Jediná autentická Čína v Praze? Malešice. RSS

Štítky: , , , , ,

29 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Měl jsem možnost strávit pár týdnů na čínské vesnici na jihu a jíst to, co si sami vařili pro svou potřebu. Rodinná strava neupravená pro bělocha.

    Nejen v Česku, i jinde na západě jsou čínské bufety obecně uzpůsobeny pro naši představu, jak ta čína má chutnat :-) Tento bufet ne.

    Jestli chcete ochutnat autentickou malou část obrovské čínské kuchyně, jděte sem. Označení na mapě je přesné: http://www.mapy.cz/!x=14.535514&y=50­.081445&z=16&t=s&l=15&u=­u&umc=9hR.HxXun­q6qgkOPEMq&um­l=Autentick%C3%A1%20%C­4%8D%C3%ADna&um­l=vjezd%20do%20spr­%C3%A1vn%C3%A9%20tr%C5%B­Enice&uml=vjez­d%20do%20nespr%C3%A1vn%C­3%A9%20tr%C5%BE­nice%2C%20tam%­20j%C3%ADdlo%20nen%C3­%AD

    Poznáte ji podle pultu s osmi „varnicemi“ jídla. Za 90Kč si můžete na talířek nabrat cokoliv, rýži vám dají do misky. Jiný bufet tam švédský stůl nenabízí, buďte v klidu.

    Dejte vědět jestli vám to chutná

  2. mapa je tady: http://bit.ly/14LitGf

  3. A chutove, jde to nejak popsat? Ja rad vyzkousim cokoliv, vcetne hmyzu, ale nemohu prehlednout fakt, ze se muj otec budi po trech tydnech pobytu v Cine po nocich jeste dnes hruzou z jejich jidla. A ac je odpurcem fast foodu, dle svedku doslova vbehl do McDonaldu v Pekingu a radostne sporadal cele velke menu, nebot byl z cinskych „pochoutek“(cpali do me nejaky ******* ***** ******** syrovy vnitrnosti!!!) zcela vyhladovely.
    Kazdopadne za tip a mapu diky :)

  4. To by mě také velice zajímalo. BTW, je tato část tržnice (označená na mapě jako B) správná pro nákup potravin, bylinek, apod? A dovnitř se dá normálně zajet autem? Že bych se tam dneska stavil, když mám doma zamraženo něco Pho :)

  5. ↪ 2 Cobblestone: fest zajímavý tip, díky za něj! :)

  6. ↪ 3 Michal Máta: :-) měli tam před padesáti lety hladomor, tak umí opravdu využít všechno, ale jedná se spíše o menší část stravy. Ta větší je super. Čínská kuchyně je stejný pojem jako evropská kuchyně, moc široký. Řadil bych je uměním vařit k Francii, Itálii, Japonsku. Vaření má v jejich společnosti větší význam a tím, že jedí ze společných talířů, tak i mnohem společenštější. Například kamarád kamarádovi sám vybere nejlepší kusy a vloží mu je na misku. Měl jsem i v malešickém bufetu slepičí pařáty a nic moc, ale nikdo vám je na misku nenandá, nebojte :-)

  7. ↪ 4 xIndian: chuťově to je moc dobré :-) Byl jsem tam tak 15× a většinou dost spokojený. Každopádně mluvím jen za sebe. Spíše je to unikátní tím, že to je echt čína.

    Hned deset metrů vedle je jeden z krámků s potravinami. Asi stejně dobré jako v Sapě. Asijská zelenina, bylinky, mražáky s rybami a plody a výborně zralé exotické ovoce. A taky odpovídajícně drahé.

    Dovnitř se dá volně autem. Vrátnice funguje asi jen v noci. Obří parkoviště je na konci tržnice. Myslím, že k němu vedou značky. Na mapě je to vlevo od restaurace, pětiřad aut.

  8. ↪ 7 Cobblestone: Super, díky moc za info!

