Svatební menu RSS

Štítky: ,

23 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Vzhledem k tomu, že mne konečně dohnal nějaký bacil, tak se mohu věnovat přípravě na akci „es“ :o).
    Jelikož tradiční česká klasika ve složení rolka, knedlíčková polévka a svíčková mne v tomto případě neoslovuje, snažím se vymyslet něco zajímavého.
    Uvítám všechny rady a nápady. Díky :)

  2. Pokud bude menu jednotné pro všechny, nepočítejte s tím, že se podaří vymyslet něco extra zajímavého – výběr bude dost omezen tím, aby dané jídlo mohlo a chtělo jíst alespoň 95% hostů. Daleko větší možnosti jsou u rautu, kde se dá namíchat klasika, kterou si rádi dají ti méně odvážní s něčím zajímavějším, co si zase užijí ti odvážnější.

  3. No my to měli tak, že na oběd šla jen úzká rodina a menu bylo následující: předkrm:caprese. hl. chod tuším biftek s bramborem v „jobspecku“ (já měla lilek s mozzarelou a kozí salát), zákusek byl cheesecake. Bylo tzoho dost, spíš až moc, samozřejmě že někteří se xichtili, ale oslava s prasetem, koláčky, bečkama a lehvema točeného moravského vínka nám všechno vynahradila. Bez přetvářky, v pohodě a spokojenosti:-)
    Přeju hodně štěstí a málo stresu;-)

  4. 3: Po zkušenostech s pěknou řádkou svateb mohu říct, že hostina jen v úzkém rodinném kruhu a potom odpolední až večerní zahradní párty je moje nejoblíbenější verze svatebních oslav.

  5. Já zas tuhle variantu, že jenom někdo na oběd a pak další lidi na raut neuznávám. A hlavně pokud někteří přijedou z druhého konce republiky, tak by mi bylo trapné jim říct ať po obřadě jdou někam na procházku a dojdou až na raut. Naštěstí jsou pozváni opravdu jenom ti co to ocení a váží si toho, tak se nějakých špatných komentářů neobávám.
    Raut večer bude, takže tam si určitě každý něco najde. Jenom s tou hostinou nevím. V létě svíčková s 5, 10,… není ideální.

  6. 5: No na těch svatbách o kterých jsem psal počet lidí na obřadu a potom na rautu sahal ke stovce, spíš většinou hodně přes stovku, což je na hostinu dost oříšek… A nevzpomínám si na jedinej případ, kdy by to někdo z těch hostů, kteří byli na těchto dvou částech a nebyli na hostině brali nějak špatně. A když na takovou svatbu jedu zdaleka, tak se aspoň mezi tím podívám po okolí (-:. Ale samozřejmě je to váš den, takže je na vás, jak si ho uděláte.

  7. Můj revoluční návrh (který asi neprojde) je udělat svatbu odpoledne a pak jít všichni na pestrou večeři formou rautu. Nebo udělat oběd formou rautu a v 18 hodin to rozpustit.Však 6 hodin na oslavu s přáteli stačí. A s příbuznými je to až až. Byla jsem na několika svatbách na obědě, ten se protáhl a plynule přešel do večeře. Všichni jen funěli. A nevěsta se ženichem měli hrozný stres, jak od 12 hodin až do 24 dohlíželi, aby bylo všechno v pořádku. Do postele jsem jim nekoukala, ale o nějaké romantické svatební noci podle mě nemohla být řeč.

  8. 7: Rozpouštění v 18 hodin je podle mě nereálné, ale nevidím důvod, proč by se o technické záležitosti oslavy měli starat ženich a nevěsta – na to je nejlepší domluvit kamaráda nebo kamarádku, který se zhostěj úlohy hlavních organizátorů a s novomanželama předem vymyslej, co a jak a na místě pak (pokud je to vlastními silami a ne někde v restauraci, tak samozřejmě s týmem pomocníků) řešej to, co je potřeba vyřešit až na místě. Je to docela výhoda skautskejch a podobnejch svateb, protože těch lidí ochotnejch přiložit ruku k dílu je obvykle hodně.

