Čerstvá káva RSS

Štítky: , , ,

32 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mátě někdo tip na pražský obchod s čerstvou kávou? Mám absťák po lahodném domácím šálku. Zítra musím něco koupit

  2. Co třeba Ebel Coffee http://www.ebelcoffee.cz/ebel_cz.htm

  3. to je jediný obchod, o kterém vím
    byl jsem tam jednou, nadšený jsem nebyl, ale asi zkusím znovu

  4. labohemecafe.cz – na stránkách mají e-shop a není problém si zboží osobně vyzvednout přímo v pražírně v Kunraticích.
    A mamacoffee (osobně vyzkoušeno nemám) údajně nedávno kupovali velkou pražičku, takže u nich taky určitě půjde koupit čerstvý kafe.

  5. http://www.primacafe.cz – proč někam tahat, když to pošlou poštou do domu

  6. 5. Primacafe jsem nezmínil, protože to chtěl v Praze a dneska – to s českou poštou a pražírnou v Brně nejde moc dohromady. Pro delší časové období je to samozřejmě další dobrá možnost.

  7. True. Já jdu spíš po chuti a po sortimentu. Ale dával jsem si tuhle mamacofe a bylo dobrý. Naštěstí jsem kávovarnici včas zadržel, když mi chtěla udělat „české zprasso“.

  8. ještě tihle:

    http://www.caffeslavie.cz/…_SOURCE.html

    (ale dávám jen pro úplnost)

  9. Nakonec jsem nakoupil v Ebel, teším se domu na ochutnávku.
    Zatím mi nejvíce vyhovuje kralupská pražírna http://www.longberry.cz/

  10. Ještě přidám http://www.cerstve-prazena-kava.cz/ nebyla jsem tam, ale chodím okolo.

  11. Já normálně nakupuju z primacafe, ale jednou jsem taky zkusila longberry a stačilo mi to. Myslím že to co posílají není čerstvé, aspoň mi to tak připadalo, rozhodně ve srovnání s primacafe je to podle mě úplně jinde, bylo to takové úplně vyschlé, bez vůně. Sami i psali na svých webovkách, že jednodruhovky praží asi jednou měsíčně, ale mám pocit že ty stránky nějak předělali, teď už jsem to tam nenašla a i ten systém e-shopu okopírovali z primacafe.

  12. Kupuju Ebel přímo v centru. Mamacoffee jsme taky už měla,. ale to nán dál:)

  13. výborná káva je na http://www.kavaprazena.cz
    Je opravdu čerstvě vypražená a je to poznat.
    V krámě kolikrát leží i několik týdnů......
    A ceny mají bezkonkurenční.

  14. Docela se divím že tu ještě nikdo nezmínil kávu od DOUBLESHOT
     http://www.doubleshot.cz

    Kávu od nich je možné ochutnat každou sobotu na farmářských trzích v Karlíně.

    I když jsme ještě kávový junior myslím že lepší kávu budete v ČR hledat jen těžko

  15. ↪ 16 baTh: no ono tohle vlákno bylo aktivní hlavně před 2 lety, kdy Doubleshot ještě neexistoval.

  16. Jednoznačně http://www.cerstvakava.cz/ – odebírám dlouhou dobu a maximální spokojenost. Doporučuji se i mrknout na hodnocení na Heuréce.

  17. nemuzu si pomoci… nejsem vlastne schopen ani polozit nejaky radny argument.. ale na webu cerstvakava.cz… tam se zastavil cas… omlouvam se.. je to jen takovy niterni pocit.. :)

  18. ↪ 18 marekhnatek: mimochodem Marku… z vasich referenci http://www.mefistofeles.cz/reference/

    vyplyva ze cerstvakava.cz je vas klient… dovolim si tedy ponekud zpochybnit vasi objektivitu… a ten sileny design stranek nechame stranou.. :)

  19. ↪ 18 marekhnatek:
    Koukal jsem na heuréku, že mnoho kladných recenzí je napsáno „vaším“ jazykem. To jste si docela máknul :)

  20. SEO v praxi.. :)

    mimochodem… vzhledem k tomu ze sem o tomhle obchodu nemel do dnes poneti /teda.. ne ze bych o neco prisel.. doba segafreda je jiz asi 10 let za mnou/.. tak to seo asi nebude zadna slava…

