Skopové RSS

Štítky: , , ,

11 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím všechny.

    Téma je jasné – skopové. S tímhle masem nemám , co se vaření týče, žádné zkušenosti. Máte někdo nějaký dobrý recept, jak s tímhle druhem masa naložit?
    Předem Díky. Lůca

  2. ↪ 1 DolcePunto: odstranit veškerý viditelný tuk, naložit do marinády z výrazných bylinek a dát na velmi velmi horký talíř. Recepty na skopové a jehněčí mají i prodejci tohoto masa na svých webových stránkách.

  3. ↪ 1 DolcePunto: dtto ↪ 2 micka: Mezi typickou vůní/pachem skopového a obsahem tuku je přímá úměra, takže se podle toho stačí zařídit. Maso je také o něco tužší než mlaďoučké jehněčí.

  4. Skopové by mě bavilo, nemám zdroj, prozradíte?

    Moje babička ho dělala na majoránce bez česneku, který jí nedělal dobře (více odkaz zde: http://vilemina.blog.cz/…azsky-recept). Jinak opravdu jen hodně obrat lůj, maso spíš pěkně dusit. Klasickou přílohou jsou třeba zelené fazolky.

  5. Kdysi jsem dostal kýtu a vyzkoušel tento recept:
    http://dadala.hyperlinx.cz/…kor0006.html
    Byla to bomba, i manželka, která skopové nemusí, to dala bez problémů.

  6. Se skopovym je trochu prace, opravdu je potreba ho dokonale odblanit a odstranit tuk, ktery zpusobuje pro nas nezvykly zapach i chut. Mel jsem dlouhe roky ke skopovemu odpor, protoze jsem ho jako dite jedl nevhodne pripravene, jak jsem pozdeji zjistil.

    Osobne mi chutna tento zpusob pripravy s trochou vina a spoustou mrkve, coz chut masa zjemnuje http://kucharka.jednorozec.cz/…s_mrkvi.html?…

    Nebo muzete zkusit na balkansko turecky zpusob – dzuvec, ten je taky fajn
    http://www.recepty.eu/…-dzuvec.html

  7. Skopove mame z vlastniho zdroje, chovame ovecky. Zpracovavame ho

    1. spolecne s veprovym do klobas
    2. namlete opet ve smesi s pasikem – kulicky, karbanatky, sekana
    3. pecene se spoustou zeleniny, idealne pomalu a dlouho, pokud je hodne tuku, postupne ho odlevat; pak se pretahujeme prave o tu zeleninu (korenova, cibule, repa, brambory, …)
  8. Já mam skopové radši než jehněčí – právě kvůli výraznější vůni/chuti. Tuk obírám pouze částečně – nevyhazuji, ale peču se zeleninou (samostatné jídlo). Skopové si rozumí – s vínem, rajčaty, citrónem, pepřem a skořicí – pomalu péci/dusit.

  9. ↪ 8 zdenek: Ano, je skvělé, když je cítit, že je to skopové. Ale každý to nemusí. Jen kdyby byly zdroje. Kůzlečí mám, občas jehněčí, ale skopové chybí…

  10. ↪ 5 jhadh: Pod skopove (nebo jehneci nebo prakticky jakekoliv) biryani se podepisuju! Obecne je dobre hledat inspiraci u narodu kde je toto maso bezne konzumovano…


Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.