Aglio e Olio RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Netuším, kde se ten zvyk vzal, ale stalo se mi už několikrát, že jsem dostal českou verzi tohoto klasického receptu ve složení: rozvařené špagety, litr laciného olivového oleje, sušený česnek (pokud ho tam vůbec dají) a místo chilli papriček KOZÍ ROHY! Nechápu tu záměnu, ale k jídlu to prostě není… Co vy, taky už jste na tuto „delikatesu“ někde v restauraci narazili?

  2. No, já osobně si svoje oblíbená jídla v restauraci nedávám, objednávám si jen to, co doma nevařím.

  3. Mám pocit, že tohle jednoduché jídlo se zdá kuchařům tak jednoduché až je jim to podezřelé a zkouší s tím všelijak čarovat.

    Ale misto feferonky kozí rohy, to je teda pořádna babicovina :-)

  4. U těhle jednoduchých jídel máte asi 99% šanci, že dostanete něco zmrveného, takže fakt lepší si je nedávat:)

  5. U jednoduchých jídel s mi často zdá, že kuchaře vyloženě poňoukají k „vylepšování“.

  6. Jj, to mi připomíná, když byl syn tříletý a chtěl v restauracích jen špagety se sýrem a ničím jiným. Ačkoliv jsem to výslovně zdůrazňovala, stejně se kuchař neudržel a nasypal na to třeba petrželku a bylo vymalováno (zkuste vybrat z talíře 100 mrňavých kousíčků). Ještě štěstí, že dnes už syn jí normálně.

  7. Největším nepřítelem našich kuchařů je jejich fantazie (nebo tak nějak to pan Pohlreich říká ;-)).

  8. Poprvé jsem Aglio Olio e Peperoncino měl v jedné úžasné hospůdce na břehu Lago di Garda, někdy v 93 roce. Domácí špagety al dente, výborný olivový olej lehce ovoněný česnekem, čerstvá na drobno nasekaná červená paprička… Huby nás pálily, ale s rozkoší jsme vytírali kousky panini zbylý olej. Nevím, zda to tak mělo vypadat, ale podle té až geniální „primitivnosti“ receptu a chuti nejspíše ano.

    Od té doby jsem je tak jednoduché a přitom fantastické nikde nedostal, ani v Itálii, v ČR jsem si objednat neodvážil. Všude to „vylepšovali“ spoustou dalších ingrediencí, pokud nepoužili už přímo nějakou průmyslovou směs. Fujtajbl.

    Tedy vynikající jsou ještě ty, co si udělám doma, to je snad jasný :-D

  9. Já si myslím, že toto jídlo je takový etalon, zda kuchař ví co dělá a pokaždé když o sobě nějaká restaurace tvrdí, že je autenticky italská, zkusím tohle jídlo.Ale v čechách je to fakt odvaha…v Itálii ho často ani nemají v nabídce,ale na přání ho udělají skoro všude včt. docela luxusních podniků…Zběsilost u nás je pravidelné přidávání petrželky (nejlépe sušené). Ovšem nakládáné kozí rohy to je peklo…

  10. Já takhle testuju pomocí pizzy Margarita, případně sýrová anebo Caesar salátu. a zatím jsem většinou naštvaná…margarita s eidamem, sýrová v trojboji eidam (někde uzený eidam:-) ), niva, hermelín plus něco…caesar salát.....nemá smysl ani rozebírat....­.čínské zelí, hlávkový salát, ledový salát (no, dobře…)…a tak…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.