Porcování jehněčího hřbetu na kotlety RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dnes jsem v řeznictví, kde mi zatím vždy připadalo, že celkem umí, požádala o naporcování jehněčího hřbetu na kotlety (umím to, ale co se s tím budu dělat, když odborník to určitě zvládne lépe a tychleji). Jasně, není problém. Hřbet odnesli dozadu, zpátky přinesli balíček, já zaplatila a šla.
    Doma rozbalím a koukám jako blázen. Jako kdyby ten hřbet projeli nářezákem (ale zase tak rychlé to nebylo…), žádná snaha o oddělení kotlet podle žeber, prostě přeřezaná žebra jak to vyšlo, vlastně ani stejnoměrné ty vzniklé plátky nejsou. Takže nevím. Z ciziny jsem zvyklá, že dostanu úhledné kotletky. Ano, pokud to na mé přání naporcují ze hřbetu, zaplatím si samozřejmě i zbylou kost.
    Takže dotaz: jak se v Čechách správně porcuje jehněčí hřbet na kotlety?
    Protože jestli takhle, příště si dám tu práci a udělám to sama.

  2. Porcuje se podle toho, jestli je řezník profesionál nebo lempl. Stejně tak třeba naše oblíbená hovězí oháňka – slušný řezník nařeže na jednotlivé články, lempl to klidně vezme středem kosti. Ale oháňku si člověk doma bez problémů nařeže sám, zatímco s porcováním jehněčího hřbetu si sice jakž takž poradím, ale kleju u toho poměrně dost.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.