Da Clara má konečně webovky!!! RSS

Štítky: , , ,

36 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. místní kultovka konečně i na webu :)

    Čas strávený u stolu není ztraceným časem

    http://www.daclara.com/

  2. Anglická verze je vcelku OK. Jeden nebo dva detailíky by se asi daly vyjádřit lépe.
    Zejména: „Lady fingers with mascapone cream…“ – Ladies' fingers je obvyklé synonymum pro zeleninu „okra“. Možná to bude doslovný překlad z italštiny? Použil bych „Sponge fingers“. :-)

    PS: Nemají na stránkách uveden email – jinak bych jim to sdělil přímo.

  3. E-mailová adresa: daclara@seznam.cz

  4. As a native english speaker and having written many menu's over the years as a chef…the italian word for savioardi,used for making tiramisu can be translated in english to both sponge fingers or"lady fingers"..just look it up on google.Yes,a careless mistake omitting the R:-(…New menu arriving on web soon! http://www.daclara.com somebody took cz.?

  5. As a native english speaker and having written many menu's over the years as a chef

    OK. How many mistakes in your sentence above?

    :-)) Keep your hair on! Just a friendly jousting! I do nit-pick in Czech, too!
    I am not a native English speaker, just celebrating 40 years amongst you lot. In that time I have read many menus and if I had a pound for each mistake spotted I would be a very rich man now.

    Best of luck with the restaurant! Firmly hope to visit when we are next in Prague.

  6. přesměrování z domény http://www.daclara.cz zdá se bylo úspěšně nahozeno…

  7. A z http://www.osteriadaclara.cz taktéž…

  8. Re-Jednorožec,Than­ks,we look forward to seeing you:-)

  9. Čtvrtek 26.2., čas 15:30, kamarádka+její manžel+já, mé překecání, že dle Cuketky je to úúúúžasná restaurace. Z Čechova náměstí radostně vyfuníme kopeček a co to? Na dveřích zrádná cedule!!!!! Od 15hod. od 18hod. zavřeno!!! Mno web mají krásný, dveře taky, nedaleký Neklid nám poskytl útočiště a dali nám chleba se škvarkama!

  10. to je právě kouzlo nového webu – máte tam onu zrádnou otevírací dobu uvedenu ;)

  11. OK, beru. Jsem zákazník co nečte, jsem zákazník co nezkoumá vše na netu dopředu a nevyplatilo se mi to, jsem zákazník kterého to odradilo. Ale stejně tu otvíračku moc nechápu, nechodí zákazníci, vaří se na večer, kuchař si dává šlofíka?

  12. no jo, to von si dovez z ciziny :) tydlencty móresy :)

  13. Hrozné, hrozné, zeptám se v práci, zda mi upraví pracovní dobu :-)). Přemýšlím co dělají se zdržícími se obědvajícími? :-)) Promintě jsou 15hod., kuchař spinká, mohli by jste si tu kávu dopít a moc neremcat při odchodu? :-)))

  14. Siesta ;-) To mě v Itálii pobavilo, že v zimním čase je siesta vlastně až do tmy

  15. promintě jsou 15hod., kuchař spinká, mohli by jste si tu kávu dopít a moc neremcat při odchodu? :-)))

    ne to se zase nebojte, tahle se to tam rozhodně nehraje. nechají vás v klidu i po 15 :))

  16. Tento příspěvek píši, aby jste si všichni udělali obrázek o této pracovní době. Taky jsem netušil.:
    Nevím fialko jakou máš pracovní dobu, ale já pracuji v kuchyni a pracovní dobu mám takovou.každý den 10:00 – 16:30 až 17:00, nebo ještě déle, podle toho jestli nenapadne nějakého cizince jít se najíst, pak mám pauzu a to kolikrát si toho šlofíka dám, další makačka mě čeká od 20:00 do 24:00, většinou odcházím v 0:30, o víkendech v 1:00. V týdnu mám pak volno – slovy 1,5 dne (v některých restauracích mají kuchaři volno pouze jeden den – zavírací). Je vám všem doufám jasné, že při tomto zaměstnání jdou všechny koníčky stranou a nastupují flašky a lajny, protože v takovém koloběhu a zápřahu je problém udržet si přátelé a skoro jediná komunikace je v práci. Jsem rád, že jsem poznal restaurační zařízení také z té nejtěžší pozice – KUCHAŘ.

