Bezlepková mouka RSS

Štítky: , , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím vespolek,
    kamarád bude mít narozeniny a já bych mu ráda něco vyrobila. Bohužel on je takový ten striktní celiak, že nemůže ani třeba žitnou mouku. Nebo mouku, která se vyrábí ve mlýně, kde mohla přijít do kontaktu s pšenicí. Chleba si peče z koupených předpřipravených směsí do pekárny.
    Zajímalo by mě, kde se dá sehnat (Praha/Brno) mouka, která by vyhovovala takovýmto přísným požadavkům, a zda nemáte někdo zkušenosti s jejím zpracováním, zda se liší např. poměry surovin, teplota pečení, … oproti pšeničné mouce (zda by šlo použít klasický recept, jen nahradit mouku A moukou B či C nebo dokonce směsí B a C).

  2. Zkusenosti s bezlepkovym pecenim bohuzel nemam. Ja bych asi postupovala cestou prirozene bezlepkoveho peceni, kde jsou v teste misto mouky treba mlete mandle nebo jine orechy. Neco v tomto stylu: http://www.bbcgoodfood.com/…bration-cake

  3. Původně jsem chtěla dělat quiche, tedy na slano :-/ Nakonec jsem narazila na recept (viz níže), kde není žádná mouka a „základ“ tvoří sýr a žloutky, které si při pečení sednou ke dnu, ale stejně mi to leží v hlavě. Budu to předávat až 21., takže času na rozmýšlení dost a dost.
    Podařilo se mi objevit tyto blogy: http://histaminovakasulka.com/ (bezlepkové, bezmléčné, bezvaječné vaření, používá i třeba kokosovou mouku) a http://bonvivani.sk/…ekany-spenat (autorka má stránku na FB a u každé fotky odkaz na recept, vypadá to víc než dobře, ale je to, tuším, obecně vaření, bez dietního omezení)

  4. Histaminova Kasulka je super, ale ona riesi hlavne HIT

    a na http://bonvivani.sk/ je bezlepkova kategoria receptov,..
    http://bonvivani.sk/…a/bezlepkove
    tam urcite daco najdes ;)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.