  21. Přátelé kávomilci, ybch pravdu řekl, kávou se zabývám dlouhá léta. A došel jsem k jednoduchému ale jednoznačnému závěru. Chtít po českých pražičích, aby udělali kávu stejně kvalitní, jako borci z Itálie, kde má káva více než stoletou tradici, je celkem nemístné. Je to, jako chtít po Italovi, aby uvařil prvotřídní svíčkovou na smetaně s knedlíkem. Už jsem měl doma mnoho desítek různých káv z celého světa včetně mnoha českých, a stejně, jako dokáže jen Ital vyrobit prvotřídní espresso mašinku a mlýnek, tak jen on umí tu správnou kávu. Ne, že by ty naše nebyly dobré, ale pokud porovnám 14 dnů starou kávu třeba od Torrefazione la Brasiliana z Assisi s jakoukoli stejně starou kávou z Čech, tak ten Ital, zkrátka, vyhrává na celé čáře. Nejde o nic jiného, než si zajistit kanály k právě upražené kávě z Itálie. Nehledě na to, že české kávy jsou obvykle ještě dražší. Mluvím ale jen o kávách, pražených pro espresso. Nikoli do džezvy, překapávače nebo frensch či aero pressu. O tom nevím zhola nic.

  22. ↪ 23 CanCalla: no ale tady bude myslim trosku problem s osbni preferenci chute espressa. ja to mam velmi podobne. tihnu k tomu klasickemu italskemu stylu, kdy kafe neni kysely jak…
    jenze smula. cosi.. nevim co.. zpusobilo ze se v cechach preferuje spis takovy ten seversky styl, postaveny vylozene na arabice. zajimalo do jake miry to tem lidem chutna a do jake miry jsou ovlivneni tim.. ze jim nekdo rekl.. ze jim to chutnat ma.. :)

    ackoliv.. musim priznat ze obcas se i z te arabiky najde neco dobreho.. co chutna skoro tak dobre. jako by tam bylo trosku robusty.. :) kdyz jsem v eme lehce naznacil ze by se mi neco s robusou libilo.. koukali se na mne trosku neduverive..

  23. ↪ 24 milos: V ČR, že se preferuje severský styl? Lepší vtípek jsem dlouhou dobu neslyšel :) Nepreferuje a ještě dlouho preferovat nebude. České preference espressa tady jednoznačně a už dlouhou dobu formuje italská škola. A pokud je nějaký výrazný faktor, který by preference pro typické italské espresso nějak ohrožoval, tak vítr určitě nevane ze severu, ale ze Švýcarska :-)

  24. tak jo.. nechal sem se ovlivnit tim ze pan majitel emy dovezl kybl kafe ze svedska a danska /ackoliv jsem vubec nepsal ani nemyslel skandinavsky.. ale spise „nejizni“/. ale pravda je.. ze ja nejsem zadny znaly teoretik. ale v ceskych kavarnach.. myslim v tech ceskych trendy kavarnach.. proste nic italskeho.. nic italskeho s cim ja jsem se setkal.. a mam rad.. nepoznavam. je to ryze subjektivni pocit… neprivlastnuji si pravo na vykladani absolutnich pravd..

  25. ↪ 26 milos: Ano, je to spíš o tom nejistém vymezení toho vašeho pojmu „ceskych trendy kavarnach“. Pokud budeme počítat na počty podniků, obsloužených zákazníků a obraty, tak tam asi není moc pochyb o tom, co v espressu vládne :-)

  26. Řekl bych, že českým „kavárnám“ vládnou dvě deci přepraženého čůrka pressa Lavazza, nebo Segafredo, čím italštější název, tím víc trendy. Ale pokud člověk hledá najde třeba v Brně kavárnu Caffé del Saggio – ač italsky znějící název, poměrně nejižní styl.

  27. To neni pravda, ceske preference espressa jsou: Normalne zaleju horkou vodou Jihlavanku nebo Daf edgeberts, pridam mliko, 5 lzicek cukru a je to! Cve, nejaky blby italove me nebudou ucit, kafe delam uz 40 let.

  28. ↪ 28 martas: A co Tungsram, Zastávka, Mezzanin, Atlas, Minor, Tranzistor a hafo dalších? http://poznejbrno.cz/kavarny/
    Jak dí Žít Krno: Brno není město, je to životní styl! :))

  29. Vanda: Mě na Café del Saggio zaujalo hlavně to, že je to krom kavárny i pražírna. Jinak kavárny moc nevyhledávám a vychutnávám hlavně doma kávy z Prima Cafe.

  30. ↪ 31 martas: S tím souhlasím, ale já raději kavárny. Doma kafe z French pressu, klidně Jihlavanku, jde mi o kofein a kvantitu. Dobrou kávu si dám venku.

    A pro pobavení všem: http://www.vyvarovna.com/…fasista.html

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.