Teflonový plech - není nebezpečný? RSS

Štítky: , , , , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Nemůže být používání teflonového plechu nebezpečné? Všude možně se píše o nebezpečí zahřívání teflonu nad určitou teplotu, která sa ale v různých článcích hodně liší. Někde se píše o toxických výparech už dokonce od 200°C. Při dělání pizzy zahřívám troubu na maximum, což je u mě 270°C. Na jakou teplotu se asi u toho rozpálí plech s těstem? Ocitl se u mě doma teflonový plech a nevím, jestli jej používat a nebo raději ne… Díky za rady.

  2. Osobně bych ho na pizzu při takových teplotách radši nepoužíval → viz. http://cs.wikipedia.org/…fluorethylen. Pořádná pizza se stejně neobejde bez pečícího kamene…

  3. Zrovna jsem to chtěl napsat. Není nad pořádný šutrák.

  4. ↪ 1 thesilentman: Pokud je ten teflon celý pokrytý nějakou potravinou, tak ta z něj odvádí teplo a tak moc se nerozpálí. (tj, klidně používám teflonované formičky na cukroví, ale plochý plech, kde by ležel sem tam vykrojený tvar, bych nepoužívala).
    Špatné je rozpalování teflonu nasucho, protože vzduch je dost tepelný izolant a teplo neodvede a už se jedovatě paří. To je klasika při „zdravém netučné opékání nasucho na pořádně rozpálené pánvi“, to se mi ježí všechny chlupy.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.