Kuřecí maso RSS

Štítky: , , ,

39 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Kde a jaké kupujete kuřecí maso?

    já se občas dostanu k bio kuřecímu ve distribučním bodě, který dělá pro-bio liga (to j ale tak max 4× za rok), 1× jsem ulovil biokuřecí z Abatisu, 2× mini kuřátka z francie… v sámošce se ale do toho klasického českého masa (vodňany etc.) nemůžu ani za boha přinutit. máte někdo nějaké osvědčené alternativy? moc by mě to zajímalo! ;)

  2. já také nemám žádný zdroj kuřecího a když nic jiného neseženu, tak si koupím kuřecí stehna – u nich mi, nevím proč, přijde, že se dá snést i kvalita z běžného řeznictví

  3. ty kureci stehna jsou trochu tucnejsi a tim, ze ťuk je nositelem chuti, tak jsou asi pozivatelnejsi, ale happy kure je happy kure

  4. to vyse uvedene je jen vykrik do tmy…

  5. Nejlepší je si kuře vykrmit doma – vypustit na zahradu. Jinak to nejni k tomu.

  6. trochu neproveditelne pro nas mestske, ale souhlasim, ze domaci je domaci :)

  7. Kupuju spíš krůtí, nechutná tolik jako polystyrén jako naše kuřata. A poslední dobou přecházím spíš na ryby a vepřové. Nebo králíky. Bohužel finančně přijatelného dobrého kuřete se asi jen tak nedočkáme.

  8. bio kurata z francouzskych chovu se da koupit v palladiu v seafoodshopu (myslim, ze to bylo tam…), ale je snad za 580 kc/kg. levnejsi variantou je koupit si ho z les moules. zavolate kuchari a on vam ho pripravi k odberu. tam to je za 436 kc/kg. vzhledem ke svemu studentskemu prijmu si takovouhle srandu muzu dovolit jen zridka…

  9. seafood je neskutečně drahej skoro ve všech ohledech ;/ zase lae vyniká kulturou prodeje. někdy to s povděkem oceňuju ;)

  10. Biokuře je u nás téměř nesehnatelný, už jsem po něm taky pátrala… Vím, že jihočeši zajíždějí pro biokuřata na ekofarmy do Rakous, biokuře tam vyjde něco kolem 300 Kč/kg – a nakupuje se do mražáku… tak nějak. Já to řeším tak, že kupuju králika a doufám, že nebude tak hormonálně a antibioticky nabušen, jako ty naši brojleři…

  11. 7. ony jsou krůty docela potvory, jsou háklivé na špatné krmení a třeba ATB či anabolika. Je tedy předpoklad, že maso bude opravdu kvalitnější. Taky způsob chovu je jiný (neříkám, že dokonalý). A to je na mase znát. Víte, že krůta nesmí zmoknout – jinak chcípne? :-)

  12. Monika:

    jestli ho fakt sháníte (za rozumné ceny), zkuste mailnout na pro bio ligu, kontakt najdete na http://www.biospotrebitel.cz (tajný tip!;)

    tip s rakušákama neznám, zapátrám děkuju!

    Pivli:

    tak to sem netušil!!!! :DDD dávaj jim deštniky nebo pláštěnky???

  13. p. Cuketka, díky moc za tip, o Abatisu jsem už slyšela, ale myslela jsem, že produkujou jen biovajíčka. A oni i biokuřátka…, tak to je dobrý :-) Zkusím se tam co nejdřív zastavit, ono do Zvole to máme přece jen blíž než do Rakouska :-)

  14. Monika:

    není to jen od Abatisu, existují i další zdroje :)

  15. To jsou věci, já jsem se po biokuřatech docela intenzivně sháněla tak před rokem, a to nebylo nikde nic. Že by se ledy hnuly ??? Každopádně díky za tip(y), propátrám to :-))

  16. 12.neee, ale ženou je z výběhu dovnitř. Stejně na venkově, když se „pasou“, jakmile se blíží na déšť, šup s krůtama na dovrek a pod střechu. :-)))

  17. Tak já kupuju Vodňanské kuře, nebo kuře od Kosteleckých uzenin. Při obr spotřebě jídla u nás, bych s kuřetem za 300 Kč, přišla na kuří buty. :)

  18. 16: to jsme nevěděl, sranda… ted yn emoc pro ty krůty

    Vědma:

    jako typický moderní single si běžný provoz větší rodinky raději ani nechci představovat, tohle prostě doma řešit nemusím… :)

    už jsem to nad někde psal v komentářích na maso mám svoji soukromou (alibistickou) politiku, že ho jím spíše „venku“ v restauracích. když doma (což je vyjímečně) snažím se koupit pořádnou surovinu. jelikož se mi to poštěstí max 1× týdně, cenu (zas až tak) neřeším.

    zajímalo by mě jak to máte s masem doma vy ostatní? stůl s večeří bez masa je chudý stůl? kolikrát týdně musíte mít maso?

