Může být teflonový wok nebezpečný? RSS

Štítky: , , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Často používám teflonový wok z IKEA: http://www.ikea.com/…cts/90207096

    Nemám sice plyn, ale bohužel jenom sklokeramiku, ale i na ní wok dokážu hodně rozpálit tak, že se z něj dost kouří. Přemýšlel jsem tedy, jestli nemůže být takto vysoká teplota na teflonu nebezpečná a zda si nemám pořídit raději ocelový i za cenu, že jej na mé blbé sklokeramice nevyužiji naplno (jednou i tak plyn plánuji)… Díky za odpovědi.

  2. Ten dým co se uvolňuje je velice nebezpečný pro ptactvo – může zabít např. papouška. Pro člověka by až tak škodlivý být neměl. Pokud je na pánvi olej a začíná silněji kouřit, je to indikátor, že se blíží teplota nad 200 stupňů, při které dochází k pyrolýze teflonu a začínají se uvolňovat škodliviny. Při běžném smažení se z teflonu škodliviny neuvolňují, při extrémním zahřívání na sucho ano.

  3. Obecně – pokud chete pánev rozpalovat nascuho, tak alternativní materiál na to nikdy nebude vhodný. Tam nejlépe obstojí nerez, železo, litina. A zrovna u toho woku, tam je to extrém a alternativní povrchy vůbec nedávají smysl. Důvody už dobře popsala martas… :)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.