Tradiční české... RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím pomozte mi s hledáním- kdysi jsem (zřejmě někde tu na fóru) četl v diskusi jeden poměrně hodně kritický, ale na dost logických argumentech postavený příspěvek o nesmyslech tvrzení o „tradičních českých“ surovinách, receptech. Autorka se v něm tuším rozepisovala o tom, co naši pra pra předkové vlastně jedli vzhledem k naší zeměpisné poloze atd. atd.
    Přesně si to už nepamatuji, ale bylo to poměrně zajímavé.

    Díky
    S.

  2. je otázka jak definujete tradiční. Co se týče surovin – tak bramborák, bramboračka ani rajská tradiční nejsou. Co se týče úpravy – tak ani vepřo knedlo zelo, ale ani samotné knedlíky.

  3. Díky Zdenku, ale já hledám ten samotný příspěvek :-)

  4. ↪ 3 Standa: Stando zdravím. Osobně si vzpomínám na toto vlákno – je to jiné než přesně píšete, ale mohlo by to být také ono, pokud si nepamatujete zcela přesně :-). POkud ne, omlouvám se.
    http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

  5. možná to nebyli na Cuketkovi..
    každopádně doporučuji – http://www.kosmas.cz/…rava-lidova/

  6. Děkuji všem, ale zatím ani jedno :) Vybavují se mi jen mlhavé útržky. V tom foru se diskutující dohadovali o tradičních jídlech až tam kdosi napsal, co je a není tradiční. Budu hledat dál. Děkuji a hezký den všem. :)

  7. Těžko naleznete lepší zdroj než je právě ta Úlehlová-Tilschová. Každopádně mnoho štěstí.

  8. ↪ 6 Standa: Na Cuketkovi si vzpomínám na několik diskusí, kde bylo toto zmiňováno, ale ani jedna nebyla přímo takto zaměřená, příspěvků k tomuto tématu bylo jen pár. Bylo to letmo zmíněno ve stravě za 30 Kč, pak v několika diskusích o tom, co uvařit cizincům v cizině českého (zvlášť zajímavá byla o vegetariánských jídlech), pak něco málo bylo na blogu pod článkem s fotografií norem RaJ. Víc podobného si tady fakt nevzpomínám za roky zpět.

    Jinak teda do takového typu diskuse jsem kdysi psala právě o tom, co je tradiční a že česká kuchyně je haněna neprávem, jelikož je haněna dnešní nepůvodní parodie a nikoli tradiční česká kuchyně, ale bylo to na úplně jiném webu:)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.