Kam v Praze na tatarák? RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

20 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zima ve městě má přece jenom několik pozitivních stránek: v horkém létě bych si na tatarák nezašel. Takže se dívám z okna – zase sněží, a protože příští týden plánuji večeři s kamarádkou, která má stejně jako já tatarský biftek v oblibě, pokládám otázku do fóra: „Kam v Praze na dobrý tatarák?“ Těším se na Vaše tipy a doporučení (a případně i „antitipy“ neboli varování). Díky předem!

  2. Na tuto otázku mám jednoznačnou odpověď: http://www.nakopci.com, zevrubný popis jejich tataráku najdete v jejich vlákně zde fve fóru.

    PS: a dám si ho tam s chutí i v parném létě.

  3. Nebo zkuste Lokál, jenže tam ho mají jen občas, tak není jistota, že se trefíte. Ale moc mi tam chutnal, úplná hospodská klasika.

  4. Navzdory výkřikům „nejlepší tatarák v Praze podle Karla Gotta“ (no úplně nevím, zda je to pro mne doporučení…) vynechte „U básníka pánve“ – odporně mastné topinky, ochucení průměrné, obsluha otrávená.

  5. Tatarák velmi podobný tomu Na Kopci mají v Chez Marcel. Ale naposledy, když jsem tam byla, se dost pohoršili (tatarák jsem si zrovna nedávala), tak nevím, jestli to byla výjimka, doufám, že ano. Mají ho tam s hranolky, jako Na Kopci. Jinak v běžných restauracích je všude ze zadního, ne ze svíčkové. Nakonec – co si ho takhle udělat doma?

  6. Já na tatarák chodím sem:

    http://www.tramtarie-rest.cz/

    Chodím znamená, že loni jsem byl 3×. Tatarák mají předem neochucený. Vždy byl ze svíčkové, jemně umletý, čerstvý, s dobrými topinkami. Je to lepší tatarák, než dělá Sokolovna nebo Potrefená husa na Vinohradech. Navíc tatarák není jídlo, za kterým bych musel daleko cestovat a tohle mám blízko ;) Tramtárie je sice příkladem restaurace, která by ze svého jídelního lístku klidně mohla ubrat, nicméně je tam velmi milá obsluha, příjemný interiér a celkově nevaří špatně, na podzim jsem měl steak s liškami a byl taky skvělý.

    Teď jak si čtu diskuzi k restauraci Na kopci, zamíchaný vs. nezamíchaný tatarák, nedá mi to :) Zamíchaný tatarák v restauraci, to je podobné, jako jít někam na sukiyaki a chtít ho už hotové na talíři z kuchyně ;) Prostě to míchání k tomu alespoň pro mne tak nějak patří. Navíc české hospody mají tendenci nešetřit kečupem, takže chuť masa je pak jaksi fuč. Pro mě byl třeba tatarák v Lokálu spíš zklamání (jedno z mála).

  7. 6: tatarák Na Kopci je ve stylu, kterým se toto jídlo podává např. ve Francii, českým restauračním zvyklostem neodpovídá. Myslím, že stojí za to jej vyzkoušet, mě naprosto vyhovuje, přemíry kečupu se rozhodně není třeba bát (imho v něm vůbec žádný kečup není (-:). Navíc myslím, že maso nemelou, ale škráboou nožem. Dominantní je chuť masa a sekundují mu kapary, ty jsem ještě v žádném českém podniku, kde přinesou přísady zvlášť, u tataráku neviděl. Podávají ho s hranolkami a bagetou, na přání ochotně udělají místo toho topinky, ale neměl jsem potřebu je zkoušet, hranolky a bagetka mi k tomu sedí.
    Upřímně řečeno už si ani českou verzi tataráku nemám moc chuť nikde dávat – příliš často jsou topinky z friťáku, což nesnáším, pepř, který přinesou k zamíchání do masa je z pixly s mletým pepřem, nikoliv z mlýnku ⇒ vyčichlý, kečup mi tam přijde zbytečný stejně jako velká část toho koření, co mi k tomu dají … Takže to míchání není pro mě žádná radost, když k němu nemám takové přísady, jaké bych si představoval.

  8. Tatarák ve francouzské verzi (kapary, okurčičky) dělali dost dobrý v Brestu ve Štěpánské ulici v Praze, ale když jsem teď koukla na jejich webové stránky, není tam… Podávali k němu křupavé suché tousty nebo bagetka.

  9. 7. Já vím, francouzský tatarák znám z Francie, kde mi chutnal moc. A Na kopci už se chystám asi rok zkusit ;) Ale tak nějak neberu tenhle tatarák jako tatarák, jestli mi rozumíte, takže s mícháním nemám problém. Ani s hranolky a bagetou, coby přílohou, k tomuhle to skvěle sedne.

  10. 9: jj, teď už rozumím, ona ta česká a francouzská verze opravdu moc nejdou vzájemně srovnávat. U mě prostě ta francouzská po ochutnání zcela vytlačila zájem o tu českou, u vás to nejspíš běží paralelně, jako dvě různá oblíbená jídla se stejnou základní surovinou, každý holt máme jiné chutě a to je dobře, aspoň je to zajímavější.

  11. Vyborny tatarak delaji v DOMYNU(http://www.domyno.cz/) prijde mi ze maso neni namlete ale spravne „natrhane“. Ja si sice micham tatarak sam ale ochutnal jsme namichany i od kuchare a byl take moc dobry.

  12. Ad Na Kopci: je pry naskrabane.. a je nehorazne dobry, ten tatarak. :)

  13. Dneění tatarák v Lokále neměl chybu.

  14. Angus Steak Restaurant tam jak je hotel Mariott u Republiky. Výborný, dostali jsme zvlášť suroviny na dochucení a na výběr jestli chceme topinky na sucho v toustovači nebo smažené.

  15. Dlužím ještě odpověď, jak to tedy dopadlo. Nakonec jsem byli Na Kopci. Tatarák tam sice mají trochu jiný, než jsme zvyklí (ano, jsou skutečně jakési dva druhy tataráku – ten francouzský a ten český), ale výborný. Nejen kvůli tataráku škoda přeškoda, že je to poněkud z ruky. Děkuji všem za tipy a názory!

  16. Tatarák v Lokále- už smíchaný. Musím říct, že jsem byla nakonec spokojená, i když po prvním soustu jsem byla velmi, ale velmi zklamaná. Dávají do něj mletý kmín, který opravdu nemám ráda. Maso, ale bylo tak jemně naškrábáno a celkově jinak dobře ochuceno, že jsem si nakonec i přes nepopiratelnou kmínovou chuť pochutnala.
    Dáváte do tataráku ještě někdo kmín? Pro mě to teda byla novinka…

  17. Drcený kmín do tataráku dávám. :-)

  18. Já kmín taky nedávám a v tataráku mi nechutná. V lokále mi ještě vadila nakrájená okurka, která byla moc koprovatá…

  19. Kmin taky nedavam

  20. Já měla tatarák jen jednou a to v hospodě v Lucerně a byl mooc dobrý…asi si na něj zase zajdu:o)

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.