zrazena smotana RSS

Štítky: ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravim vie mi niekto dat zaruceny postup aby sa mi smotana v omacke alebo v polievke nezrazila?aj ked ju zmiesam so stavou v omacke alebo tam dam muku ci trosku cukru tak sa obcas stane ze sa zrazi…aka teplota je najlepsia na pridanie smotany?Ď.

  2. ↪ 1 shimik: Dobrý den, měl by jste používat smetanu s obsahem min. 30% tuku, pak by se Vám to stávat nemělo. U omáček a polévek, kde se okyseluje octem mi funguje ocet svařit.

  3. No já bych řekl, že smetana se po přidání do omáčky hlavně nesmí dále vařit, jinak se může srazit. A jak píše kolegyně přede mnou, kyselé má taktéž vliv na srážení smetany. Stejně tak velký rozdíl teploty mezi omáčkou/polévkou a smetanou může také způsobit sražení. Proto je lepší přidávat smetanu ohřátou na pokojovou teplotu a ne přímo z lednice. Toť můj postřeh z praxe :)

  4. Ach jo, asi jsem zralá na dovolenou. Po přečtení názvu jsem si myslela, že Vás někdo zradil a smotal. :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.