  9. Jo, ale ono jim to nedá, to jsem viděla. Ochotných lidí je plno, ale schopných málo. No, třeba má Lea štěstí a takové kamarády má. Ale jak jsem psala – vím, že to neprojde.
    Nicméně dotaz zněl na letní menu, aby chutnalo všem /babičky, děti/ a to mě nic světoborného nenapadá, především na hlavní jídlo. I když možná jako předkrm vlažné taštičky z lískového těsta s houbovou náplní, kupa malinkých řízečků z panenky a studený odlehčený bramborový salát a nakonec nějaké jahodové /případně meruňkové, borůvkové – nevím kdy přesně v létě/ variace by asi mnoho lidí neurazila.

  10. No my měli oslavu pro přátelé až druhý den, která trvala až do rána a přespání bylo zajištěné, babičky a rodiče s námi poobědvali. Sama bych to teď udělala asi trochu jinak, ale všem se to moc líbilo a byli velice spokojení,takže to asi nebylo tak špatné řešení;-)
    Jinak k té hostině-myslím že svíčková a polévka s játrovými knedlíčky už je trochu přežitá a nikoho určitě neurazí odlehčenější, výše uvedené menu.

  11. Já přispěju zkušeností z loňské svatby kamrádů, co do organizace zatím nejpovedenější, kterou jsem navštívila. Obřad v jednu, fotografování a od dvou do půlnoci raut a zábava, pouze polévku jedli manželé společně a krájeli dort, jinak vše tak jak si kdo co vzal.

  12. My jsme měli svatební obřad odpoledne ve dvě a následoval raut cca pro 60 lidí s živou kapelou na terase, z „klasiky“ jsme si užili pouze společné krájení dortu. Menu jsme měli spíše lehké a letní (bylo vedro) – několik druhů salátů (od trochu hutnějších řeckých, fazolových se slaninou a těstovinových po zcela lehké), obligátní šunku a řízky, roastbeef pro masožrouty, studené ryby a lososa, ovoce, sýry. Sladké – vlastní koláčky a dort. Prostě klasické rautové menu. Nestěžoval si nikdo – nebo aspoň ne nám:)
    Ale pokud rodinná tradice trvá na klasickém obědě, volila bych něco lehkého, ideálně právě lososa (ale všichni nejedí asi zase ryby, že..) takže nějakou dobrou úpravu panenky, polévku třeba vichysoisse (to je prý často dost svatební volba) nebo studený předkrm, kde by pěknou roli hrála nějaká sezóní zelenina..Dost taktéž spíše lehký (nebo ve formě cupcakes, ale tam zas nejde krájet)..kamrádka měla v létě medovník a šíleně ho zbylo, nikdo v horku nemohl.

  13. My měli svatbu od 5, hned potom raut pro všechny (cca 70 lidí), oboje na stejném místě.
    Inspirace od nás:
    Studené předkrmy na mísách:
    Marinované křehké hovězí s krémem z kozího sýra a rucolou
    Uzený losos s medovo-hořčičnou omáčkou
    Domácí kachní paštika s pomerančovým chutney a rucolou
    Grilovaná zelenina marinovaná v panenském olivovém oleji
    České sýry podávané s 3druhy džemů a ovocem
    Francouzské sýry podávané s 3druhy džemů a ovocem
    Řízečky z kuřecích prsíček
    Kufty
    Falafel
    Baba Ghanoush
    Hoummous
    Pochoutky z Grilu:
    Kuřecí stehení řízek marinovaná tymiánem
    Vepřová krkovice marinovaná česnekem a rozmarýnem
    Jehněčí korunky (kotletky )medem a vínem
    Mořský vlk plněný petrželovou natí
    Full Rumpsteak
    Saláty:
    Špenátovo- rucolový salát se sušenýma rajčaty a kaparovo-česnekovým dresinkem
    Míchaný zeleninový salát s balkánským sýrem, olivami
    Sherry rajčata s mozzarelinami a bazalkovým pestem
    Teplý bufet, polévky, přílohy:
    Staročeská cibulačka
    Opékaný brambor s rozmarýnem
    Arabský chléb, pečivo
    Moučníky:
    Jahody se smetanou
    Čerstvé ovoce
    Minidortíky
    Glazované ořechy v medu

  14. 13: moochera, to zní úplně pohádkově. Nemáš svatební web, kde by byly podrobnosti o místě, ceně, dodavateli? Nebo nemůžeš mi to kdyžtak prosím napsat na klaaarka(zavi­náč)gmail(teč­ka)com? Díky moc.