  19. 18. Přiznám se, že u mě téměř není den, abych nějaké maso nebo tak neměl. Ale na druhou stranu to často bývá opravdu stopové množství – troška slaniny pod cibuli, pár koleček klobásy do zelňačky a podobně. Bez klasických masitých jídel bych se těžko obešel, ale tak dvakrát týdně maso a dvakrát ryba by mi stačilo.

  20. 18. to my maso žerem skoro každý večer, doma vařím večeře. A kdybych nechodila do Makra, tak nevím. Ve třech dospělých sežereme kilo masa bez uzardění. Taťka totiž večeří na podávací míse. Někdy sem šoupnu fotku, aby jste se zasmáli :)

  21. 20: Je fakt, že když masité jídlo dělám, tak na množství masa nešetřím.

  22. To my máme doma pěknou schízu. Já maso vůbec nemusím, a kdybych byla sama, asi jsem vegetarián ( ale ne ideologický, mi prostě maso nic moc neříká, ale sním ho). Můj manžel, naopak – pokud nemá k jídlu maso, pokrm je pro něj neplnohodnotný (za maso považuje pouze červené maso, tomu ostatnímu říká ryby a drůbež, ale ne maso ! :-) ) Jednou jsem dělala kuřecí salát, padla na to půlka kuřete, a on to komentoval slovy, že jako příloha dobrý, ale chtělo by to ještě kus masa :-) Děti máme taky napůl, ta starší je odjakživa vegetariánka – maso za celých svých 6 let nepozřela, ta mladší naopak, nejradši jí s tatínkem, MASO, z jeho talíře. Ten nejmenší je zatím na mlíku, tak uvidíme, co z něho vyroste. Pak vařte pro takovouhle rodinku :-)

  23. Pode počasí/ročního období/fyzické zátěže. Nicméně polosyrové červené maso mi dělá vysloveně dobře.

  24. Vědma:

    šup sem s fotkou , to chci vidět!! ;))) stavovací návyky mě nikdy nepřestávaj fascinovat :)

    Monika:

    nezávidím :) kdyb v tom alespoň měli pořádek že? už asi tuším odkud se vyloupla pseudoteoriediet podle krevních skupin… to musel bejt nějakej frustrovanej rodič-kuchtič :)

    možná to je ta potíž s nízkou kvalitou (a výběrem) českého masa/uzenin, lidi ho u nás spapají tolik, že ta cena je chca-nechca rozhodující faktor :)

  25. 22: A teď si představte takovej skautskej kurz, kde je 80 strávníků, z toho 2 vegani, 5 vegetariánů s různým stupněm tolerance k rybám, 3 lidi, kteří nejedí houby (2 ze zdravotních důvodů a já kvůli chuti) a 5 militantních masožroutů, kteří pokud nemají maso minimálně dvakrát denně, tak očividně strádají. Na ten cirkus jsou tři kuchaři a pohybují se v nepříliš dobře vybavené kuchyni (není vybavena sporákem, troubami a podobně restauračních rozměrů.) Já jenom čekám na ročník, kdy se k tomuto mixu přidá třeba diabetik nebo bezlepková dieta.

  26. Kytka 25. Vyjadřuji obdiv a soucítím, občas taky vařím na podobných akcích. Hrozný je, když nachystám snídani vegetariánovi a dříve přišedší mu ji sežerou, protože musí ochutnat, jaký to má. Pak jdou v poklidu zbaštit ten zbytek (děláme snídaně formou samoobsluhy).
    Minulý týden jsem viděla biokuřata v Makru, cena asi 300,–Kč za kilo, česká. Nekupovala jsem, měla jsem naložené dva paleťáky pro firmu a nebylo je kam dát. Zkusím příště a případně podám referát.

  27. 25: stačí nějaký alergik na některé potraviny, toho jste tam ještě neměl? třeba já mám alergii na pepř, pálivou papriku, zelenou papriku, kečup, mořské plody, čili … no když jedu někam, kde je hromadné stravování a mám to tam vypsat, tak mi často kolonka nestačí – musí mít ze mě radost

  28. 27: Alergici jsou samozřejmě taky (třeba právě na ty houby). Ale ti většinou nejsou takovej problém – obvykle stačí jim za ten týden uzpůsobit pár jídel. Narozdíl třeba od těch veganů, nebo bezlepkových diet, kdy se musí podle toho upravovat téměř vše (nebo vařit pár porcí zvlášť.)

  29. 27: Alergici jsou samozřejmě taky (třeba právě na ty houby). Ale ti většinou nejsou takovej problém – obvykle stačí jim za ten týden uzpůsobit pár jídel. Narozdíl třeba od těch veganů, nebo bezlepkových diet, kdy se musí podle toho upravovat téměř vše (nebo vařit pár porcí zvlášť.)

  30. caty 27: no a teď si představte mého syna, který má potravinovou alergii na pšenici, vejce, rajčata, jablka, celer…
    naštěstí už smí mléčné výrobky a dokonce už i převařené mléko

    od takových dětí samozřejmě kdo může, dá ruce pryč, takže při např. současném převisu uchazečů není šance sehnat školku…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.