Exotická masa RSS

Štítky: ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zajímalo by mě jaký názor máte na „nový trend“ konzumace exotických mas v našich gastronomických poměrech. Například antilopa, krokodýl, pštros, klokan má výborné maso, ale třeba takový medvěd nebo chřestýš to jsem teda nezkusil. Vým o jedné restauraci http://www.mount-steak.cz kde připravují tato exotická masa a mají slušné ohlasy. Nevíte o nějakých dalších restauracích ?

    (překlápím zde od uživatele ego jako původně zamýšlený zápisek zápisek)

  2. Zbaštim všechno, co nedokáže utéct … ale nevidím důvod připlácet horentní ceny za kus flákoty, co chutná jen trochu jinak než hovězí.

  3. Exotická masa jsou zajímavá zkušenost, ovšem zrovna Mount Steak bych nedoporučil. Kdysi (cca 2003–2004) to bylo fajn, měl jsem tam skvěle připraveného bizona a zebru (chtěl jsem i kobru, ale nějak nebyla), ovšem poslední návštěva v srpnu 2005 byla naprostá katastrofa ve všech směrech – mizerné jídlo (krokodýl, antilopa), strašidelná obsluha… Na druhou stranu i 2005 je dávno a teď se minimálně podle webu zdá, že se podnik docela změnil. Ceny jsou pravda vysoké, ale víc bych se obával obrátky a čerstvosti těch exotických kusů – ale nezapírám, rozdíl mezi čerstvým a mraženým přímorožcem oryx určitě nepoznám :o) Bohužel jiný podnik s podobnou nabídkou mě nenapadá.

  4. V našich poměrech bych se spíš držel místních mas. Celkem si vystacim s hovezim, jehnecim ci skopovym, veprikem a treba taky nejakiou zverinou, co u nas pobiha. rNa cestách zkusim lecos a vlastne to i celkem vyhledávám. Na Islandu bych urcite ochutnal Velryybu, ve Finsku sem si rad dal losa (nebo soba?) a podobne bych asi zkousel v jinych zemich. Ale dávat si v Praze pakoně mi prijde jako gumarna.

  5. 4. Plně souhlasím, exotika je taková libůstka na vyzkoušení pro ty, co nemohou anebo nechtějí cestovat za bůvolcem přímo do Afriky. Osobně bych také raději viděl víc podniků s lokální a sezónní nabídkou – proč je jednodušší dát si v Praze na Velikonoce chřestýše než mléčné kůzlátko pečené s česnekem – s čerstvým jarním špenátem, novým brambůrkem…

  6. Rada si dam exoticke maso na exoticke dovolene, kdyz mam tuseni, ze bude cerstve a dobre pripravene – jak pise Razor. Velmi mile mne prekvapila velryba, ne az tak mile zase antilopa. Este bych nekdy rada vyzkousela toho hada a zelvu… ale rozhodne ne tady v Cechach, kde to maso pravdepodobne lezi pul roku nekde v mrazaku…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.