La Galerie RSS

Štítky: , , , ,

30 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. NKTOB:

    http://www.lagalerie.cz/

    Na všechny pokrmy v restauraci La Galerie jsou použity výhradně čerstvé suroviny z kontrolovaných zdrojů v bio kvalitě, které si může každý host prohlédnout skrze otevřenou kuchyni nebo využít takzvaného „CHEF´S TABLE“ stolu, který se nachází přímo u otevřené kuchyně. Zde je k vidění i finální dokončení pokrmů před samotným servisem.

  2. Omlouvám se za svou profesionální deformaci, ale při těch cenách by si imho mohli dovolit na překlad menu do angličtiny někoho kdo umí anglicky (-:

  3. to vypadá moc dobře, akorát nevím kde to je – jezdím tam skoro každý den a nikde jsem si ničeho nevšiml (asi jezdím moc svižně). Na to, že se v Praze bude zavírat jedna restaurace za druhou je to dobrý počin .o)

  4. jen co vím já, tak je aktuální (průměrné) podzimní tempo 2 nové/týden :)

  5. 3: Je to na Albertově u nového rezidenčního komplexu Albertov.

  6. Také jezdím kolem, znám z toho jen ten neon, co září do tmy. V půl šesté ráno…;-)

  7. byla jsem tam asi pred mesicem na veceri – jeste meli 30% slevu pred oficialnim otevrenim :) bylo to velmi prijemne, ja si dala to jedno tasting menu, pritel to druhe (nicmene se da objednat kombinace z obou menu). takze po vyzkouseni vsech sesti jidel bych si ted objednala – predkrm: zlutoploutveho tunaka, krupave kachni stehno (to bylo uplne dokonale, rozpadajici se maso, vypecena kurka) a pak ty syry… ty mely grady :) ale bez fikove horcice, ta mi nejak nesedla.
    jinak prostredi velmi prijemne, vina dobra – meli jsme i exkurzi do vinneho „sklepa“, kde maji opravu par skvostu. a i koncept restaurace je zajimavy, ze v hornich prostorach se nekouri a dole je takovy cigar bar, kde jo.
    tak jsem zvedava, jak dlouho tento podnik vydrzi :)

  8. http://www.tyden.cz/…e_97135.html

    bohužel (po uzávěrce) do recenze se mi už nevešlo jejich balamutění s biokvalitou surovin. na webu i od číšníků se dozvíte, že je v bio naprosto vše a ještě z toho dělají humbuk. pak po přímém dotazu na konkrétní seznam surovin jsme se dočkal vyhýbavé odpovědi.

    menu je silně postavené na rybách a mořských plodech (sv. jakub mušle, tuňák, humr, , ty alespoň podle toho co jsme pochopil bio nejsou, jen „se plánují“. u ovoce a zeleniny jsem dostal odpověď, že není problém koupit, ale na můj přímý dotaz po certifikaci rybízu, ostružiny, medu a lanýžů, které jsem měl na talíři opět nic.

    takové restaurace ve světe fungují, ale i ty nejvýběrovější veci které v menu nejsou v biokvalitě hvězdičkujou. jsou suroviny, na které prostě ceritikace asi nebude (i když jsou „superpřírodní“) ale měla by to být slušnost vše jasně oddělit.

  9. (a jinak samo, že info na webu již bylo přiupraveno)

  10. podle fotek jídel je to předražený humus, ještě jsem tam nebyl – ale podle cen co jsou v centru asi na příští rok ještě trochu zdražím, aby těch pár turistů co přijede do Prahy uteklo ještě rychleji.

  11. Kytka, 2: Is it not all it's cracked up to be, then? :-)
    (e.g.Cracked Veal steak, etc.).

  12. 11: Já radši humří ocásky s perníkem (-:

  13. Cracked veal in the smoked perník butter with ocas

  14. Je tam toho víc. Krom jiného používají velká písmena, jak jim právě napadne, viz např.:
    „Roasted steak from Entrecote On the salad leaves and Taragon souce“
    Jsouce soudce obalený v mouce…

  15. já na jádelák v engličtině dávám velká písmena na všechna podstatná jména .o) tím se nedá nic pokazit

    ovšem jsouce vidět takového etrekotového soudce, tak to bych asi omdlel. V indickém restauračním zařízení ve Štěpánské vedle Lucerny mají zase na tabuli Special Chef: blablabla

    příště chci toho speciální kuchaře vidět ..o)

  16. No já se nad tím bio humrem a spol. podivovala..:-) No škoda, kdyby bylo celé menu bio (myslím alespoň co se mas týče), i za tu cenu bych to zkusila.

