Tipy na restauraci blízko Anděla? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

18 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Začátkem prosince plánujeme večeři v osmi lidech v docházkové vzdálenosti od OC Nový Smíchov. Byl bych vám vděčný za nějaké tipy, kde nebudeme zklamáni. Četl jsem recenzi pana Cuketky na T.G.I. Fridays – recenze je ovšem už tři roky stará a navíc některé pozdější ohlasy nebyly příliš pozitivní. Co říkáte na Hombre del Mundo? (Pan Cuketka to na nemá rád…) Na Andělu je spousta restaurací, takže nepochybuju, že tam bude spousta špatných, ale snad (doufám) i nějaké dobré. Takže předem díky za Vaše „tajné“ tipy. Nezapomeňte, prosím, připsat, jak mají postaráno o nekuřáky.

  2. Jestli může být něco „obyčejnějšího“, zkuste http://www.pk-restaurant.cz/ Není to určitě dokonalé (laxní obsluha), ale za ty peníze fajn podnik.
    T.G.I. bych se taky nebála, pokud Vám nevadí živější prostředí.

  3. Výhodou Friday´s je, že je propojené s Planet Sushi, takže si část osazenstva může objednat jídla z druhého podniku. Nebo můžete jít do Planet Sushi, tam je klidněji a myslím, že obráceně to jde taky: část si dá sushi a části klidně přinesou něco z Friday´s.
    V Hombre del Mundo jsem byla jednou a vařili tam jako v drtivé většině mexických restaurací v Praze. Znalec z toho neskáče nadšením, ale 90% Čechů je spokojených. Záleží na složení Vaší skupiny, jestli jsou to nadšenci do vaření nebo běžní strávníci.
    Kdybyste byli ochotni popojet tramvají č. 12 nebo 20 na stanici Hellichova, tak je tam sympatická bosenská restaurace Luka Lu.

  4. Jednak myslím, že el bariko de angel je fajn a druhak myslím, že lokal blok je fakt fajn http://lokalblok.cz/restaurace/

  5. Jednoznačně Lokal Blok i když je to spíše taková moderní hospoda než restaurace, večer je tam dost hlučno. Hombre del mundo je podprůměr a i zbytek těch okolních restauraci je níc moc. Dříve nám chutnálo v Staropramenu Na Verandach, ale ted' je tam Potrefená husa, i když ne zrovna nejhorší. Hlavně neсhod'tе do husy na Andělu (u metra), děsně arogantní obsluha, IMHO nejhorší obsluha v Praze. A souhlásím s Davidem, El Barrio de Angel je moc fajn i když ne zrovná nejlevnější. A mimochodem, Na Kopci je jen pár zastávek autobusem :)

  6. No jasně, Na Kopec! 10 minut busem a je to, to mě vůbec nenapadlo:)

  7. El Barrio de Angel bych určitě doporučil, jejich steaky jsou jedny z nelepších, jaké jsem v Praze měl – a za rozumné peníze. V Huse u Anděla jsem s obsluhou neměl nikdy problém, dokonce jsem žasl, jak jsou i v tom největším cvrkotu milí. Vždycky je to bohužel trochu o tom, na koho narazíte. Naopak ve Fridays byla obsluha vždy (tzn. při dvou návštěvách) nepříjemná, líná a hamburger studený.

  8. Pokud by restaurace mohla být i trochu luxusnější, pak „tajný“ tip na skrytý a nenápadný rodinný podnik zaměřený na ryby a mořské plody je Constatin Plesky v La Cambusa.

  9. Většina už byla zde napsaná.

    A pokud to nemá být formální večere, můžete také zavítat do pivnice Zlatý anděl, kde mají podle mě jednu z nejlepších plzní v Praze, nicméně bývá tam dost plno a nevím jak je to teď, já tam většinou chodím v létě na zahrádku. Uvnitř asi bude dost zakouřeno.
    V Hombre se dá najíst i napít, ale že by mě to nějak oslovilo a rád bych se tam vracel to ne.
    V Potrefené Huse to je klasika, jako ve všech husách jediná sázka do loterie bývá ten personál, ale poslední rok nebo dva u nich mám štěstí.

