Cekani na jidlo v restauraci...!¨§)ú :( RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

5 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jak dlouho jste ochotni cekat na jidlo?
    Je plna restaurace a nejste upozorneny predem az na hodinove cekani, jak se zachovat?
    Je pravidlo po jake dobe se muzete ozvat, odejit, dostat slevu?
    Jak to resite?

  2. do dvaceti minut od objednávky musí být hlavní chod na stole (zahrnuje předkrm, polévku) – to je standart, který normální hospodský ctí.

    Pokud je narvaná hospoda a v kuchyni to nejde ani při nejlepší vůli vydat, tak se dobrý podnik připraví nějakým tím amis bouche či nějakou jinou pozorností a klienta zabaví. Jak to znám, tak čím víc je podnik pln, tím víc to do něj zakazniky táhne. Každý rozumný člověk snad chápe, že když před ním čeká padesát lidí na jídlo, že on ho nedostane dříve než těch padesát (bohužel takových chápavých je dosti málo).

    Osobně mě nevadí čekání, pokud je číšník alespoň trochu při smyslech a o člověka se během čekání stará. Ono se dá všechno krásně rozvrhnout a nedonést víno, couvert, příbory a já nevím co ještě v jeden moment. Prostě se to trochu všechno natáhne a je to snesitelnější.

  3. hodinové čekání bych nerozchodil, resp. rozchodil – ven z toho podniku. jak to popisuje gastronaut, když se mezitím na stole alespoň něco děje (třeba mi někdo zametá drobky magnetickýma hrabičkama nebo mě polívá vínem :))), jako host to snesu.

    když to neoznámí a nechají vás v klidu objednat a vy pak budete čekat hodinu, je rozhodně na zabití (= zprdung + vymazání podniku ze své mapy :)

    za poslední měsíc se mi poštěstil ale pravý opak, hlavní jídlo na stole v půlce předkrmu/polifky… jím asi pomali… :)

  4. jj, takovou restauraci, kde se hodinu nic neděje, příště prostě vymažu z repartoárau. Nebo se prostě po půl hodině seberu a odebéřu se pryč.

  5. jo to je taky varianta, nechat se číšníkem prozvonit až to ponese ke stolu, aby se zákazník vrátil z procházky. Ale to se mi stalo tohle léto v Táboře, v hotelu Dvořák rest. la cave nebo jak se to jmenuje. Bylo plno (nějaké slavnosti města – jinak tam nepáchne noha) a objednali jsme si a číšník nás zavolal na mobil, že je volný stůl a že se máme dostavit .o) mazec

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.