Lardons RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,

    chtěl bych se zeptat, jestli Lardons jsou kostičky syrového hřbetního sádla nebo klasického špeku, tj. solené a vyuzené. Vyskytují se dost často ve francouzských receptech na dušené maso a já prostě nevím, jestli to neskazim tou solí a kouřem.
    Vím, že je můžu blanšírovat, ale jde mi o „přesnou definici“.

    Petr

  2. ↪ 1 esprit: mám zafixováno jako tuk (z bůčku), který je jen nasolený, neuzený. náš český uzenýs špek je navíc uzený a fakt dost silný + má dusitany, takže zabrvuje špikované maso dorůžova okolo sebe.

    přemýšlím, jestli vůbec máme nějaký produkt, který by se tomu blížil..? čistě nasolený a dostupný tuk, který je je tomu nejblíž je pancetta.

  3. a nebo: http://www.cuketka.cz/?… :) a máte to komplet!

  4. Díky moc. Prostě náš špek, i když ho mám rád na chlebu, ne.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.