Sexy večeře pro slečnu :) RSS

Štítky: ,

51 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Dobrý den,
    Obracím se na Vás pane Cuketko,a další s velkou prosbou o sestavení nějaké slavnostní večeře pro 2.Svoje znalosti kuchyně a vaření hodnotím jako slabé,o to větší je to pro mne výzva,velice rád bych uvařil něco „pompézního“Vím,že slečna nejí ryby,proto prosím Vás tyto recepty neuvádějte.Také Vás velice poprosím o něco surovinami „dostupného“.Bydlím ve středním městě a tam tesco hraje prim :(.Já jsem bohužel nebyl žádné vhodné sexy menu schopen sestavit :).
    Předem vřele děkuji
    PS: a držte mi palce,nejen s přípravou večeře

  2. Rozechvělý experiarme: nejsem pan C a třeba bych se ani neměl vměšovat…
    Pakliže opravdu, ale opravdu chcete oslnit, možná trocha „chlouby cizím peřím“ by nebyla na škodu? Nežiji momentálně v Praze a tak nemohu posloužit konkrétními údaji. Jistě jsou tam možnosti, jak použít catering služeb? I restaurace v okolí by, po vlídném slovu, jistě „píchli“ s vaším úkolem?
    Na škudlení tak, jako tak, není vhodný čas. Chybami se učte, ale jindy.

  3. PS: Pochopitelně jakékoliv klamání je mizerný základ pro dlouhodobý vztah. Čili po úspěšné večeři (opravdu přeji), dát karty, s humorem, na stůl.
    Dobrá partnerka (parter?) ocení.

  4. Nemá ráda ryby, tak to padá něco jednoduchého s rybou :)

    Tak zjistit, co má ráda a vymyslet podle toho něco.

    A jinak co třeba zkusit http://www.sitalemvkuchyni.cz Když člověk nemá moc zkušeností nebo si není jistý, takováhle video pomoc by mohla být dobrá.

  5. Cokoliv s těstovinami, slečna si asi nedá hned krvavý biftek, ale spíš kuřecí – takže k tomu rajčata v konzervě trošku ohřát a zasypat nejlépe čerstvou bazalkou. A doporučuji sladký dezert :-)

  6. Hlavně něco lehkého, ať se dostanete i k dalším fázím:-)

  7. Slečna nemá ráda ryby? To je široký pojem.Plno lidí nemá rádo ryby, ale když pak dostanou tak něco dobrého a běžně dostupného jako je česrtvý losos, tak se olizujou až za ušima. Ono není totiž ryba jako ryba. Někdo to nemá rád kvůli kostem, což už je dnes ten nejmenší problém a ten komu vadí rybí chuť (viz. moje tchýně,která jedla jen pangase a dnes už baští,lososa,tu­ňáka,tresku,atd samozřejmě vše čerstvé) tak i v takovém případě zjistí že se nedaj házet všechny ryby do jednoho pytle.Přitom ryby jsou jedny z nejlehčích a nejrychlejších jídel na přípravu.

  8. 1: Jestli mohu, za sebe, bezvýhradně souhlasím s Jednorožcem. Pokud hodnotíte své kuchařské schopnosti jako „slabé“, pak to nedáte, byť by vám i někdo vymyslel kompletní postup a nafotil vám jej. Skončíte tak, že nebudete mít připraveno nic rozumného (už vůbec ne pompézního), může to být zpola vychladlé, budte mít horu nádobí, budete se muset po vaření osprchovat (člověk trošku načichne) a připravit na večer…

    Zkuste sehnat dodavatele, který vám to připraví a dodá, vy se soustřeďte na přípravu prostředí, stolu, vína, svíček… atd. a buďte v pohodě a klidu. Nepřišla za kuchařem, ale za vámi. A netvrďte jí, že jste to vařil, jí na tom stejně nezáleží…

    Hezký večer přeji ;-)

  9. experiarmus:

    těžké zadání :) visí to asi na tom jak moc si věříte v tom vaření. docela souhlasím s 1r i s pao. pokud máte tu možnost, raději si jídlo pořidťe a starejte se o to okolo ;)

    ale pokud odvaha je, tak bych šel hezky bokem. nakoupil bych lahůdky k vínu – sušenou šunku, dobré sýry, olivy, sušená rajčata a věci v tomhle stylu. je to zároveň předkrm i k zakusování k vínu. k tomu hlavní chod těstoviny s rajčatovou omáčkou nebo s pestem bazalkovým. nic komplikovaného nebo smetanového. toby vyšlo an lehkou večeři k vínu. pokud trváte na menu s několik chody a na něčem pompézním, tak to je ěnco jiného zase ;)

