Pekingská kachna v Praze? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím.

    Tak kdo mi pomůže s tipem na dobrou pekingskou kachnu v matičce Praze?
    Rád bych ji v tradičním pojetí, jak se servíruje všude po světě.
    Vůbec ale nevím, kam se na ni v Praze vydat… A ty hromady čínských a rádobyčínských restaurací ve mně nevzbuzují důvěru. Vlastně od té doby, kdy se významně zhoršila i Huang He ve Vršovicích, jsem v ČR na „číně“ nebyl.

    Předem děkuji za Vaše tipy!

  2. Tak si alespoň částečně odpovím sám, abych případné hledače téhož odradil od zbytečné špatné zkušenosti…

    Po pár pozitivních referencích jsem se vydal na pekingskou kachnu do pankrácké Hanoie.
    Dostavilo se zklamání jako kráva – za odvážných 599,– Kč Vám donesou poměrně dobré (leč rozhodně ne příliš čerstvě připravené) palačinky, hoisin omáčku a trochu nakrájené salátové okurky a jarní cibulky, což by ještě šlo, avšak doplněné úplně tou nejklasičtější nedobrou kachnou známou ze všech čínských bister po ČR – vysušené, na nepříliš pečlivě nakrájené plátky maso nevalné chuti.
    Snažil jsem se s obsluhou zavést rozhovor na téma ceny pokrmu, ale díky jazykové bariéře jsme se dobrali jen k tomu, že jde o stejné maso, které je v nejrlznějších „kachnách osmi chutí“ apod., jen namísto glutamátové omáčky obdržíte palačinky a omáčku hoisin, což prý opodstatňuje ztrojnásobení ceny.

    Na jejich obhajobu je třeba říct, že nabízejí i celou pekingskou kachnu, kterou je však třeba již tradičně objednat den předem. Po zkušenosti s tou a'la carte se na další návštěvy Hanoie můžu už akorát tak vyprdnout.

    Lov pokračuje.

  3. 599,– Kč ? Tak to se opravdu asi zbláznili…

  4. Dnes jsem jich viděl viset deset vedle sebe. V Praze. Zlatavé. Tenká kůže. Grilované. Ne smažené jako ostatní čínské kachny v ČR. Vedle nich dvoumetrový sud – gril na kachny, přímo vedle stolů s hosty.

    A to byl ten problém. Kachny grilují, když je bufet zavřený. Takže když si ji chcete dát, už je maximálně tak vlahá. Ve středu a sobotu ji dělají na kousky nakrájenou i v rámci bufetu za 90Kč. Tady: http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

    Celá kachna (celé zvíře) si můžete koupit i zvlášť za 400Kč, půlka za 200Kč. Jen ty středy a soboty. Menu nemají, stačí se zeptat obsluhy. A kachny visí hned ve vedlejší místnosti restaurace, je to jako i sklad. Placky k tomu, co říkala, bohužel nedělají. Omáčku na požádání ano. Zeleninu asi také ne. Chodím tam jen okolo oběda, tak nevím, jestli je mají celý den nebo ne.

    V tom bufetu si ji dávám pokaždé (středa nebo sobota) a kromě toho, že je studená je občas i přesolená.

    Takže čekáme i nadále na první Pekingskou kachnu. Ideální jako stánek s rychlým občerstvením jako v NYC. Za 150 na Václaváku, turisté to znají, koupí i češi, sakra, otevřte to prosím někdo, je to kachna, to je přece bomba :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.