Kuchařka na moučníky RSS

Štítky: , ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Zdravím,
    uvítal bych nějaké tipy na dobré knihy – kuchařky na pečení moučníků, dortíků a zákusků. Poradí někdo z vlastních zkušeností?

  2. Už delší dobu jsem pokukovala po kuchařce Velká domácí cukrářka od Pavlíny Berzsiové a ježíšek ji přinesl.Můžu doporučit, psali o ní i v časopise Apetit.Recepty jak na obyčejné buchty,koláče,tak i na zákusky a dezerty.A navíc jsou odzkoušené a funkční – žádné recepty stylu „jedna paní povídala“.Cena kolem 700,– Kč,ale na internetu se dá sehnat podstatně levněji.

  3. Používám převážně kuchařky Pečeme s potěšením (Ch. Teubner, A. Wolterová) a Dezerty a cukroví (M. Berryová). Vyzkoušela jsem z nich opravdu velkou část receptů a vše fungovalo vždy perfektně. V Pečeme s potěšením jsou navíc i zajímavé recepty na chleby.

    Občas sáhnu i po klasické české – Moučníky a cukroví, autora nevím, nemám ji teď tady a nikdy mě nenapadlo tam jméno hledat, je taková hnědá brožovaná formátu A5. V ní jsou totiž recepty na klasické cukrárenské dortíky – laskonky, indiánky a tak, což občas potřebuju, a jsou též vždy zcela funkční.

  4. Zrovna jsem asi před hodinou dopekla buchty podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové ;-)

  5. Nedávno jsem si koupila kuchařku Kouzlo dezertů od Mirky Slavíkové. Zajímavá knížka s neobvyklými zákusky, ale jako hlavní nebo první kuchařku, podle které se má člověk naučit péct sladkosti, bych ji asi nedoporučila. Spíš jako doplněk pro příležitostný experiment.

  6. Dneska jsem pekla koláč podle Velké domácí cukrářky od Pavlíny Berzsiové – a tuhle knížku můžu doporučit, vždycky se mi sladkosti z ní povedou. Obsahuje recepty na klasiku i „moderní“ zákusky, základní recepty na těsta, rady a spoustu obrázků.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.