Tapas bary RSS

Štítky: , , , ,

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím, přidávám malou aktualitku. vinotéka VinnýÚjezd rozšířila svoji působnost o tapas bar. Na včerejší akci: Víno a jídlo? nebo Jídlo a víno? jsme ochutnali místní nabídku. Opravdu zaujme. pečené papriky, žampiony, cuketa. Pak černé a plněné zelené olivy. Krevety, losos v hořčičné omáčce. Pirohy, mleté hovězí na špízu. Vše výborně připravené.
    Máte někdo tip na další tapas v praze?

  2. jeden je kousek od jiřáku v příčné ulici směrem k vodárně, ani za boha nevím jak se menuje…

    druhý la bodega flamenca kousek od letenského nám. – mám rád a psal jsem o něm, při poslední návštěvě mě ale zjišťuju, že jejich provedení tapas čím dál víc upadá :(

    třetí – la bodega u masarykova nádraží v hybersnké, velký podnik delší dobu jsem nebyl.

    rád bych zjistil taky víc. je to krásné letní téma! :) víno & tapas! vinné bary by se měly určo do toho víc opřít :)

  3. http://www.firmy.cz/…nohrady.html

  4. La Bodega v Hybernské mám rád – velký prostor nahoře pro večeři v klidu, v přízemí malé stolečky právě pro tapas, popíjení Coto de Hayas a sledování tanečníků.

    A na Maltézském náměstí je sympatické El Centro, ovšem navštívil jsem naposled cca před rokem.

  5. pavli:

    jojoj, u peruna to je ono!

  6. …tak Praha a Tapas bary???…myslel jsem, ze povedena dvojka, ale ted jsem v Madridu a zjisil jsem, ze dvojka Praha a Tapas…to je na rozvod…:)))
    …chodim po ulicich v kazdem bloku 2,3 tapas bary na kazde strane ulice, vune, chuti vsude… Dnes navstiven El Tigre tapas bar…objednan drink a ihned pristal talir brambor, sunky, syra, salsa brava, bomba, objednan dalsi drink, dalsi talir, po 5tem jsem se odkutalel do parku do horizonatlni pozice na travu, pln suproveho, jednoducheho, chutneho jidla. + napojen pivem a to vse za 10e, svet je tu dokonaly.....kdyz je to tak dobre, chcete vic, musite pit, mate chut, jite, pijete.....dokonaly kruh…vecer jdu znova :)))

  7. La Bodega v Hybernské – už dvakrát jsem se snažil vyzkoušet, ale pokaždé tam byla tak arogantní obsluha, že jsme se odešli než došlo na jídlo. Škoda!

  8. 6. Jednu věc nemám ráda a to je věčné srovnávání Prahy, potažmo ČR a zahraničí. Nemyslíte, že Španělsko je jako stvořené pro posezení v tapas barech, zatímco v Praze jsou zkrátka víc v kurzu pivnice a podobné podniky?

  9. Přidávám se ke karpo – La Bodega v Hybernské. Také jsem tam byl 2 x a never more. Přitom jsem tam šel na doporučení známé a taky jsem četl, že Marek Eben tam předloni slavil narozeniny. Takže asi nejsem dost celebrita.

  10. @Pavli …naopak bych srovnaval, proc u nas musi byt tapas bary uplne nekde jinde nez ve spanelsku? Merit se mame snad vzdy s tim lepsim a snazime se ho dosahnout…nevim nebyt srovnani tak jakoby usneme na vavrinech, nebude zadny posun…:(
    ciste tak to citim ja…

  11. Souhlasím s Romano. Všichni moc dobře víme, že co se týče úrovně restaurací a kvality ingrediencí které používají, supermarketů a čerstvostí zeleniny a ovoce co prodávají, přijemnou/nep­říjemnou obsluhou, tak dost zaostáváme......a řešení není se před tím schovávat, ale naopak, jen do očí bijící srovnání nás donutí se chytit za nos a pokusit se s tím něco udělat.

    Jako boj za vodu z kohoutku v restauracích…to taky přišlo hlavně z ciziny, kde to funguje a kde jsme si uvědomili, hej na to mám mít nárok také doma.

    Aspoň tak bych to viděl já a přál bych si, abysme z těch srovnání v budoucnu vycházeli lépe a lépe…

  12. Pavli:

    Jednu věc nemám ráda a to je věčné srovnávání Prahy, potažmo ČR a zahraničí.

    v tom případě logika velí restauratérům – nemontovat se do konceptů, na které tady nemají prostředky, suroviny ani know-how. bohužel, činí občas pravý opak :(

  13. 12. to je pravda pravdoucí, není nic horšího než „typicky česká restaurace“ nabízející pizzu :-((
    11. dobře, ale co s tím chcete dělat? Se vším tím výše uvedeným, potažmo nedostatkem dobrých tapas barů v Praze? a nechybí třeba Španělům v Madridu dobré hospůdky s vychlazeným pivem a pečeným kolenem?

  14. No já se nedávno vrátil z Barcelony a po kulinářské stránce to byl zážitek…takže si myslím, že my Španěly/Katalánce (či jiné národy) nemusíme litovat, že by se nějak v jídle šidili, to opravdu ne. A dokonce jsem tam měl i dobré vychlazené pivko :-)

    Spíš bysme se měli zaměřit na nás, aby tu kvalitní podniky, které vaří z čerstvých dobrých surovin za normální ceny nebyly vyjímkou, ale pravidlem. Neříkám, že tu musíme mít zrovna tapas bary.

    A jestli se spokojíme jen s vychlazeným pivem, tak to daleko netodáhneme.

  15. Dobře, v tom s vámi musím souhlasit, ale pořád jste mi neodpověděl, co pro to mám dělat? A teď mě ještě zajímá, kam by jsme to jako měli dotáhnout?

  16. Nechytat za slovo, to se tak říká. :-)
    Odpověď na obě otázky: Prostě se nespokojit s pivem a kolenem a stavět to na úroveň Španělska. Máme určitě navíc. :-)
    Nemám žádnej zaručenej recept, prostě musíme podporovat slušné a dobré podniky a doufat, že ty ostatní se buď přizpůsobí nebo nepřežijou.

  17. …@poslednich 5 komentaru, osobne bych byl nadmiru rad pokud bych mohl zazit v Praze aspon castecne takovy pocit jako jinde na svete pri navsteve doporode a prjemne restaurace…jsem host jsem kral, nechce me nikdo oskubat a za sve penize dostanu ocekavanou pridanou hodnotu…

    pokus bych se drzel prirovnani Cechy a pivnice,neni mysleno jako brani za slovo ,,Pavli,,… v Madridu je Nemecka pivnice, jedina ve meste a jeji kvalita je bozka, i kdyz se nachazi na dost hlavnim tahu, koleno tam konzumovane bylo dosti dokonale aby mohlo konkurovat lepsimu prumeru v Praze…

    Myslim si, ze je to hlavne o te snaze delat neco dobre davat si vysoke cile a brat si to nejlepsi ze sveho okoli a zkusenosti…malinko jako nake budovatelske heslo:) , ale jsem presvedcen, ze i u nas se da delat kvalitivne nadprumerna, cenove prumerna a chutove bozska kuchyne…

  18. Už mlčim, mlčim… Zajdu raději zkontrolovat Peruna a pak vám řeknu, jak to tam vypadá :-)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.