Vietnamské pho v Karlíně! RSS

Štítky: , , , , , ,

52 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. skvělý úlovek na expats.cz:

    http://www.expats.cz/…-264269.html

    podnik se jmenuje Pho Viet Huong a je na sokolovské mezi zastávkou florenc a karl. namesti, cena za pho 79 Kč

    už se šinu ;)

  2. Skvělé! Já jsem teď nedávno Pho ochutnal ve vegetariánském Veg Foodu (Londýnská, blízko I.P. Pavlova) a byl vážně skvělý: výborná chuť vývaru, k tomu křupavá zelenina, kousky sojového masa a v pozadí všeho jemný náznak citronové nakyslosti. Vzal jsem si hůlky a jal se to požírat po asijsku, byla to lahoda. (jen stojí trochu víc – 95,– Kč) Tohle bych určitě rád vyzkoušel i když je to trošku off my beaten track.

  3. já bych taky zašel, víte už někdo přesnou adresu?

  4. Bombaaa – uz se tesim! Ze by zacalo svitat na lepsi „vietnamske“ casy? :-)
    Jen by me zajimalo, stejne jako nekoho na expatech, zda maji cerstve jarni zavitky, ty nesmazene. Ty jsou v Praze snad zakazane nebo snad vite nekdo, kde je delaji? Myslim, ze mozna v tom Veg Foodu (jen tam tomu rikaji letni zavitky?).

  5. danulita:

    nesmazene zavitky urcite v sape a mel jsem je myslim i v hanoi na vinohradech :) ted jsem je mel v parizi a moc me to nechytlo. takovy divny sushi :)

  6. pan Cuketka – dekuji za tipy! :-) Ja jsem nesmazenym zavitkum propadla v Berline, kam nas nasi kamaradi vzali do mistni rodinne vietnamske restaurace. Pro me jedno z nejlepsich jidel dosud!
    Do Sapy bych hrozne rada zasla, jen se ted v tehotenstvi trochu bojim experimentovat. Ale je mi jasne, ze v mnoha restauracich na tom s hygienou nejsou o moc lepe, takze i tam hraju ruskou ruletu :-)

  7. Tak přesná adresa je Sokolovská 48.

    Polévka chutnala moc, ale look & feel prostě fastfood (ve srovnání s pařížskou Le Foyer Vietnamien)

  8. banter – to jsou dobre zpravy :-)
    A jestli jidlo chutnalo, tak bych jim zatim atmosferu prominula. Treba je budou nasledovat dalsi, kdyz uvidi, ze jsou Cesi lacni vietnamskeho jidla a ne radoby cinskeho. Az budou mit pocetnejsi konkurenci, tak je to mozna donuti zvelebit prostredi.

  9. banter: A mají i jiné vietnamské jídla, nebo jenom pho? Resp. co tam všechno mají?:)

  10. Pho nově mají i v Futomi (bývalé Thaiko) v Nuslích. Prý od vietnamského kuchaře.

  11. Pho http://fotoalba.centrum.cz/photo.php?…

  12. Dnesni obed tam stal maximalne za to. Skvely. Bajecna vietnamska kava. Vynikajici pho. Zmenili i oteviracku (driv 10 – 20, ted 9:30 – 21) a je to proste SUPER :D

  13. já se přiznám, že mě tam pho spíše zklamalo. typická chuť z PHO kostky, naprostý nedostatek bylinek a tuhé maso. nehledě na ten šílený sortiment všude okolo sto jídel a la china.

    brzy v článku ;)

  14. Mno, nerad bych vycerpal tema chystaneho clanku, ale neda mi to se nezeptat.. Ostatne, nejsem prvni, kdo tuto otazku v tomto vlakne poklada:

    Jaka dalsi jidla, krome pho, v teto restauraci nabizeji? A v jake kvalite?

    Ja treba vcera testoval Hanoi na Vinohradech – a zazrak se nekona.. Nesmazene zavitky chutove nevyvazene (spatna volba ingredienci), bun cha slusne, ale z vyrazne mene kvalitniho masa nez v holesovicke trznici (malo masa, hodne tuku), me milovane bun nem vyslovene zklamani (kvalita srovnatelna se zavitky „do ruky“, kterym se bili tuani oddavaji v Holesovicich).
    Pho jsem tam zatim nezkousel, nicmene jeho hodnoceni se da v ruznych mistnich clancich dohledat (vesmes neprilis pozitivni). Za mne tedy pro Hanoi hodnoceni: Slusne, ale pokud mate moznost jit misto toho do Holesovic, nevahejte.

    Tak co, poreferuje nekdo, zda se do Karlina vyplati vyrazit za jinymi kulinarskymi zazitky, nez je pho?

  15. Tak si odpovidam sam ve vedlejsim vlakne – pod clankem „Dopis vietnamskych kucharum.“
    Pokud by snad nekoho zajimaly postrehy o zminenem bistru, protoze tu nechci spamovat metodou copy&paste, necht nahledne sem:
    http://www.cuketka.cz/?…

  16. No byl jsem tam jeste parkrat a opravdu jako na houpacce. Musim trochu srazit svoji minulou recenzi – asi jsme meli stesti, asi jsme se libili, ale napoprve to bylo super. Ale mel jsem tam i pomerne negativni zazitek. Takze za mne asi na lepsim prumeru. Zalezi asi na stesti…

  17. Hlasim novy objev na Prazske vietfood scene.
    Na Jiraku hned vedle Francouzsky kavarny otevrel bufet „Pho Vietnam“. Po prvotnim zklamani z jidelnicku, kdy meli jenom pho a pak nekolik parodiji na cinu a sushi, se pod tlakem infomovanych zakazniku zacali prizpusobovat a zacali delat skutecne vetnamske jidlo.
    Ted delaji dost dobre pho a bun bo kho za 85kc. Co je ale nejvetsi pecka sou zavitky. Maji smazene (trochu horsi nez v bufu v Holesivicich), a parene ve dvou verzich hovezi a veprove s krevetama. Jednoznacne doporucuju ty „parene“, skvela kombinace nudli, originalnich bylinek a skveleho masa zabalena do ryzoveho papiru me dostala.
    Podle meho je to v soucasne dobe nejlepsi misto mimo sapu a svedci o tom i to, ze pres obed maji plno.

