Tandoor RSS

Štítky: , ,

4 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Mám v plánu postavit si zvonovitou grilovací pícku, bez které se vlastně nedá indická kuchyně ani pořádně provozovat .
    Jak jsem to pozoroval v Pakistánu a v Indii, základní idea je vcelku jednoduchá (v nouzi posloužila i omazaná díra v zemi nebo plechový barel), profíci v restauracích používají Tandoory poměrně velké a masivní, ale to je pro domácí vaření mimo mísu.
    Zkoušeli jste to někdo, máte s tím nějaké zkušenosti?

  2. jé, já jsem si v deseti letech konstruoval betonovou pícku na minichleby a můj děda byl letitý konstuktér uďáků. teď zrovna nemám kam to prsákat, ale jinak bych už stavěl udírny, uďáky, topeniště a pece na chleba jak na běžícím páse :)

    moje rada zní, neváhat a normálně to upláca ta rychle v ní zatopit!! tandoor mě taky láká, fascinuje mě že jim pak ty placky nepadaj do ohňa :))

  3. Doporucuju se podivat na 1.dil druhe serie In Search of Perfection od Hestona Blumenthala, kde dela Chicken Tikka. Jednak si tam stavi vlastni tandoori troubu, ale take nabizi alternativu s obdobnym vysledkem.

  4. Google nabizi 2 navody v anglictine i s obrazky…staci zadat „how to build tandoor“. V jednom pan pouzil kvetinac ;0).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.