Burger King v reklamě RSS

Štítky: , , , ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. http://www.guardian.co.uk/…rtising-food
    Není to trochu moc silný kafe?

  2. Mně to přijde jako originální nápad, nijak mě to nepobuřuje, co konkrétně myslíte, že přehnali?

  3. To je otázka pro právníky, ale srovnávací reklama je povolená a Big Mac a Whopper jsou srovnatelné produkty. Mohli by na mně takový pokusy klidně dělat, to by bylo fajn.

  4. mně to přijde jako čirá demence

  5. kanibal:

    nejde o srovnávacíre­klamu, ale o využití „whopper virgins“…

  6. Zdá se mi být docela nechutné (vy)použít v reklamě lidi ze zemí, o kterých průměrný Američan nemá ani potuchy, že existují, kde ekonomika nedosáhla takového rozkvětu jako v USA (no, oni na tom teď už taky nejsou nejlíp, že) a lidi žijí jinak, ale to neznamená, že žijí špatně. A to že nemají ekvivalent ke slovu hamburger? Čeština ho má? Jestli jo, tak se omlouvám, ale zatím mi bylo utajeno. Možná tu reklamu měli natočit tady, tak před 20 lety. To by se nám taky moc líbilo.

  7. Já natom v podstatě nic špatného nevidím.Americká reklama Americe. Jasné ovšem je, že tito „Whopper Virgins“ nepotřebujou narozdíl od amíků (kteří si nato nebezpečně navykli) jíst tyto blafy a k životu jim stačí velice málo.Šťastní to lidé :)

  8. Je to stupidní. A ve finále…raději bych si dala něco z thajské kuchyně, než takový hnus.
    Hamburgerová „kultura“…

  9. Mám strašně rád dobrý jídlo, poznám když je něco opravdu kvalitní a dobře připravené – ale zároveň mám rád vlašák, utopence, hamburgery a chleba s romadurem. A současný marketing je docela špína, ale tohle podle mě nijak zvlášť nevybočuje ze sexistických, obhroublých a politicky nekorektních standardů.

  10. Po právní stránce je to nejspíš ok – srovnávací reklama je dovolená, jedná se o srovnatelné produkty, neni to tendenční atd. Ale o to tady podle mě nejde.

    Přijde mi to pitomý z toho důvodu, že to prezentuje lidi, kteří nemají vlastní slovo pro hamburger jako méněcenné prosťáčky. Američani taky nemaj slova pro Satay, Pad Thai a další běžná jídla v Thajsku. A neni na tom nic špatného, je to jiná kultura. Ale ať to tak prezentují a nehrajou si na střed světa.

    A jak říká Pivli, mnohem radší bych si dala něco třeba thajského, než hamburger.

  11. Přesně, Amíci rádi koukají na ostatní skrz prsty, ale nad jejich vědomostmi a vzděláním by jeden kolikrát zaplakal. Bohužel, my už se dostáváme na jejich úroveň. Vyučovací metody ala Amerika (např. forma vědomostních testů). Za chvíli taky bude stačit, že někdo hraje dobře basket, hokej (…dosaď libovolný sport) a projde školou s vyznamenáním. A hlavně udržovat národ v blažené nevědomosti, servírovat jim co nejvíc bulváru a komerce z jedné strany a hambáče a colu z té druhé. Protože vzdělaní a samostatně myslející poddaní jsou nebezpeční poddaní.

  12. Tak to já si dobrej hamburger rád dám, stejně jako dobrý thajský jídlo.
    Co se týče tý reklamy, je to pro mě dost na hraně, záleží jak to bude udělaný.
    11. USA jsou obrovskej stát a co vím od kamarádů., kteří tam byli jsou tam jako všude jinde mezi lidma obrovský rozdíly – ve všem včetně vzdělání a kulturního přehledu. Ano, informace, který se sem dostávaj přes média jsou pro mě často šílený, ale upřímně řečeno, to čím je v zahraničí prezentovaná ČR mě taky často hrdostí nijak nenaplňuje…

  13. Já nevím, mě to pořád nepřijde nijak urážlivý… Hamburger jsem měla snad třikrát v životě, skoro by na mě taky mohli testovat a neměla bych z toho nějaký pocit újmy na cti.

  14. 12. Jo, to máš určitě pravdu a ad prezentace ČR naprostý souhlas.:-)
    Taky mám informace od lidí co tam pracují, jsou na stáži. nelze spoléhat na média. :-)

  15. 13. Nojo, prostě mi to přijde hloupatý. Stejně jako reklama na Coca Colu, bez které bych si vlastně neuvědomila, že Vánoce jsou tady. Když ovšem vidím šňůru ožárovičkovaných a blikajících kamionů – jsem rázem doma.
    Ve skutečnosti mi příchod Vánoc hlásí reklama na Kofolu a její prasátko. :-))))

  16. 14: Já právě taky beru informace od lidí, kteří tam nějakou dobu byly a tyhle informace co se dostávaj ke mně jsou šílená všehochuť od nadšení po zatracení… Mě osobně ta země nějak neláká, když už bych někam na ten kontinent chtěl, lákala by mě daleko víc buď Kanada, nebo Chile.

  17. otázka pro ty, komu přijde ta reklama jako ponižující pro zůčastněné: Viděli jste Nakoukání do americkej kultůry na objednávku slavnoj kazašskoj národa? A co jste tomu říkali?

  18. 16. Kanada, přesně!!! tam bych jela hned, každému říkám, že Amerika mě neláká.
    17. Hehe, Borat…to je ovšem kapitola sama pro sebe, to už se pohybujeme úplně někde jinde. ;-)))

  19. 16: Já mám v Americe část příbuzných a nějakou dobu jsem tam pobyla. Jako všude jinde, jsou tam lidi hloupí i inteligentní. Mentalitou mi vůbec nejsou blízcí a jedna z věcí, která mi nesedí je právě ten pocit, že jsou nejlepší a všechno co je americké je nutně nejlepší.

    A aspoň pro mě je jediný důvod, proč jezdit do USA, jejich nádherná příroda a obrovské národní parky.

    Prezentace ČR v zahraničí je děsná, to je fakt. Nezbývá, než přesvědčovat o opaku a doufat, že se to časem změní.

    15: A bude mít ty velký zahnutý zuby?… Můžu to vidět stokrát a stejně mě rozesměje. :oD

  20. 19. viď? Jedna z nejlepších reklam. Nápad za milion. Doslova.
    :-)))

  21. Ale no tak…Berte to trochu s nadhledem. Snad ty nestastniky neunesli a nenutili je spot natocit s devitkou u hlavy. „Hamburger Virgins“ z nataceni jeste kapl nejaky peniz a i kdyby nahodou ne, alespon stab neco utratil a podporil mistni ekonomiku ;-)

  22. já bych to s nadhledem bral, kdyby to mělo alespoň špetku vtipu!!! :) takhle je to pouze blbé

  23. dost blbé, ale nápad to není špatný – akorát ti whooper virgins budou z čínské čtvrti někde v NY .o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.