Kam na flambované palačinky v Praze? RSS

Štítky: ,

17 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Kam zajít na flambované palačinky v Praze? Nejde jen o to jídlo, ale i o atmosféru, takže flambování probíhá před očima hostů, restaurace má příjemnou atmosféru atd. ;-) Máte někdo tip?

  2. také se rád nechám poddat, neviděl jsem už ani nepamatuji. naposledy před rokem 90. v hotelu odborár v tatranské lomnici :)

    přiopilý a bodrý slovenský číšník si přitom furt močil zapalovač do alkoholu a klel. když mu to ale chytlo, rozzářily se oči všem okolo. pláménky na jeho utěrce v to nepočítám :)

    zlaté časy :))

  3. 2. " přiopilý a bodrý slovenský číšník si přitom furt močil "
    ještě, že to má pokračování! Chichi. :-)

  4. taky jsem si oddychla, že ta věta pokračuje. Jinak poslední zkušenost s flambováním mám také z dob prehistorie, když jsme chodili na praxi do Berjozky, tam jsme flambovali snad úplně všechno a děsně nás to bavilo. Shodou okolností jsme také většinou nebyli úplně střízliví, že by tam byla nějaká souvislost? ;-)

  5. …tady v Plzni a bude to i s vyletem :) http://www.primaverahotel.cz/…lni-nabidky/?…

  6. Romano, vypadá to úžasně, ale výlet do Plzně až jindy :-) Teď potřebuju tip na stejnou věc v Praze a rychléééé, termín akce se blížíííí ;-)

  7. Jenikk – a na kdy to potřebujete? Flambovaný „crepsuzetky“ ještě určitě zvládnu.
    Dělám je pěkně od začátku, takže žádný flambování plněnejch placek :)

  8. Jinak v 90´s jsem je 3 roky dnes a denně flamboval tady: http://www.umodreruze.cz/…ty-moucniky/ a koukám, že tam stále ještě jsou :)

  9. 7.+8. A stejně budu požárníkem!! :-)

  10. 8: Má Růži ještě M. Šnajdr?

  11. Ehm, flambované palačinky za 350 Kč by mi asi ani nechutnaly :-( Ale také jsem je kdysi dělávala, na praxi v Parkhotelu, kolegovi jednou málem chytly vlasy :-))

  12. Matesola – a kdepak je děláte?

  13. Už tomu bude jistě víc než rok, ale dvakrát jsem měl dobré Crépes Suzette včetně flambování před hostem – jednak Svatá Klára <a> http://www.svataklara.cz/ (mají i variantu s třešňovicí a mascarpone) a jednak sám pan majitel Růžička U Lípy <a> http://www.ulipy.cz/ – bohužel ceny jsou velmi podobné jako U Modré růže :o(

  14. 10. Ano už jí má jen M.Šnajdr :))
    12. jenikk ozvěte se na matesola.zav.gma­ilcom

    11 – 13. Celkem by mě zajímalo, kolik je pro vás ideální částka za poctivé(ě) flambované palačinky.

  15. 14. I za hodně dobrý dezert jsem ochotná dát maximálně 150Kč, pardon..

  16. 14/15: Těžká otázka – CZK 350.00 mi připadá moc, ovšem za CZK 150.00 bych zase kuchaře či majitele flambujícího před hostem nečekal. Co CZK 250.00? Anebo si matesola vzpomene na nějakou přibližnou kalkulaci?

  17. crepes suzette dělaj tradičně u malířů taky, cenově nevim jestli se vám to bude líbit, ale prostředí hezký..,

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.