1. S otevřenou tlamkou zírám na rspektovaného US šéfkuchaře Wylie Dufresneho (wd-50) jak má dětinskou radost z dvoubarevných žížalkách s tekutým vnitřkem:

    http://www.youtube.com/watch?…

    Do jednoho proudu pouštějí dvě ingredience a zkoušejí dostat jednu do středu tekutou, druhou zvnějšku zkoagulovanou. Běžně se to dělá z jedné suroviny,proces se jmenuje sferifikace. Zde vysvětluje samotný Ferran Adria (El Bulli) pro Marka Bittmana:

    http://www.youtube.com/watch?…

    Hračičky! :)

    (…stále se mi nepodařilo získat rezervaci do El Bulli ;))

  2. lol to je sranda :) stul v el bulli je sakra orisek…

  3. nabízím ještě double-lol, troubu bourdaina jak přímo před adriuou vdechnul jeho mrkvovou pěnu :D

    http://www.youtube.com/watch?… (okolo 1:30)

  4. tak těch oliv jsem spadla na zadek…něco takovýho jsem ještě neviděla…:)

  5. poprvé je to určitě pecka, opakováním to ale podle mě ztrácí. je to furt na jedno brdo – polozatuhlá guma navenek, uvnitř kvapkalina :)

    dá se to povýšit tím že se použijou dvě fáze, tak jak se o to pokouší ve WD (ty jeho žížaly). je to ale drbačka, musíte donutit téct první fázi uvnitř té druhé. bez spešl mašiny, nemožný úkol :) tu první variantu si můžete s pytlikem alginátu zkusit klidně i doma!

  6. El Bulli je super byznys, ten humbuk kolem toho atd… s tou reservací bych to zase tak nehrotil. Osobně se nebráním novotám, ovšem strava na každý den to není. Přeci jenom, taková mrkvička na másle je pořád lepší než pěna z čehokoliv. Ostatně jsem měl posledně pěnu z květáku, myslím že byla podávána s treskou co se loví jednou do roka (skrej – nebo jak se to píše) a bylo to moc mnam mnam

  7. strava na každý den to není

    LOL, teď jste to teda rozseknul…

  8. ,o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.