Barbeque koreni RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

12 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravim priznivce grilovani :) Chtel bych si namichat vlastni barbeque koreni a tak se chci zeptat co vse do nej davate vy. Maso uz je v lednicce, takze grilovacka se blizi :) Diky

  2. Pepř a sůl.
    Dle mého je pomýlené snažit se zasvinit si chuť masa kýblem koření.
    Daleko víc se mi osvědčilo grilovat maso jen osolené a s trochou pepře, a nadělat k němu tři čtyři dipy, každému dle jeho chuti. A nejlepší je to stejně jen tak. Když koupíte kvalitní vyzrálé maso, je jakékoli kořenění snad i zločin.

  3. Zasvinit chut masa, kybl koreni, koreneni je zlocin – trosku mimo, ne? Chci si namichat kvalitni barbeque koreni a pouzivat ho k ochuceni masa. Rad experimentuju a nevidim v tom nic spatneho. Vyzkousim a uvidim.

  4. Možná je to napsáno příliš tvrdě, ale prakticky je to pravda. Na to, co si dát na maso se snad nemusíte ptát – kromě základu, jakým je bezpochyby pepř, sůl a paprika (+ chilli), je to přece zcela na vaší vůli, co chutná jednomu, nebude chutnat druhému. Když tak rád experimentujete, tak experimentujte, stejně je nejlepší to, co si vytvoříte sám.

  5. kurt: kecy akorát.. dobrá směs masu pomůže.. tady je každej zblbej „čistým steakem“
    je spousta možností jak dobře maso ochutit a spoustu druhů masa kde je to vhodný.. takový žebírka si vychutnáte „čistý“ :-)

    jinak abych jen nemlátil slámu – doporučuju barbecue kuchařku, pamatuju ten web ještě jen jako seznam receptů „bez komerce“

    http://www.grilovani-barbecue.com/viewforum.php?f=24

  6. ↪ 5 petr71: máte vybrané vyjadřování. ;)

  7. ↪ 4 Kurt: No tvrde, spis extremisticky, ja mam svuj nazor a zadny jiny neni mozny. Proc bych se nemohl zeptat, jsme snad na foru, od toho forum slouzi. Otazka byla jasna, nevim proc se zde resi uplne neco jineho. Proste chci vyzkouset neco jineho a chtel jsem se poradit jake barbeque koreni si zde lide michaji. Pokud nemate nic k tematu, prosim, aby jste se zdrzel dalsich off-topic komentaru. Dekuji.

  8. ↪ 5 petr71: Ja proti „cistemu masu“ vubec nic nemam, naopak, ale to neznamena, ze nevyzkousim neco jineho, napr. ted mam v planu vyzkouset barbeque koreni a proto jsem se zeptal na recept. Nekterym to ale asi vadi, co se da delat. Kazdopadne dekuji za odkaz, prostuduju.

  9. kurt: omlouvám se koho sem se dotkl, ale jsem alergickej na „kecy“ typu pišta-hufnágl… suché směsi i marinování je regulérní způsob přípravy masa (který se naprosto v pohodě používá).. na tom dotazu nevidím nic špatnýho..

    kecy o „jen čistém mase“ a o zločinu používat koření na maso… jsou obvykle jen pozérské gesto

  10. Opravdu nechapu tu radikalizaci nekterych foodies s jedinym spravnym videnim sveta. Cofee-nazzi by nejradeji umlatili kazdeho, kdo si da cukr do kavy french pressem, milovnici cisteho masa fackuji syrovym(ale vyzralym!) orechem navstevy(nebo diskutery, co se opovazili zeptat) co vezmou do ruky koreni atd.

    Radost z dobreho jidla nahradila u nekterych jedincu arogance a nove nabozenstvi. Kdo sejde z cesty bude pastyrem potrestan. Co mi to jen pripomina?

  11. Nuže, já teď raději k barbecue koření a ne k odbočce v diskuzi :
    tyhle směsi se mi líbí, a je jich na chefsteps povícero
    http://www.chefsteps.com/…es/barbecue/#…
    http://www.chefsteps.com/…es/barbecue/#…
    http://www.chefsteps.com/…es/barbecue/#…
    celkově je na chefsteps barbecue sekce dost zajímavě popsaná, stojí za přečtení a vyzkoušení

    P.S. …jak se píše v popisku rib rubu : The meat is succulent and tender; the bark is chewy and mahogany-colored; and the flavor complements—but doesn't overwhelm—the meat.

  12. Přesně tak. Prosím, držme se tématu a nenechme se vytrolit. Marinády a silné kořenící směsi patří k masu tisíce let a je to super téma :) Pokud někdo v jídle vyrostl s obzorem marináda je zlo z oleje a grilovacího koření, tak tu jeho averzi asi chápu, ale tam bych to asi fakt típnul.

    Pro recepty na dry rubs chodím tady:
    http://amazingribs.com/…_and_brines/

    V pulled pork receptu mám jeden osvědčený:
    http://www.cuketka.cz/?…

    Hodně se mi líbí i základní pastrami rub – černý pepř a koriandr 1:1, nebo teď úplný základ – hruběji drcený pepř a sůl nic víc. Mám rozdělaný recpet na texas bbq brisket, se kterým to udělalo naprosté divy. Všechny dry rubs použité při bbq (několikahodinová úprava při nízké teplotě s přítomností kouře) jsou právě základem výše zmíněné „bark“ alias křupavé tmavé krusty, která se na mase vytvoří. Ale fakt o tom těžko debatovat, když široko daleko v ČR nemáte kde dobré bbq ochutnat (čest výjimkám).

    Tady alespoň malé preview toho brisketu, je to naprostá paráda a nikdy jsem nic tak dobrého, šťavnatého a voňavého z hovězího neměl :)

    http://www.cuketka.cz/…Q_2_1024.jpg

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.