  17. Sifon: v týdnu máte volno 1,5 dne? Já myslela, že se jede na „dlouhé“ a „krátké“ týdny.
    (Teď jak jsem to napsala, tak si uvědomuju, že některé restaurace jsou asi postavené na jednom kuchaři, tak to pak logicky nejde.)

  18. Já se nepřu, že kuchařina je dřina! Beru i to, že si kuchař během šichty dá pauzu, jako každý zaměstnanec v každé práci. ALE začínám mít pocit nenormálnosti, když jsem kancelářská myš s pracovní dobou 7hod.-15hod. a 30minutami na oběd. Prostě nemůžu čekat na „hotovku“ 20minut a za 10minut ji sníst a zaplatit, nepotřebuji mít v týdnu otevřené restaurace s vařením do 23hod., když vstávám v 5hod. ráno. V týdnu si posedím v restauraci maximálně do 20hod. a pak mažu domů. Prostě jsem asi zákazník nevhodný pro takové podniky. Tohle rozhodně nemířím přímo proti této restauraci! Musím si nechat na Da Claru čas v sobotu. :-))

  19. 18: No jo, jenže pracovní doba 7–15 je holt v civilizovaném světě něco naprosto neobvyklého a neobvyklá pracovní doba taky bohužel sebou nese tyhle ústrky. Já taky nadávám, když kvůli nějakému rannímu ptáčeti musím vstávat třeba v 6 po slabých 5 hodinách spánku (práce do půlnoci nebo do jedné ráno je u mě normální…)

  20. fialko ja to chápu, že je to maras, stresovat se ještě v pauze a sledovat hodinky, kdy donesou jidlo, stihnu to sníst a vrátit se do práce, atd…na to je recept: koupit si bagetku, sendvič nebo salátek a dát si to někde v klidu na lavičce nebo v kanclíku a je po nervech. Nebo si přinést svačinu z domu. Vyjde to levněji a vyhte se připomínkám ke kvalitě jídla a servisu.

  21. Fialka:

    já na vás opět myslím, jestli budete zkoušet sobotu – oběd. aktuálně bývá na ten čas da clara plně rezervovaná, nebo alespoň hodně narvaná. proto preventivně – rezervujte telefonicky! :)

    da claře fandím a věřím že se v létě podaří přinést z jihu další zlozvyk a sice fronty před vchodem! :)

  22. Jak píše Sifon, tak já jsem taky pracovala v restauraci a dala bych nevím co, aby se od 15:00 do 18:00 restaurace zavírala – není nic horšího než přes obědy lítat kolem zákazníků a pak nemít tři hodiny do čeho píchnout a čekat na večerní nával.

  23. Na dnešním obědě byly obsazené tři stoly včetně nás, tak moc doufám, že se jim daří v jinou dobu. Protože obědy tam jsou geniální. Kdybyste ochutnali ten dnešní koláč se zmrzlinou!

  24. Michala:

    museli jsme se minou o chvíli. já dorazil v 14:30 a příklad po příkladu jsem vysvětloval pro mfdnes, v čem je podnik dobrý. pak jsme se pro kontrast přesunuli do neklidu. a byl neklid ;)

    to srovnání head to head je pro průměrný český podnik naprosto kruté. bohužial…

  25. A v MFDnes bude reportáž? V novinách, magazínu nebo v časopise?

  26. Cuketka: No to je perfektní. Ne to, že jsme se minuli, to mě mrzí (my odcházeli kolem jedné), ale téma reportáže! To je skvělé, že se tenhle typ osvěty dostane k tolika lidem, paráda. Těším se na výsledek.

  27. Pane Cé díky za starost :-)), já to vidím úplně živě. V létě si udělám ten oběd co mi radí Sifon a vezmu si skládací plastovou židličku. Sednu si před Da Claru, naobědvám se a nebude mě to stát ani kačku :-))))))))).

  28. měl by to být speciál k výročí michelina, dělají toho víc. můj part bude uůlně malinkatej :) bude to myslím do víkendovýho, když tak dám ještě vědět, kdy kde…

    srovnání to ale bylo ukázkové. když zajdete do dvou restaurací hend po sobě, dáte vedel sebe jídelníčky, cenovou politiku, interiér, jídlo, pití… je to síla!

  29. tak článek vyjde v sobotní MFDNES příloze Víkend :)

  30. http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.