  4. ovecka: neustále narážím na informace, že čerstvě semletá mouka není na pečení vhodná a je nutno ji nechat 1 – 3 týdny odležet.

  5. ↪ 4 martas: V mlýně vám myslím neprodají úplně čerstvě namletou mouku – čerstvější než z obchodu, to jo, ale nemelou na počkání:)
    Vyzrání mouky je důležité pro snazší zpracování, ale péct jde i z úplně čerstvé.

  6. Ano, teď jsem se i dozvěděla, že žitnou berou zase z vedlejšího mlýna, že se přímo tam ani žito nemele. Protože Herold má síť vlastních pekáren, je tam určitá jistota, že melou opravdu potravinářské obilí. Protože jestli metrák potravinářské pšenice stojí zhruba 850 korun, nemůže stát slušná mouka v obchodě pod deset korun… Změnu v kvalitě mouky jsem poznala hned při prvním pečení.

  7. Je to spíš širší okolí Brna, víc než širší, ale pořád je to Česká republika. Já jezdím pro mouku do mlýna ve Svijanech (Svijany nejsou jen pivovar ;-)). Prodávají po 15 kg klasiku i chlebové.

  8. ↪ 6 ovecka: to by mě zajímalo. Čím se legálně „šidí“ mouka. U uzenin, chleba atd. to chápu, ale mouka..

  9. No třeba tak, že se nepoužívá potravinářské, ale krmné obilí, které má jiné vlastnosti a na pečení se nehodí. Nepovažuji to za legální, ale asi to nikdo nekontroluje.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.