máslový krém RSS

Štítky: , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

1. Prosím o radu, co dělám špatně s máslovým krémem. Ať jsem dělala čistě máslo s cukrem nebo máslo se smetanou a nově máslo s pudinkem, tak vždy dopadl špatně. Vše bylo na stejnou pokojovou teplotu, dohromady jsem to míchala opatrně a postupně, celou dobu krásný nadýchaný krém a pokaždé, když jsem přidala poslední lžičku cukru, pudinku…tak se srazil.
    Nevím sice, jak to ten krém pozná, že jde o poslední lžičku, ale prostě pozná…sice jsem ho pak nahřála, aby se máslo trochu rozpustilo a zmizely žmolky, ale prostě už je víc tekutý a není to ono. Čím to je?

2. Dobrý den, do dortů dělám máslovo-pudinkový krém. Uvařím hustý puding a ještě do horkého pudinku zašlehám kousky vychlazeného másla. Postupně dokud kousek zcela nezmizí. Poté zakryji potravinářskou folií a nechám vychladnou, po vychladnutí a zatuhnutí v lednici znovu vyšlehám. Chce to tyčový mixér nebo ruční šlehač, jinak Vám upadne ruka. Návod je vyčten z Kuchařky pro dceru a úspěšně funguje.

3. a není ten krém pak příliš tekutý? Mě právě vadí, že když ten zdrcnutý krém nahřeji, tak ani po vychladnutí není tak tuhý, jako byl před zdrcnutím.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.