Nejlepší italská zmrzlina nejlépe v Praze RSS

Štítky: , , ,

58 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Kam v Praze chodíte na pravou italskou zmrzlinu? Žila jsem nějakou dobu v zahraničí a teď už si tady bohužel na zmrzlině nepochutnám. Před třemi lety zrušili absolutně nejlepší italskou zmrzlinu v pasáži Metro a od té doby zbývá jen Cream and Dream v Husově, ale i ta má ještě rezervy, když znáte pravou Itálii… Häagen Dasz nebo Ben & Jerry's prostě taky nejsou Itálie..... Chci pořádnou porci špachtlí z čerstvých nešizených surovin a výraznou chutí.

  2. Angelato v Rytířské, má výbornou pistáciovou a kávovou, naopak čokoládová a vanilková mi přišly nic moc. Za pultem pravý Ital, dušuje se, že má všechno z čerstvého, ale myslím, že nějakou tu pastu bychom u něj ve skladu objevili. Nicméně doporučuju zkusit.

  3. Díky, vyzkouším! Nedávno jsem šla kolem a uvažovala o návštěvě, teď si ji přímo naplánuju :-)

  4. Souhlas s Naďou, taky mi tam pistáciová moc chutnala, akorát jsem neuměla popsat, kde to je:)

  5. 1 – co u vás znamená italská zmrzlina?HD a B&J jsou americké zmrzliny a ty mají k italským hodně daleko.
    Špachtlemi se u nás moc neprosadíte,lidi to nechtějí,mají dojem,že jsou okrádáni…Jsem zmrzlinář,tedy snažím se jím být a potvrzuji,že kvalita je tady zoufalá… C&D se dá,angelato je schod pod nimi a v Praze pak už nikdo,nebo spíše nevím o nikom..
    Italové z pasáže byl manželský pár on Ital a ona Češka se kterými se znám osobně-to je jako ze Světáků :)).Díky nim jsme začli vyrábět zmrzlinu,protože jsme si zvykli na jejich kvalitu a pak odjeli a nám zbyly pouze abstinenční příznaky…:((

    2 – chci vás ujistit,že pasty používají všichni zmrzlináři tím myslím i v Itálii,ne­říkám,že na všechny zmrzliny,ale používají…Pouze záleží jakou kvalitu past si opatříte,zda 100% nebo různé hrůzy a zvěrstva…

    Hezký den

  6. 1 – co u vás znamená italská zmrzlina?HD a B&J jsou americké zmrzliny a ty mají k italským hodně daleko.
    Špachtlemi se u nás moc neprosadíte,lidi to nechtějí,mají dojem,že jsou okrádáni…Jsem zmrzlinář,tedy snažím se jím být a potvrzuji,že kvalita je tady zoufalá… C&D se dá,angelato je schod pod nimi a v Praze pak už nikdo,nebo spíše nevím o nikom..
    Italové z pasáže byl manželský pár on Ital a ona Češka se kterými se znám osobně-to je jako ze Světáků :)).Díky nim jsme začli vyrábět zmrzlinu,protože jsme si zvykli na jejich kvalitu a pak odjeli a nám zbyly pouze abstinenční příznaky…:((

    2 – chci vás ujistit,že pasty používají všichni zmrzlináři tím myslím i v Itálii,ne­říkám,že na všechny zmrzliny,ale používají…Pouze záleží jakou kvalitu past si opatříte,zda 100% nebo různé hrůzy a zvěrstva…

    Hezký den

  7. Vyborna zmrzlina v praze je v Pařížský vedle Barocku. Rekla bych ze i pouzivaji spachtel, ale nejsem si jista. Byla jsem tam naposledy v létě. Naprosto vyborna prirodni chut pistaciove a bananove. Jak rozmackany banany a pistacie. Mnam mnam.

    BTW: Vite nekdo jak zalozit nove tema?

  8. snookie, je potřeba na titulní straně fóra vlézt do kategorie, do které chcete téma přidat. Pak už dole na stránce najdete formulář pro založení nového tématu.

  9. Založení nového téma/topicu
    http://www.cuketka.cz/forum/
    pak zvolit kategorii (vaření, jídlo venku, nápoje…)
    pak noře uvidíš Téma (Add New » ) a klikneš na to Add New
    potom napíšeš název vlákna do dalšího okénka text a pod to ještě tagy (když chceš např. psát o kavárnách v Horní Dolní, tak tam napíšeš třeba, káva, kavárna, Horní Dolní a pod.)

  10. Mimochodem Angelato je také v Čokoládové cukrárně na Smíchově. Jinak podle informace toho pravého Itala (který se ale jmenuje Bojan nebo Dražan nebo obdobně italsky :-) je skutečně všechno z čerstvého.

  11. mango: Psala jsem, že HD ani BJ to není. Jinak moc děkuji, od doby co to v pasáži zrušili jsem se snažila pátrat, kam se přestěhovali nebo jestli je možné zmrzlinu třeba objednat. Byla bezkonkurenční:-(
    Vy sám někde prodáváte? Klidně i za Prahou, pro dobrou zmrzlinu jsem ochotna jet třeba 200 km:-) Někde jsem četla Stráži pod Ralskem, ale ještě jsem nedostala žádné směrodatné reference. Už jsem i uvažovala o koupi zmrzlinovače, ale pochybuji, že ten za 5000 bude umět dokonalou zmrzlinu… Jinak na prague food festivalu jsem měla možnost ochutnat zmzlinu z Hiltonu a myslím, že je v Praze jasným vítězem. Angelato už jsem zkusila, ale je to příchuť od příchutě, třeba kokosová a pistáciová jsou velmi dobré. Mozart, mi tedy nechutnal. Každopádně jsem zatím odkázaná na kombinaci CD a Angelato