    Lokal Blok je fajn, ale připadalo mi, že když je tam trochu víc lidí tak personál absolutně nestíhá, naposledy jsem tam čekal asi 25 minut na pivo a téměř hodinu na jídlo. Ale bohužel jsem tam byl jen jednou, tak je možné, že jsem měl pouze smůlu. Restaurace je uvnitř nekuřácká, jestli si dobře pamatuji.

    Nebo také můžete (pokud chcete něco netradičního) do Mövenpicku do restaurace. Od začátku prosince tam mají akci Švýcarská kuchyně s řadou tradičních specialit, převážně fondue, ale i jiné.

    Kdybych měl popojet někam MHD tak možná na ten výše zmiňovaný Kopec a nebo směrem k Malé Straně do Olympie (Kolkovna) na Újezd. Ale předpokládám, že tazatel asi nikam popojíždět nechce, protože se ptá vysloveně na Anděl :)

  10. Sirnik: La Cambusa je podle webu strašně vtipný podnik, design stránek v kombinaci s cenami jídel, to je kouzlo nechtěného jako noha:))

  11. 5.+6. Pokud byste se rozhodl pro restauraci Na Kopci, můžete jet metrem na Radlickou. Má to výhodu, že cestou tam do kopce dostanete ten správný hlad a cesta zpátky je příjemně s kopce. Za 5 minut jste zase na metru. Autobus 231 nemá večer zrovna časté intervaly.

  12. Juridica, Karmelitská 377/19 – je to u Jezulátka, pokud to není moc daleko :-/

  13. K té La Cambuse, asi před 3mi lety byla vyhlášena podle Maurerova průvodce jako nejlepší restaurace v Praze. Četl jsem kdysi rozhovor s majitelem, který popisoval, jak dostává do Prahy čerstvé ryby – denně letecky z nějaké tržnice u letiště Orly v Paříži tuším. Nicméně nikdy jsem ji nenavštívil, protože mi přišlo, že vzhledem k cenám letenek a cenám v restauraci je výhodnější zvolit opačný směr a na ty čerstvé ryby si zaletět někam k moři (eh.. kde že je letošní dovolená ve Španělsku a ten den ulovená dorada za 2.5 Eura). Tím spíš by mě ale zajímalo, pokud někdo v Cambuse byl, jeho dojmy. Maurerův průvodce se bohužel nedá brát moc vážně.

  14. Možná se mýlím ale není La Cambusa zavřena? Nedávno jsem šla kolem a venku zmizel lístek, dříve tam tuším visel.

  15. skip: Tím Maurerem jste si jistý? 2007 a 2006 vyhrálo totiž Allegro.
    Edit: Tak fakt vyhráli nejlepší jídlo 2006 http://magazin.mattoni.cz/…10-jidlo.gif pardon

  16. Hombre del Mundo je podle mne těžký podprůměr – kdyby místo kuchyně mexické imitovali italskou, dělali by pizzu s turistou a eidam alternative. Ostatně nejlepší restaurace na Andělu je IMHO stánek s kebabem naproti Potrefené huse. Vřele doporučuji dojet/dojít Na kopec, nebo dojet/dojít na tu Hellichovu, tam je hned pět velmi dobrých restaurací v okruhu sto metrů – bosenská Luka Lu, thaiská Noi, francouzské Cafe de Paris, mořská-zajímavá Little Whale a mezinárodně-elegantní v hotelu Mandarin Oriental.

  17. Děkuji všem za tipy i „antitipy“. Nakonec všechno dopadlo trochu jinak. Společnost svolila ke krátkému transportu MHD, a tak jsme se nakonec sešli v Café Rozmar nedaleko Palackého náměstí http://cafe-rozmar.cz/ Byli jsme náramně spokojeni! A to včetně takových detailů (které vlastně žádnými detaily nejsou), jako je to, že Café Rozmar je zcela nekuřácké a že Vám sami nabídnou, když si začnete objednávat mattonky, jestli si nedáte radši dvě karafy kohoutkové vody (a potom karafy v průběhu večera pravidelně doplňují).

  18. Corte Di Angelo je ok, El Barrío taky, naopak obloukem bych se vyhnul „pizzerii“ Don Corleone…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.