  10. experiarmus:

    i pouhý pokus připravit slečně večeři se počítá a boduje jako velké plus pro Vás. Pokud opravdu nemáte velké zkušenosti s vařením, vsadila bych spíše na jednoduchost, která je ve většině případů to nejlepší, ovšem je potřeba klást důraz na kvalitu surovin, které tu hrají prim. Normálně do diskuzí nepřispívám, ale po přečtení Vaší prosby jsem se úplně zasnila a mám dojem, že si s přítelem zopakujeme první rande =)! Ale k tomu menu, jako předkrm bych klidně zvolila např: bruschettu, která má spoustu variant, já mám nejraději s rajčaty a avokádem a příprava je ízy – pízy =) a výsledek je taky moc hezký viz:http://blog.diets2try.com/…uschetta.jpg
    U hlavního chodu bych souhlasila s cuketkou a vsadila na jednoduché těstoviny např. s bazalkovým pestem a cherry rajčátky, které můžete po předkrmu připravit spolu, určitě to bude zábava a přitom můžete slečnu přiopíjet vínem, aspoň já bych se nechala =)! Z mého pohledu je, ale základem dezert, holt my ženy máme pro sladké ohromnou slabost, takže bych vsadila například na lubrikační pecku jako Gratin z mascarpone a lesního ovoce http://www.flickr.com/…22497318609/ postup není nijak težký a recept bych dodala. Každopádně pokud má slečna smysl pro humor tak ocení každou kulinářskou kreaci, ikdyž si myslím, že žádná katastrofa nehrozí =)

  11. Mě přítel na první večeři u něj doma ohromil kuřecími prsíčky s tagliately (jak se to sakryš skloňuje) a plátky sušené mrkve. Přesto, že je profesionální kuchař a mohl připravit i menu o několika chodech, mě zcela omráčil pouhý fakt, že mi vaří muž :-)! Takže směle do toho, hlavně nezapomenout na slušivou zástěru.

  12. Doporučuji kuchařku " Vaříme z konopí" :D

    Tato je vhodná i na vánoční cukroví – recept na zaručeně veselé Vánoce.

  13. s tagliately (jak se to sakryš skloňuje)
    tagliatelle, s tagliatellaty ? :-)

  14. 1R:

    „s telátky“ :)))

  15. Možná „s tagliatelly“?
    Pan C. LOL !!!

  16. 10. lubrikacni pecka, to me opravdu dostalo. :), tesim se na brzkou shledanou :)

  17. ad tagliatelle: já bych to doporučoval neskloňovat, i když s telátky zní velmi zajímavě (-:

  18. Taky jsem mohla napsat „kuřecí prsíčka a tagliatelle“ :-) Ale zpět k tématu!

  19. 18. Dobře, takže tagliakůzlátka (-:

    A k tématu dodám, že doporučuju buď jak už tady zaznělo jídlo pořídit ze spolehlivého zdroje (a nepředstírat vaření) nebo uvařit radši něco jednoduchého a vyzkoušeného. I kdyby to měl být nový recept odsud, tak se určitě ještě najde čas ho předtím zkusit. Já bych zvolil asi nějakou jednoduchou úpravu kuřecího nebo krůtích prsou, to je vděčné a dobré jídlo.

  20. Jednoduché sexy meníčko?
    Udělejte slečně třeba caprese, jako hlavní chod kuřecí prsa s limetkovou omáčkou + dušená zeleninka a jako desert buď tiramisu nebo ovoce s horkou čokoládou…to už byste se mohli krmit navzájem;-)
    Recept na ta kuř.prsa: Kuřecí prsíčka jemně osolíme a opepříme, opečeme na středně rozpáleném másle, raději pomaleji, malinko zastříkneme vývarem, přidáme šťávu z limetky a dusíme do měkka. Prsa nakrájíme škmo na plátky a přelijeme omáčkou, do které jsme po odstavení z ohně přidali ještě kousek másla. Místo limetky může použít např. estragon, šalvěj nebo i pomeranč.
    Hodně zdaru a pamatujte, že slečna příjde stejně kvůli vám a ne kvůli jídlu.