  15. Přeci jen už od mé svatby pár let uteklo (podzim 2006), ale dodnes vzpomínám mj. i na perfektní menu. Svatbu jsme měli dopoledne a poté jsme vzali na oběd nejbližší rodinu a svědky. V restauraci „Svatý Prokop“ (mohu jen a jen doporučit) nám připravili: předkrm carpaccio z hovězí svíčkové / parmská šunka s cukrovým melounem, knedlíčková polévka, hovězí beefsteak s liškovou omáčkou / něco kuřecího ??. A večer byl v nedaleké klasické hospodě „U Šimáčků“ raut spojený s venkovním grilováním. Zde již byli i přátelé a zbytek příbuzenstva… Obě restaurace provozuje pan Sadílek a právě on se velkou měrou podílel na perfektním zajištění gastronomické části naší svatby. Udělal pro nás první poslední! Opravdu mohu každému doporučit jeho služby!

  16. Klaaarko máš to na mailu.

  17. moochera: menu zní pohádkově. Cena by mě samozřejmě taky zajímala, takže pokud to není dotaz moc „na tělo“ tak budu za info rád:-)

  18. cena byla velmi příjemná, měli jsme za cca 500 na osobu (dimenzováno bylo na 50 lidí a nakonec bylo 70 a spousta toho ještě zbylo, takže ve finále ještě za míň) kdo by měl dotaz, pošlete mi mail na moochera(zavi­náč)email.cz

  19. známí to vyřešili – svatba sami 2, i svědky si vzali cizí (nechali si to odsvědčit zaměstnanci radnice…)

    v 11 dopoledne, týden předem… šetrně to v týdnu sdělili rodinám a nejbližším (rodiče to celkem vzali, starouškové to moc nerozdejchávali ale nakonec …) .. další víkend probíhala regulérní „už jen oslava“ – 2 kamarádi jako organizátoři, velká restaurace se zahradou a 30 pokoji na přespání – vyhrazeý podnik sobota od rána, neděle odjezd..

    bylo všechno, nikdo si nedělal křeče s tradicema které nikoho neoslovili..dělali co chtěli…

    nejlepší akce co jsem zažil :-)

  20. my jsme celou svatbu pojali jako regulérní „oslavu“ a nikdo si nedělal křeče s tradicema a měli jsme to v zahradě restaurace :-)

  21. Na svatbu se hodí i pizza, zvlášť na ni mají hosté chuť v pozdních hodinách.
    Objednejte si ji na http://www.pizzaporuba.cz

  22. 21: Vás s tím vaším spamem nestačilo poslat do háje jednou, že tu strašíte po nějaké době znovu?

  23. My jsme měli tradiční polívku (my ji hrozně rádi), ale jako druhé jsme dali hostům dopředu na výběr steak nebo lososa (losos měl početní převahu) a každý dostal, co chtěl. V restauraci dostali přesný plánek, kde kdo sedí a kam co přijde a šlo to bez problémů.
    Prostože jsme měli výjezdní svatbu s noclehem i pro hosty, večer restaurace grilovala sele jako doplněk k rautu. :-)
    Co se nám ale hodně osvědčilo, byl malý bufet před obřadem – na nádvoří zámku byly hostům k dispozici svatební koláčky, jednohubky a nealko, protože nám přišlo že od snídaně do oběda je daleko, tak aby nikdo nehladověl. Taky ti, kteří přišli jenom na obřad, si mohli užít trochu pohostinnosti. Navíc to příjemně prolamovalo ledy mezi hosty, kteří se neznali. Vřele doporučuju!

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.