vepřová kotleta RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zajímalo by mě jaké jsou triky nebo jak upravit kotletu. Přijde mi, že je to pokaždé, když ji dělám, jen vyschlý kus masa :( nemáte tip jak na ni?

    I v restauracích mi to tak často přijde…

  2. Řekla bych, že důležité je kvalitní maso. Pokud si koupíte v supermarketu balíček nakrájených kotlet na plátky silné cca 1cm, tak jsou prostě většinou tuhé, ať s nimi budete dělat cokoliv (i když je budete marinovat). Když si koupíte kvalitní (a drahou) kotletu u Kšány (Naše maso) nebo v TRMS, tak je vysoká min. 2cm s dobrým tukovým krytím a žebrováním a na minutku je to krásně šťavnaté maso, ta snad ani nejde vysušit, nikdy ji ani nemarinuji, jen vyndám z lednice a okořením + bylinky (bez soli) a nechám dojít pokojové teploty, pak opeču z obou stran a na odstavené pánvi nechám dojít. Solím až na pánvi po opečení.

  3. Tak ještě pro srovnání: buď si můžete koupit tohle:
    http://2.bp.blogspot.com/…/Kotlet1.jpg
    nebo si můžete koupit tohle:
    http://letaky.akcednes.cz/…g-v-akci.jpg
    Už od pohledu musí být každému jasné, který kousek bude šťavnatý a který jako dřevo :-)

  4. trojobal; vcera jsem mel takto udelanou veprovou panenku (u ktere hrozi vysuseni jeste vice) – a byla vynikajici

  5. Super pomáhá modernisticka metoda „equilibrium brining“. Vyzkouseno pri grilovani i pri peceni a rozdil je markantni. Zde na webu najdete v tomto clanku http://www.cuketka.cz/?…

  6. super děkuji za info. No asi kupuji špatné kousky, kupuji přesně ty malé balené…
    To Krizik – to je kotleta s kostí nebo jak se tomu říká?

  7. ↪ 6 Vaseck: Jojo, kotleta s kostí, v e-shopu mají uvedenou i pečeni bez kosti, cenu za kilo tam mají uvedenou stejnou 389,–Kč, což mi připadá trošku divné: http://ereznictvi.cz/#kat1
    Já kupuji přímo u pultu, takže zboží vidím, většinou tam mají tu s kostí.

  8. K těm tučným kotletám je jeden tip (protože zas tak jednoduché nejsou :), nejlepší je jít na ně pozvolna a pěkně graduálně, ne prudce. Ten tuk, který všude mají, totiž při prostém prudkém opečení není dobře udělaný a celkový zážitek je pak na polovině. Takže hledět na maso i na tuk. (Dá se to trochu urychlit zářezy okolo, tuk se propeče o fous rychleji). Ideálěn třeba kobminace zatáhnutí dozlatova a delší pobyt v mírné troubě, nebo ekvivalent na grilu.

  9. Osobne delam kotlety uz roky jedine na grilu. Jiste, trva to dele, ale maso ma cas natahnou tu famozni chut z kosti. Rychlosmah na rozpalenem oleji je zlocin proti praseti :)

  10. Ty prorostlé kotlety od Kšány nebo TRMS stačí dát na suchou pánev, tuk si pustí samy. Dělám je s kostí, ale trochu je u části kosti nakrojím, aby se lépe propekly, tučný pás na opačné straně také nakrájím, udělají se pěkné škvarečky. Gril nám bohužel několik měsíců v roce zahálí, neb je zazimovaný, a proč se o tu skvělou chuť přes zimu ochuzovat :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.