  21. Já se přiznám, že my si s přítulkou rádi tvoříme následující antigastronomickou poločuňárnu: vezmu různou chutnou zeleninu typu paprika, salátová okruka, jarní cibulka, ledový salát, malá cherry rajčata, olivy. Všechno pokrajím na vcelku miniaturní kousky (aby se jich velká rozmanitost vešla na lžíci) a k tomu přikrájím též hodně na obdobně velké kousky sýr, povětšinou eidam. Následně promíchám a hodím na tác.
    Souběžně či v mezičase vezmu kuřecí ňadro nebo ňadra, očištěné od různých pazbytků z porcování jej pokrájím v poněkud větší kousky než zeleninu a následně všechno okořením, zastřelte mě, grilovacím kořením (nemusí se solit, má v sobě soli dost) nebo jinou podobně úchylnou Vitanou. Kousky se rychlostně posmaží na pánvičce, což trvá tak 8 minut. Pak se zatepla rozprostřou na zeleninu, která ale mezitím dostala povlak z dresinku, který obvykle vytvořím z kečupu a majonézy nebo něco na ten způsob.
    Takže nakonec je to hora zeleniny se sýrem a pseudodresinkem a s kuřecími masíčky navrch. Cpeme si to do kousků tortil nebo rovnou do pusy a je to moc dobré a příprava trvá asi tak 15 minut maximálně :)
    Jako dezert bych doporučil čokoládové suflé, neb i takový nedouk jako jsem já ho zvládl a pan Cé zde svého času o suflé psal dost důkladně, takže není těžké ho vyrobit a nevadí ani, když se úplně nepovede, protože i všelijak nedopečená nebo nevyběhlá hmota chutná skvěle a sametově :)

  22. Koukám, že obdobné vzpomínky jsou velmi časté a použité recepty docela uniformní ;-)
    Já jsem v obdobné situaci vařil jako hlavní chod špagety alla putanesca – na tom se snad nedá nic zkazit a suroviny jsou v pohodě dostupné. Předkrm bylo tuším už zde zmiňované caprese a místo dezertu smetanový koktejl – pisang pistacha je stále žádaný i po osmi letech (což myslím není tak špatný výsledek ;-) ). a taky se na něm nedá nic moc zkazit.

    konec konců, hlavní konzumentku svých kreací si člověk musí vypěstovat – kdybych na ní vybalil pětichodové menu (pokud bych toho tehdy byl schopen), tak všechno skončí tím, že se v půlce večeře přejedená odkulí do křesla a usne ;-)

  23. jako uplně killer dezerty jsou ještě 1)všechno čokoládový 2) sorbety s šumivým vínem (třeba prosecco)! to je jen taková pojistka. kdyby nechutnalo a nic nezabralo ;)))

  24. Pokud si nejste jistý s vařením, tak fakt radši zkuste ten catering, různé ty studené lahůdky doporučované panem C. nebo velký zeleninový salát. Tak budete mít jistotu, že nic nezkazíte.

  25. Předminulý rok mi manžel na Valentýna chtěl udělat radost a uvařil večeři (umí čáj, ohřát párky a mraženou pizzu) . Zajel do čínského velkoobchodu pro můj nejoblíbenější fastfood – mražené knedlíčky Har gow. A pak mě chtěl překvapit dezertem. Na netu našel recept na ovocný salát. Ovoce pěkně nakrájel ale místo cukrové moučky tam dal škrob :-) Statečně jsem to jedla a lila tam Bailey's, ale když to ochutnál on bylo zlé. Samozřejmě (dle manžela) to byla moje vina, protože jsem škrob neoznačila jako škrob a stál vedle cukru. Dodnes se tomu smějeme.
    Je to jen znázornění toho že u takových záležitostí jako první rande, nebo výročí něčeho by se nemělo experimentovat.

  26. Viděl bych to na Caprese, Aglio Olio e Peperoncino, dezert bych nechal udělat v cukrárně (asi nějaký ovocný dortík). Nedá se na tom nic zakazit (kromě surovin).

  27. dobrý den,
    Moc děkuji za tolik super jídel:) opravdu jsem to nečekal a jsem rád,že i vy vzpomínáte,jaké to bylo poprvé :)S mým kulinářským uměním to není zase až tak zlé,takže cateringovou firmu hledat nebudu,za prvé bych přišel o ten kouzelný pocit ala pat a mat a za druhé bych tak trochu podváděl.
    Ptáte li se na můj skromný názor,tak zatím vede carpsese a kuřečí s limetkovou omáčkou a dezert s hoodně čokolády.Ale určitě budu nejen já rád,když budete psát dále a nejen mě tím budete inspirovat.Díky všem!

  28. Já bych šla upřímně s kůží na trh a můžete pak udělat něco společně (třeba se k tomu ani nedostanete).
    Můj nevařící extchán pozval takto svoji budoucí ženu a udělal párky v rohlíku, které navíc popraskaly :-).Jsou spolu doposud.

  29. Caprese je skvělý nápad, v Aglio olio je česnek a to bych na první rande nedoporučovala. Dezert s hodně čokolády – Haagen Dasz :-)

  30. zas, když si dají ten česnek oba, tak je to fuk, ne? :-)
    čokoládová haagen dasz je super (že bych zašla do marazáku?) ale pokuď chceš udělat něco vlastního, co takhle čokoládovou myš od bali? je na jejich stránkách…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.