Víno-klub a jejich newsletter RSS

Štítky: , , ,

2 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Znáte http://vino-klub.cz/ ?

    Je to eshop s víny založený na vtipném marketingu, kdy si vína kupujete v balíčccíh po šesti rozdělených tematicky. Součástí je i pravidelný newsletter, který je pokud vím jeden z nejlépe udělaných, co jsem viděl!!!

    Na mě sice nefunguje (nic od nich nekupuju:)) ale děsně rád si ho čtu. Máte někdo zkušenost?

  2. já hlava děravá, tady ukázka posledního kousku:

    Moji milí,

    včera jsem se vrátila z Toskánska. Sice jsem se na Moravě ještě chvíli zapírala, ale moc se mi to nedařilo. Mám tolik zážitků, že je budu chvíli zpracovávat a pověsím je i s fotkami na Vínoviny. Nicméně, s Vámi – poctivými čtenáři, se chci podělit o zážitky s víny, která bych bývala dala do krabice Toskánské poklady, kdybych měla móóře času a všechny fotky :o) Tento speciální výběr/nevýběr si budete moci flexibilně upravovat podle chuti a nálady. Stačí, abyste si na stránce Víno-Sami zaklikli Region: -Toskánsko (hned pod Itálií). Pak klikněte Vybrat a zobrazí se Vám vína, která mě nejvíc zaujala při mém prázdninovém cestování. Seřazeny jsou podle ceny.

    TOSKÁNSKÉ POKLADY
    Od Banfiho, nejznámějšího světového producenta slavného Brunello di Montalcino, jsem vybrala „pouze“ mladšího bratra tohoto velkého vína, a sice Rosso di Montalcino 2006. Pro mě je to jemnější a lahodnější červené. Zraje rok v sudech a půl roku na láhvi. Pokud jste extrémně náročný konzument červeného, volte Brunello a dobře ho před konzumací dekantujte.

    Z obnovené kamenné vesničky San Felice, kde bych se jednou chtěla vdávat :o), pochází Chianti Riserva DOCG zvané Il Grigio 2004. Vyrábí ho jen z vybraných hroznů a jen ve vybraných ročnících. Je úžasné!!! Do vinného bločku jsem si také udělala 3 vykřičníky. Proslavilo se i tím, že ho ve filmu Hannibal pil sám Sir Anthony Hopkins. Schválně se podívejte na respekt-vzbuzující etiketu s upřeným pohledem panovníka od Tiziana.

    Pokud se budete chtít v tomto parnu spíš osvěžit, doporučuji toskánská bílá, která zde místní díky převažující červené odrůdě hroznů (Sangiovese) příliš nedoceňují. My jsme si je se sestrou ale moc užívaly :o) Tedy: Vernaccia di San Gimignano DOCG nebo Vermentino z Campo al Mare. Pokud naopak chcete víno k dezertu nebo k sýru, zkuste slaďoučké Vin Santo. Je to velká vzácnost, která musí minimálně 4 roky ležet v sudu.

    S florentským biftekem si nejlépe poradí Chianti Riserva DOCG ze zámku Montegiachi, který leží na přímce mezi Sienou a Florencií (každé z měst vidí z jiného okna) a ve kterém v neděli vdávali dceru. Vínu zde opravdu rozumí, dělají ho tu již 8 století. Včera jsme si ho dali s babičkou a dědou na přivítanou :o)

    Třetím významným červeným z Toskánska (po Brunellu a Chianti) pocházejícím ze stejných hroznů (Sangiovese) lišící se pouze oblastí původu, je Vino Nobile di Montepulciano DOCG. Ani o to Vás tedy nemohu ochudit :o) Vybrala jsem Pasiteo 2004 z Fassati. To musí dle normy ležet 2 roky v sudu a 1 rok v lahvi. Pokud jste na lehčejší červená, volte i v tomto případě mladšího bratra Rosso di Montepulciano, které v nových sudech leží pouze 4 měsíce a které ve Fassati nazývají Selciaia. Za kvalitu obou vín odpovídá sympatický motorkář Riccardo, který stále fandí Maxu Biaggimu a přeje si, aby tolik nepadal.

    OKORKOVÝ SBĚR
    Radkovy numerické soutěže
    I nás tolik baví, takže je prodlužujeme do 31.7.2008. Několik příkladů našich okorkových šťastlivců: Tomáš N. vytvořil krásně kulatou sumu objednávky za 5.888 Kč, a tak mu udělujeme extra 588 korků. Paní Milena R. za obj. s číslem 3103 (mým datem narození :o) zaslouží extra 313 korků. Ti, co vytvořili obj. v hodnotě 1409 Kč (narozeniny Radkova tatínka), opravdu dostávají 149 korků.

    Ale obecná (nekreativní) pravidla této soutěže splníte všichni, když ve Vaší objednávce budete mít dvě nuly na konci (v sumě nebo v čísle objednávky). Takže, když budete mít například objednávku s pořadovým číslem 3200, dostanete od nás 320 korků. A to bude už brzy :o)

    Okorková sezóna
    Jsme téměř na přelomu Okorkové sezóny, která běží do konce srpna. V této soutěži, kdy hrajete o dvojnásobný počet korků, si nejlépe vedou zákazníci s křestním jménem Petr. Ti jsou v Top 10 zastoupeni hned tři. A jeden příklad ze zlatého středu: Víno-klubák na 50.místě Okorkové sezóny za červenec nasbíral 476 korků. Kdyby dnes soutěž skončila, získal by 51% korků navíc, tedy 243 korků jen tak. Což se mu i Vám bude nesmírně hodit při konečném účtování soutěže o titul Slepého Sommeliéra 2008, které podtrhneme a sečteme dne 19.12.2008. Čím víc nasbíráte, tím víc od nás dostanete:o) a tím víc korků pak budete moct utratit…

    Svátek
    Nezapomínejte, že pokud si objednáte víno v den Vašeho svátku, máte u nás 5% slevu navíc. Což v praxi znamená, že při případné objednávce 3 a více kartonů, navýšíte celkovou slevu na 10%. Musíte to ale napsat do vzkazu zákazníka, aby Vám to Lucka nezapomněla připsat :o)) Za včerejší svátek připisuji 100 korků Viktorovi J., protože mě chválil u tety :o)

    I já jsem měla svátek, že jsem si zas mohla napsat dlouhý newsletter :o) Takže si přiděluji 31 korků a pak si zaběhnu 31 kroků na nákup ingrediencí na oběd.

    Krásnou druhou půlku prázdnin Vám přeje
    Veronika z Víno-klubu

    P.S. Pokud hledáte pravé letí osvěžení, mrkněte na naší svěží aukci

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.