  9. ještě: po vstupu si vezměte plochý talířek a naberte si na něj ze švédského stolu. Oni mezitím vezmou misku s rýží, položí ji na stůl a tím určí, kam si sednete. Přes oběd tam bývají hlavně domácí a pak čeští a polští trhovci. V ceně je myslím i miska vývaru. Nabídnou ji nebo si o něj řekněte. Platí se při odchodu.

    A prostředí bufetu je také autentické :-):-)

  10. ↪ 9 Cobblestone: Perfektní, děkuji!

  11. ↪ 6 Cobblestone: Hladomor tam meli, protoze „genialni kormidelnik“ Mao rozkazal plosne misto ryze pestovat psenici, ktera pochopitelne nevyrostla. Pry dochazelo ke kanibalismu a lidske maso se stalo bezne obchodovanym artiklem na trzistich. Dnes to zni neuveritelne.

  12. Jelikož jsem si špatně zapamatoval polohu „číny“, tak jsem ji samozřejmě nenašel :-D Alespoň jsem si koupil bylinky na Pho, nudle a nějaké japonské instantní polévky… Příště už snad půjdu správně. BTW, je v Malešicích někde nějaké dobré Pho a Bun Cha?

  13. ↪ 12 xIndian: jak Pho tak bun cha jsem v Malešicích měla ve větším bufetu, který teď neumím na mapě najít, ale je to na hlavní „třídě“ poměrně nepřehlédnutelné
    https://www.google.com/maps/mm?…

  14. ↪ 13 Moirain: Bohužel odkaz je nějaký levý. Hází mě to do JůEsEj…

  15. ještě k orientaci:

    Tržnice: ulice Tiskařská je „jednosměrka“ takže k tržnici přijedete autem a budete mít dva vjezdy do dvou různých areálů vedle sebe. Vjeďte do toho prvního, neboli spodního, neboli pravého.

    Autentická čína: když vejdete/vjedete branou do tržnice, jděte pouze rovně, asi tři sta metrů. Posledních 100 metrů budete mít po pravé straně několik bufetů s Pho. Tržnice je řádově menší než Sapa, takže nemějte strach, vše najdete jednoduše. Čína se pak od ostatních odlišuje tím, že neděla Pho a má švédský stůl

    otevřeno: byl jsem tam vždy jen v období oběda, většinou v pracovní dny

  16. foto (omluvte kvalitu :-)

    http://cobblestone.rajce.idnes.cz/2013-08

  17. Cobblestone: diky za zajimave info. Netusite, jak to tam maji s nabidkou bezmasych jidel?

    Michal Máta: v Cine se hladomory opakovaly periodicky a davn pred Maem. Ostatne takovy hladomor za povstani tchajpchingu (100 let pred hladomorem zpusobenych krom pocasi i zavadenim chorych lysenkovskych metod, ktere zminujete), byl svym rozsahem nejvesim hladomorem v dejinach lidstva – a to za vydatne „pomoci“ Francie a Britanie. Stejte tak hladomor zpusobil pad dynastie Ming v 17 stoleti. Nebo obrovyky hladomor na konci 20 let minuleho stoleti. Tak by se dalo pokracovat dal.

  18. ↪ 17 Jezicek: mají tam 8 várnic, polovina jsou levná, ale mně moc chutnající masa a polovina je zelenina. Většinou sojové klíčky, asijská listová zelenina na česneku. Další dvě se střídají. Možná mohou být zajímavější ty masa, a zelenina vám přijde jen jako takový chudý doplněk, nevím, působí to tak trochu na mě

  19. ↪ 14 xIndian: omlouvám se, s vylepšením google mapy poněkud blbnou http://goo.gl/fuWfzT tohle snad už funguje

  20. ↪ 19 Moirain: Díky za aktualizovanou mapu. Jen si úplně nejsem jistý umístěním restaurace. Z mapy to vypadá, jako by bylo v druhém vjezdu…