    Mimochodem pres ulici je vitnamsky vsehochut kramek kde pravidelne maji thajskou bazalku a dalsi veci na asijsky vareni.

  18. Jejich nesmažené závitky v obou verzích miluji a stávám se na nich závislou!
    V pátek jsem si dala i jejich pho a bylo moc dobré, ale v holešovické tržnici mi chutnalo pho o ždibec více, ale nejsem znalec a vůbec nevím, jak to má správně chutnat.

  19. ↪ 17 rejow: jo, ja na to uz taky koukala, ale asi v dobe, kdy me trosku odlakavala ta „druha“ jidla:)

  20. ↪ 17 rejow: taky jsem zkousela, hned druhy den po otevreni… Pho mi chutnalo, ale celkove me nabidka spise udivila… Napr. takovy gyros s hranolkama… Pokud ale nastala zmena, tak zkusim…

  21. ↪ 20 Myval: Já sem byl ze začátku taky zklamaný. Vypadá to že si změnu skutečně vynutili zákazníci.
    Podle mýho pozorování si tak 90% lidí obědnává právě ty vietnamských věci.

  22. ↪ 21 rejow: Že by se konečně blýskalo na lepší časy a Vietnamci pochopili, že Čech už nechce pseudočínu a že nejlepší je servírovat jim vlastní kuchyni?

  23. Právě mířím na Vinohrady a chtěja jsem do Hanoi na závitky (Pho mi tam nechutná připadá mi chemické), ale když čtu o „Pho Vietnam“ na Jiřáku jdu tam spoluvyvíjet zákaznický tlak a děkuji za tip.

  24. Předevčírem jsem vyzkoušel Pho Vietnam; hovězí Pho (79,–) na pražské poměry hodně dobré, pro příště bych uvítal o trochu více bylinek a maso by mohlo být klidně více „medium“.
    Jinak v nabídce moc vietnamských jídel není – převažuje jakési obskurní sushi. Interiér: bufet – jen tři stoly, hrozně tam táhne. Na stravenky nevrací.
    Potěšilo mne, že to tam voní autenticky-skoro jako v Asii u stánku ;)
    Ovšem zatím nejlepší Pho mého života (http://www.nhatrang.com.hk/index.htm) zůstává nepřekonáno.....

  25. Asi před měsícem jsem si všimla, že i na Albertově otevřeli „Viet fast food“. Zatím jsem tam nebyla, ale obávám se, že to bude stále ještě koncept viet-thai-chin fast food. Mít sílu a peníze, už bych dávno otevřela opravdovou vietnamskou restauraci! :o))

  26. ↪ 7 banter: Tak jsem byla včera zkusit pholivku a byla jsem vyloženě zklamaná. Nevim jestli mají víc směn. Vývar téměř jak maggi kostka, nevoňavý, nudle nějaké kulaté (jako špagety). Nesnědla jsem ani čtvrtku a z té slanosti mě popadla hrozná žízeň. Zkrátka pro mě pořád v Praze vyhrávají jednoznačně holešovice.

  27. Vcera jsem se tam konečně dostala. Hovězí Pho nebylo z kostky ani náhodou, horký silný vývar, různé bylinky, spousta koriandru, přidali jsme si pár chilli papriček a určitě bych ho doporučila. Pravdou ale je, že na Sapu, kde Vám k polévce přidají ještě talířřky s viet bylinami a limetkami, navíc polévka je sama o sobě výraznější toto Pho asi nemá. Ochutnali jsme i smažené závitky, ale ty jsou celkem nevýrazné a v Hanoi či Sapě mají větší esprit. Příště nakousnu ty v páře.

  28. Dnes opět Pho Vietnam: hovězí Pho – velmi dobrý vývar, řekl bych autentický, „kostku“ jsem tam necítil, masa hodně, bylinek bohužel málo. Dožadoval jsem se čerstvých chilli papriček, ale personál nepochopil. Nesmažený závitek byl super. Obecně vzato poměr cena-kvalita velmi slušný, do budoucna by to chtělo pořešit ty bylinky a také třeba doplnit sortiment o nějaké asijské nápoje.
    Žhavá novinka: mají zahrádku!!!

  29. Už jsem to psala do komentáře k dopisu Vietnamcům, dneska jsem objevila vietnamský bufáč naproti tramvajové zastávce Albertov (směrem do centra), ochutnala jsem moc dobré bun bo nam bo, pro mě zcela srovnatelné s holešovickým stánkem. Doporučuju navštívit a vyzkoušet, pho bo mají taky, vypadalo dost dobře, ale nechtěla jsem tu horkou polívku v tom vedru jíst, každopádně slečna prodávající Vietnamka mi ukazovala, že ona si jí zrovna přinesla k jídlu pro sebe.

  30. Kamarádka vyfotila :(
    http://www.inuska.cz/…ovietnam.jpg
    Pho Vienam na Jiřáku

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.