Prosba o radu - co jsem to koupila (foto)? :o RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

7 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den, mohla bych poprosit o radu, co je tato rostlinka? http://oi57.tinypic.com/2z8yekm.jpg

    Zdálo se mi, že to vypadá jako bambus, ale vůbec si nejsem jistá. Ani nevím, co s tím – zavítala jsem poprvé do SAPA a jen jsem koupila pár věcí, co vypadaly, že bych je vyzkoušela. :D

    Moc díky!

  2. myslím, že to bude vietnamský koriandr . mrkněte sem http://www.sapamapa.cz/suroviny/ , úplně vpravo dole nad obrázkem zázvoru.

  3. anebo vodní špenát, ten je hned vedle. holt musíte ochutnat :-)

  4. Moc děkuju, vypadá to, že jsem koupila špenát. :D Jako koriandr to nechutná a ty stvoly vzhledem skutečně vypadají jako ty u vodního špenátu.

  5. Mě zajímá do jakého receptu jste ten špenát použila.

  6. Dobrý den, zkusila jsem to jako přílohu ke steaku – po pravdě řečeno, chutnalo to zvláštně, nedokážu to ani popsat – jen se to krátce hodila do pánve s máslem, trochou smetany, pepře, česneku a muškátovým oříškem.

  7. Hezký recept na úpravu vodního špenátu jsem našel v kuchařce Pok Pok od Andyho Rickera (doporučuju všem fandům thajské kuchyně). Na 170 gramů špenátu smíchat v misce 2 lžíce ústřicové omáčky, lžíci rybí omáčky, lžičku žluté sojové pasty, lžičku cukru a dobře promíchat. Wok dobře rozpálit s olejem, přihodit lžíci drceného česneku, stáhnout wok z plamene, nechat česnek zabarvit asi 30 sekund, vrátit na plamen, přihodit nasekaný špenát, počkat 15 sekund než zavadne, přidat směs omáček a 3–4 sušené chili papričky. Míchat na velkém plameni další minutu, potom přidat 2 lžíce vepřového vývaru (nebo vody) a míchat dalších 45 sekund a servírovat. Mělo by na konci zůstat trochu tekutiny, asi čtvrt šálku. Ricker takto připravený vodní špenát doporučuje podávat s celou fritovanou rybou s chili omáčkou a jasmínovou rýží :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.