  21. A bylo to pro někoho z vás zajímavé? Byli jste se už najíst v „autentické číně“? :-)

    Btw, teď tam chodím tak dvakrát týdně, mají více hostů, přidali teda na výběr další 2 várnice. Zjistil jsem, že polévka gratis chutná stejně nebo podobně jako vývar na pho, mají tam občas grilovanou kachnu, dělají si vlastní nudle přímo v provozovně (ale asi pro vlastní spotřebu only), mají i čínské snídaňové pečivo = smažené sladké těsto. Jo, je to tam fajn :-)

  22. ↪ 21 Cobblestone: Ještě jsem se nevyhrabal, ale jsou v nejužším pořadníku! :)

  23. Tak jsem otestoval, zajímavé… Ale asi mi je bližší vietnamská kuchyně :)

  24. ↪ 23 xIndian: přemýšlel jsem už dříve nad tím srovnáním s českými vietnamskými pho bufety, (jejichž rychlé rozšíření z legendárního stánku v holešovické tržnici do celé Prahy připisuji právě a jedině Cuketkovi a jeho úspěšné propagaci nových věcí) a tímto čínským bufetem. Ten prostě nemá tak jednoduchou a dobrou „obchodní nabídku“.

    Tento čínský bufet ale nedělá to nejlepší z čínské kuchyně: plněné knedlíky, nudle, kung pao, ryby, pálivou kuchyni. Tomu se v ČR přiblížilo asi jen Huang He a jen přiblížilo.

    Co dělá, je autentické jídlo čínské Chudé vesnice. Používá všechno z prasete i krávy, nebojí se vnitřností, tím to je unikátní a zároveň nezajímavé pro komerční provoz. Zůstane jediným.

    Co je pro komerční provoz bomba a čeká na prvního odvážného: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

  25. ↪ 24 Cobblestone: Ano, tak s tímto naprosto souhlasím. Určitě to stojí za ochutnání a já osobně to minimálně ještě jednou zkusím. Třeba budou mít něco jiného :)

  26. ↪ 1 Cobblestone: Tak posílám díky za precizní a fakt jedinečný tip, jaký jsem v Praze už dlouho nedostal. Fakt jste nekecal ani trochu, skvělý zážitek a protože se čínské kuchyni skoro vůbec nevěnuji, tak to pro mě byla úplně nová jídla ;)

    Tady je rychlé foto, jak vypadá nabídka:
    https://twitter.com/…0464/photo/1

    Měli jsme (levá řada odshora dolů) — pikantní kuř. pařátky, sojové klíčky, snad boky choy, pak žlutá zelenina na plátky a v ní takové ty mini sušené krevetky připomínající až skoro plankton, fazolky. Dále (řada vpravo odshora dolů) — fritovaná ryba, bůček nasladko, voňavá kachna a kuře, tofu, kapusta? nakyselo s plátky bůčku.

    Ne úplně všechno se mi podařilo identifikovat, takže se teď jdu na týden někam zavřít a vrhnout se na čínskou kuchyni ;))

    Vedle běžné nabídky za 90 Kč (+ polévka a miska rýže) jsme prubli i takovou tu fritovanou koblihu se sezamovými semínky (± to samé co je k vidění na SAPĚ) a pak takový větší cca 15 cm knedlík plněný masovou směsí.

    Na místě jsou moc milí, uměli jakž takž česky a naši vykulenost brali s úsměvem a snažili se poradit. Prostředí připomínalo klasicky stánek á la SAPA, takže docela kulturní šok. Slabším povahám to může přehlušit zážitek z jídla, čistota určitě není prví bod na seznamu, proč tam vyrazit na jídlo… ;)

    Ještě jednou díky Cobblestone, klobouk dolů za vyhmátnutí takového místa ;)

  27. Tady ještě fotka nabraného jídla zblízka:

    http://instagram.com/p/fXa0zSEFiu/

  28. Je otevřeno jen ve všední den, nebo jste tam byli někdo i o víkendu?

  29. ↪ 28 iicek980: Byli jsme tam v sobotu na oběd a otevřeno bylo normálně.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.