ŘÍMSKÝ HRNEC RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Má někdo zkušenosti s římským hrncem? Dostala jsem ho k Vánocům, našla mnoho receptů, ale nějak se mi nevede. Jídlo je bez barvy, napůl uvařené, napůl udušené. po kůrčičce ani nádech. Zná někdo fígl, nebo to tak má být?

  2. Jaké jídlo konkrétně? Moje první kuře z římského hrnce bylo uvařené. To druhé bylo krásně křupavé, protože jsem ke konci pečení sundala pokličku na dostatečně dlouhou dobu. Brambory pod ním měly intenzivní bramborovou chuť.

  3. Za ty verzálky by se mělo popravovat. :o) IMHO římský jao jakýkoliv jiná hrnec s poklicí se musí ke konci odkrýt, aby se pára vypustila a jídlo se opeklo.

  4. Díky za rady. Ono totiž v těch receptech na netu všichni radí neotevírat až do konce. vyzkouším. Trojska2

  5. To můžu potvrdit, že to v receptech radí. Kvůli tomu jsem ten hrnec nikdy ani nezkusila, protože nevydržím nekoukat, nemíchat, nečichat, neochutnávat ;-)

  6. já ho doma nemám, tak si jen zateoretizuji :)

    stejně jako u remosky tam bude záležet ne množství vody, které v jídle je, nebo které dodáte. u remosky jsem si teplotní průběh měřil. na začátku jsou teploty okolo stovky, jak se ale postupně jídlo vysušuje, rostou přes dvě stě! s tím pak přichází i kůrka. není tak pěkná jako u pečení odkrytého v troubě ale je.

    takže pokud z římského hrnce alespoň trochu pára uniká, mělo by to jít samo. pokud těstní jak prtel na hrnci, tak samozřejmě pro kůrku odkrýt! .)

  7. Dnes jsem v něm zase pekla a hlídala jsem si čas. Byla to tři kuřecí stehna, paličky oddělené od horní části. Některá byla větší, takže to celkem vydalo na čtyři porce. Pod masem se peklo odpovídající množství brambor nakrájených na větší kousky. Hrnec jsem dávala do studené trouby a postupně jsem zvyšovala teplotu (nevím na kolik, protože to tam nemám napsáno, ale odhaduji to na 180 stupňů). Přikrytý tam byl 70 minut, poté odkrytý 25 minut. Pak jsem vypnula troubu a nechala jsem ho tam (pořád odkrytý) dalších 10 minut.

    Kuře mělo fantastickou kůrčičku a bylo velmi šťavnaté. A brambory byly prostě dokonalé. V normálním hrnci je tak dobré neuvařím. Takže to nevzdávejte a zkuste se držet těchto časů. Příště to určitě vyjde. Já se teď chystám experimentovat s rýžovými pokrmy. :)

  8. Jano děkuji, pokud budete mít nějaké nové zkušenosti, tak se podělte, v neděli zkusím tedy kuře s brambory dle návodu.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.