Michelinské ocenění RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

10 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Jaký máte názor na tohoto nejprestižnějšího průvodce?
    Myslíte si že je objektivní?
    Jak si vysvětlujete, že podle Maurerova výběru nejlepší restaurace v ČR La Degustation Bohême Bourgeoise ocenění od Michelinu nedostala?..

  2. ze by vzdelanost v oboru a rozhled komisaru?

  3. V LDBB ani v Allegru jsem nebyl, ale to, že dali BIB čtyři měsíce zavřené Le Cornichon myslím svědčí o tom, že to tu moc nesledují…

  4. Nebo spíše sledují sobě známé šéfkuchaře… je to opravdu ubíjejcí…

  5. Myslim, ze to byl primo pan Cuketka, kdo upozornil na clanek v New York Times – rozhovor s hodnotitelkou Michelinu. Z tohoto rozhovoru vyplynulo, ze hodnoti zejmena technickou stranku pripravy jidel. Napaditost konceptu je zahrnuta, ale pouze jako soucast hodnoceni.
    Za posledni 2–3 roky jsem byla cca 2× v Allegru a 2× v DBB a porad si myslim, ze Allegro si hvezdicku zaslouzi, zatimco DBB nikoliv. DBB je jiste velmi zajimava restaurace svou koncepci, ale neni dostatecne stabilni (stejna jidla chutnaji pokazde jinak), kvalitou me neoslnila (resp. ne vsechna jidla byla absolutne bajecna, minimalne tretina byla pouze OK) a jejich pokusy o molekularni kuchyni jsou pouze pokusy a se zahranicnimi restauracemi se nedaji srovnat.
    Ve srovnani s Francii a Italii, kde v Mich. restauracich jim pomerne casto, ba dokonce s Rakouskem, ktere sice moc neznam, ale parkrat jsem tam ve hvezdickovych restauracich jedla, se mame bohuzel jeste hodne kam vyvijet. Priznejte si, kdy naposledy jste tady v restauraci jedli takove dobre jidlo, ze se Vam z toho chtelo zpivat nebo plakat radosti? A pouze to je znamkou opravdove dobre restaurace…

  6. Já už jsem hodněkrát v restauraci jedla jídlo, že se mi z něj chtělo plakat, a někdy se mi pak chtělo i něco horšího. Ale to tedy nebylo radostí.

  7. :-) jo jo
    o to je pak lepsi, kdyz narazite na opravdu moooooc dobre jidlo :-)

  8. ale musim se priznat, ze dosud me temer nikdy nezklamaly restaurace s hodnocenim BIB… takova „opravdova“ kuchyne, bez prikras, jednoduse a dobre uvarene jidlo. no a samozrejme vzdy dobry pomer cena / chut :-D

  9. 8: No mě ty podniky s BIBem přijdou hodně drahé na to, že by to mělo být „za rozumnou cenu“. Chápu, že to jídlo za tu cenu nejspíš stojí, ale trochu to podle mě ukazuje, že to tu z Michelinu nesledujou nijak detailně a výběr podniků který vůbec zkusej bude imho dost omezenej. Věci jako loňská „in memoriam“ hvězda pro Maze nebo letošní „In memoriam“ BIB pro Le Cornichon mě v tom docela utvrzujou.

  10. Já můžu přidat jeden zážitek z BIB Aromi, který trochu navazuje i na můj předešlý příspěvek.
    Stalo se v prosinci 2007, měli jsme v Aromi vánoční besídku firmy, kde jsem tehdy pracovala. Dostali jsme nějakou skleničku sektu jako welcome drink a pak se k pití podávalo víno, kterého jsem vypila tak jednu malou skleničku na ochutnání, jinak jen vodu a na konec kafe, protože bydlím mimo Prahu a jezdím autem (to uvádím na úvod abych nebyla podezírána z alkoholového deliria).
    Podávalo se jednotné asi tří nebo čtyřchodové menu zakončené tiramisu. Všechna jídla byla chuťově velmi dobrá. Ke konci večírku mi začalo být trochu těžko a nafouklo se mi břicho, takže jsem přemluvila kolegy, kteří šli se mnou, abychom šli pěšky – bylo celkem pěkně, tak jsme došli pěšky z Vinohrad až na Můstek a já jsem celou cestu funěla a doufala, že to tím pohybem nějak přejde.
    Cestu domů jsem nějak přežila a doma jsem pak hodila parádní šavli. Normálně snad otrava jídlem. Já celkem běžně dokážu bez následků pozřít leccos a něco podobného jsem zažila jen jednou v dětství z rybího salátu a pak v dospělosti při přežrání ústřicema.
    Kolegovi, který šel se mnou, jsem napsala smsku: „Tak jsem se z tý večeře pěkně poblila.“ Čekala jsem, že mě nějak polituje a zvedne náladu – no to se mu povedlo, protože mi odpověděl: „JÁ TAKY :)))“.
    Tak to jen na okraj k tomu, co se vám taky může stát po večeři ve vyhlášené restauraci.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.