Gurmánské zážitky RSS

Štítky: , , , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dejte tip na jídlo, které jste někde ochutnali a sedli jste si z něho na zadek. Něco, co jinde nemají, a co stojí za to ochutnat. Tedy nikoliv kde dělají nejlepší svíčkovou nebo líčka, ale něco jedinečného, na co vzpomínáte i po letech.

  2. A případně dejte vědět, kde je možné to ochutnat.

    Tak za mne:

    Jelení carpaccio s foie gras – Gostilna Danica, Bohinjska Bistrica, Slovinsko
    nikdy by mne nenapadlo, že tato dvě jídla jdou skloubit dohromady a že to bude takový jedinečný chuťový zážitek.

    Carpaccio z telecí hlavy s vinaigretem ze sušených rajčat – Kastrol, Praha

    Čokoládovo-nugátový dort s malinovým sorbetem a čokoládovou omáčkou – restaurace Pod Věží, Praha – bohužel měli jen v rámci tříchodového romantického menu, ale ve stálé nabídce nemají

    Jeseter na grilu – Novissimo, Karlovy Vary, v rámci loňské letní grilovací nabídky

    I když s bagetami Banh Mi se teď roztrhl pytel, jmenovala bych i bagety z Gao Denu, na které se pravidelně vracíme a jsou silně návykové, protože jsou chuťově naprosto dokonale vyladěné.

    Gojski pršut (husí pršut) – Bled, Slovinsko, jméno restaurace už bohužel nevím.

    Duo z mečouna servírované na řasách Salicorne, šafránová omáčka a kaviár z hranáče – La Truffe, Praha. Bylo v rámci menu Grand Restaurant Festival 2015, jinak na jídelníčku nemají. I když někteří účastníci hodnotili jako příliš slané, bylo to pro mne první setkání s rybou upravenou metodou gravlax, a řasy salicorne mne tak nadchly, že bych je koupila i domů, kdyby nestály majlant :-)

  3. ↪ 2 Krizik: ha! Na rasy salicorne jsem si zvykla v cizine a tady to ne a ne sehnat. Ta cena za kilo je teda silena, ale ja to kupovavala po malych vanickach, kdy v baleni bylo tak 10 deka mozna min a pak ta cena 40–60 korun nebyla tak desiva.

    Ma nekdo jiny tipy, kde by se to dalo sehnat v jinem baleni nez kilovem?:-)

  4. ↪ 3 irresistible: V malém balení asi jen v rybárnách po Praze. Zkusil bych rybárnu v Tržnici Dlouhá 14, nový Seefish vedle Sisters také v Dlouhé, jeslti mají. V klasických prodejnách á la Makro to bude vždycky asi nerozbalené jen…

  5. Tak řasy salicorne zakoupeny v Marks and Spencer na tácku 90g za 89,90Kč.

  6. Řasy mívají v Holešovické tržnici, hala 22

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.