vanilkové rohlíčky RSS

Štítky: , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Prosím o radu, letos mi připadl úkol uplácat těsto na vanilkové rohlíčky – recept mám po babičce a co jsem koukala i jinam, poměr surovin je víceméně stejný. Co bych ale potřebovala vysvětlit, je rozdíl mezi použitím polohrubé mouky a hladké mouky. Která se hodí víc? Babička používala polohrubou, většina receptů uvádí hladkou.

  2. Rozdíl tedy neznám. My máme také osvědčený starý recept: 41dkg PH mouky + 28dkg másla + 14dkg cukru moučky + vanilka (nebo moučk. cukr nahradit cukrem s vanilkou), takže také pečeme s polohrubou moukou. A jsou to nejlepší rohlíčky, jaké jsem ochutnala.

  3. já mám menší dávku – 28dkg mouky, 20dkg másla, 10dkg oříšků, 4dkg cukru a navíc žloutek. Právě také vždy pečeme z polohrubé, ale hodně se lámou, hůř se dělají – babička vždy měla úplně drobounké, my se sestrou máme spíš takové rohlíky než rohlíčky :-) ale chuťově výborné.

  4. My jsme zdědili recept – poměr surovin, a nikoliv už způsob pečení. Rohlíčky jsme měli také velké, protože se nám roztékaly do stran. Byly chuťově výborné, ale tvarem příliš nepřipomínaly rohlíčky. Zkoušeli jsme tedy různé teploty a časem máma vychytala, že se mají dát předem vychladit (dává na zasklený balkon vytvarované rohlíčky na plechu) a pak je spíš suší v troubě při 100°C asi 40min. (kontroluje je pohledem), a teď už jsou O.K., neroztékají se. Takže u nás nebyl problém v použité mouce, ale v teplotě pečení.

  5. Já bych viděl rozdíl v použití HM a PM asi takto. Rohlíčky z HM budou pravděpodobně hutnější a kompaktnější, z PM křehčí a drobivější.

  6. ↪ 5 xIndian: Přesně tak, já peču z HM a jsou jemné a rozplývající. Z PHM jsou asi méně náročné na práci.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.