Vánoční perníčky - recept? RSS

Štítky: , , , ,

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám prosbu, rodinka by chtěla vánoční perníčky s bílou polevou, co se na ně maluje a já nemám žádný vyzkoušený recept ani na jedno. Nemáte někdo nějaký? Spíš jednodušší. Díky moc.

  2. Recept mam a vecer z domova poslu. Je docela snadny a pernicky jsou hned mekke, nemusi se nechavat rozlezet dele nez dva tri dny.

  3. Také bych potřebovala něco podobného a předem děkuji :-)

  4. Já bych si s dovolením také recept vzala…
    Děkuji! ;-)

  5. Perníčky:

    Ingredience:
    250g hladké mouky
    60 g másla
    2–3 lžíce medu
    30g kvalitní čokolády (ale ne moc hořké)
    2 lžíce kakaa
    70 g cukru moučka
    1 vejce
    ½ prášku do pečiva
    1–2 lžičky perníkového koření

    Máslo utřete s cukrem a vejcem, přidejte med, nastrouhanou čokoládu a kakao. Nakonec vmíchejte (prosátou) mouku smíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením.

    Vypracované těsto rozválejte na tloušťku cca 4–5 mm a vykrájejte. Vykrájené tvary pečte poměrně zprudka asi 5–7 minut (hodně záleží na troubě).

    Okamžitě po vytažení z trouby potřete perníčky rozšlehaným žloutkem (budou pěkně lesklé). Vychladlé ozdobte bílkovou polevou.

    Díky té čokoládě jsou perníčky tmavé a dobře na nich vynikne bílá poleva (o to hůř se ale v troubě poznává, jestli už jsou upečené, takže jediná spolehlivá metoda je ochutnávání :o))

    To těsto není moc sladké (právě kvůli tomu, že poleva je samý cukr). Kdybyste je ale nechtěli zbodit, přidejte do těsta víc cukru.

    A ještě malá fintička :o) – loni jsem přidávala do žloutku na potírání hotových výtvorů pár kapek červeného potravinářského barviva. Perníčky byly krásně červené a s bílou polevou to vypadalo hezky vánočně.

    Perníčky by měly by být hned měkké. Nechávám je dva tři dny rozležet, ale dají se jíst hned.

    Recept je z takového prehistorického sešitku s recepty na perníčky, který kdysi stál 5 Kčs :o)

  6. díííkyyyy!!!:-)))

  7. Není zač, doufám, že budou chutnat :o)

  8. A ještě jedna připomínka – těsto nechávám v chladu odležet aspoň pár hodin, nebo klidně přes noc.

  9. Děkuju. Mám jen dotaz nezkušeného perníkáře – perníkové koření – dá se to někde koupit jako směs?
    A posledně, když jsem dělala bílou polevu, tak se mi hodně loupala a moc nedržela, máte někdo recept na lepší nebo vysvětlení, na co je třeba dávat pozor, aby se to nestalo?
    Díky.

  10. caty: pernikove koreni je predpripravena smes. Ja kupuju koreni pres internet od Antonina (www.koreni.cz), ale urcite by slo sehnat i U Salvátora v Náprstkově a nebo v normalnich supermarketech. Krasne to voni! Jako nekrajnejsi moznost by se dal pouzit prasek do perniku misto kypriciho prasku+pernikoveho koreni, ale nebylo by to ono.

  11. Jedine co me napada, proc se vam ta poleva loupala – nezdobila jste ty pernicky brzy po upeceni? Maji se nechat tak tri dny a pak az zdobit (na duvod se me neptejte :o)) Ja jsem s polevou zatim problem nemela. Delam klasiku (asi 150 gramu 2× prosateho cukru, 1 bilek, lzicka citronove stavy (lzicka solamylu, kdyz zapomenu, nic se nedeje) a trit a trit, az je bila a hladka).

  12. Děkuju, podívám se po tom koření. Asi jsem ten cukr na polevu málo prosála, jen jednou. A Solamyl jsem tam nedávala. Tak snad to bude lepší.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.