  17. Vážení, vím, že se u nás moc nenosí chválit, ale s manželem jsme si opakovaně v la Galerii pochutnali na skvělém jídle. Obsluhu bych asi skutečně zvolila pro toto prostředí jinou, ale jinak MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST!!! Zelenková

  18. zelenka69:

    naopak :) chválení je nejvítanější. díky za pozitivní referenci, je vidět, že i La Gal. si umí najít své hosty!

  19. Na druhou stranu, když chválí uživatel, který do diskuze předtím nikdy nic nenapsal, tak mám tendenci tomu přikládat menší relevanci – nic osobního proti paní Zelenkové.

  20. (o důvod víc zavést zde na fóru fkci „reputace“, není to úplně od věci)

  21. 20.Velmi dobry napad!!! Co taklhe to udelat podobnym zpusobem jako na nekterych forech.Tj. hodnosti…zde by se mozna ujaly nejake kucharske.

  22. Mirek:

    ty hodnosti mě možná trochu iritují, malé gtafické znázornění toho, jak je zde který uživatel dloho a kolik postů napsal by možná stačilo :) ale všechno vychází z toho co je na tomto systému fóra technicky možné…

  23. Hodnosti přímo asi ne, ale kdyby se dalo třeba hlasovat „Názor tohoto člověka je pro mě relevantní“, možná by to nebylo od věci. Ale i počet příspěvků a doba registrace hodně vypovídá…

  24. 20–23: Mě se tohle moc nelíbí – o lidech, kteří se vracejí často si stejně časem udělám vlastní představu o tom, jestli to co píšou mám brát spíš s rezervou, nebo dokonce opačně (a nemusí to být nutně tím, že by psali nesmysly, stačí že mají v některých oblastech jiný vkus). Jakékoliv takové hodnocení je nutně příliš zjednodušující na to, aby bylo užitečné. On i ten jednoduchý počet příspěvků může být dost zavádějící – jen vydělí jako důvěryhodné nás věčné štamgasty off topic diskusí a naopak jako nováčci budou vypadat lidé, kteří píší méně často, ale jejich komentáře jsou třeba užitečnější.

  25. Kytka:

    také pravda, ostatně už teď si u každého můžete rozkliknout historii postování, datum registrace a počet příspěvků, akorát je to schované. taky to může odrazovat nové přispivatele, což rozhodně nechci :)))

  26. 25: Já vím (jsem zvědavec a klikám na všechno) a imho je to takto ideální – informace jsou k dispozici a nebijou do očí aby odrazovaly nové diskutující.

    PS. Umožňuje toto fórum odseknout část diskuse a udělat z ní nové vlákno? Máme tu typický případ OT, který by si samostatné vlákno zasloužil.

  27. úspěšné pokračování v mazání biomedu kolem huby a roztírání másla i po update webovek :)

    http://www.lagalerie.cz/01.htm

    maso vypěstované za použití růstových hormonů, anabolik nebo jinak nešetrně ošetřených zvířat

    co to proboha je?

  28. Já bych taky nechtěla nějaké vypěstované maso. Raději maso ze zvířat, která někdo chová. :-))))
    No, jejich velká písmena září do tmy. Ráno jsem jela kolem…

  29. halvně „nešetrně ošetřené, bez hormonůl a bez anabolik maso“ koupím i za rohem v bille na tácku po 60,–/kilo… klasický bio-green-mameluching. ukázkový :) jako z militantní bioprodejny :)))

  30. Naprostá pravda, jenže bohužel si stále dost lidí pod intenzivní masáží médií myslí, že do zvířat se cpou léčiva vrchem spodem:-(

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.