  12. luciecz:200 km…to už se dá mluvit o závislosti :))) tak daleko to není,vyrábím a prodávám..dejte do vyhledávače na seznamu 2ad a spojení najdete.
    Zmrzlinovačem za 5000 jsem původně chtěl také začít ale i skončit,ale skončilo to strojem 100× dráž…a všechno tím začalo :))).Dokonalou zmrzlinu ve strojku za 5.000,– nemáte šanci udělat…Co měli v Hiltonu za zmrzlinu?U zmrzliny není až takové umění vyrobit,ale aby vydržela ve vitríně.Zavolejte a dáme řeč,tedy pokud máte zájem…
    Ve Stráži pod Ralskem,co jsem četl,jsou vyhlášení množstvím druhů jako vepřo-knedlo-zelo atd.,ale v článku také padlo,že se u nich nikdo nemusí bát salmonely,protože jedou z prášků a tím pádem mě už návštěva nezajímala,tak nevím jakou tam vaří…
    Hezký zbytek dne.

  13. Znám Cream and Dream, ale včera náhodou jsem si dala od Hájka zmrzlinu SUPER a chutnala mi víc – jak borůvková (ještě měli jahody), tak hořkočokoládová, ta byla vynikající! Kopeček za 20 za tourčitě stojí.

  14. čirou nahodou brigádničím na havelským trhu (nabízíme jen české produkty, zejména moravské) a tenhle týden u nás již dvakrát byli z Angelata pro moravský broskve… Takže to vypadá, že to tam vskutku více méně domácí bude :) dnes jsem tu broskvovou ochutnal a musím říct, že nemá chybu :) chuť naprosto stejná jako ty broskvke! tudíž doporučuji!:)

  15. Zdravím,

    za prvé Angelato má dobrou zmrzku, ale ten člověk není Ital, znám osobně.
    Už ste někdy zašli do OC arkády Pankrác? Je tam pravá italská kavárna, né žádná pseudo itálie, majitel ital, italské vybavení a většina tradičních italských pochutin.
    Tak široký výběr zmrzliny si troufám tvrdit nenajdete široko daleko. Někteří rádoby italové viz. firma fruitisss, však to znáte.

    Kdo nezná at se podívá na http://www.gelati.cz

    Tomáš

  16. Já také hlasuji pro Angelato, i když už je trochu moc profláklé, zná ho celá Praha. A opravdu to nejsou Italové, ale Chorvati, myslím. Ale to nic nemění na faktu, že mají skvělou zmrzku a nerozhodnutým dávají ochutnat na co si ukáží, to mne moc baví! Za sebe doporučuji lískový oříšek.

  17. Pane Gleich, pokud pod „Fruitisss“ myslíte síť zmrzlináren a jogurtérií v českých OC, tak věřte, že stejné suroviny jako oni používá pro některé zmrzliny i právě Gelati. A stejně tak i Angelato (např. na tu vyhlášenou pistáciovou) nebo Hájek a Boušová. Jsou to italské směsi, pasty atd. dovážené do Česka i Slovenska.

    Co se týče široké nabídky chutí, tak je s tím jeden malý problém — pokud není provozovatel schopen prodat vanu za relativně krátký čas, „stojí“ mu tam příliš dlouho a není to ku prospěchu. Pokud někdo nemá zaručenu obrátku, je lepší držet se pár van se supr zmrzlinou. Jak to běhá v Gelati, to nyní nejsem schopen posoudit, takže to říkám spíš obecně.

  18. ↪ 11 Luciecz: Z čeho se má správně dělat zmrzlina Mozart (a jak má vlastně správně chutnat), když ne z nějakého polotovaru?

  19. ↪ 18 Ala: A co teprv Mozartovy koule! :-)

  20. ↪ 19 ondrejk: No právě, já myslela že jediným přijatelným základem správné zmrzliny z Mozartových koulí musí být Mozartovy koule. Dost nedostatkový ne? :-))) Vůbec mi to přišlo jako dost vtipný vyjádření od někoho, kdo je ochoten jet 200 kilometrů pro pravou italskou zmrzlinu a pak si stěžuje, že zmrzlina Mozart nebyla dobrá. To já když jedu 200 kiláků kvůli zmrzlině, tak si zásadně dávám šmoulí nebo dinosauří, protože tam taky rozhodně vím, jak správně chutná taťka šmoula a dinosaurus. Prej je do tý zmzliny taky občas kupujou na Haveláku.

  21. ↪ 20 Ala: Co treba pistaciovy marcipan, nugat a horka cokolada?

  22. ↪ 21 kacka_zvykacka: To by šlo, plus mandlový marcipán a mléčná čokoláda. Otázka je, jestli to má být v té zmrzlině všechno smíchané dohromady, nebo se to bude vrstvit. Každopádně aby to bylo dostatečně italské, musí se nandavat špachtlí.

  23. ↪ 22 Ala: V originálních Mozartových koulích od Fürsta není ani mandlový marcipán ani mléčná čokoláda. Cukrář, který umí dělat zmrzlinu si s takovými ingrediencemi určitě poradí, ale o to vám asi nejde, hlavní je být rádobyvtipná a vymezit se vůči těm, kteří upřednostňují kvalitní základní suroviny před chemií… no, každého věc, mě to nepřijde ani rozumné ani vtipné.

  24. ↪ 23 kacka_zvykacka: Promiňte, nechtěla jsem se Vás dotknout, já jsem to asi celé špatně pochopila. Opravdu jde o to, že zmrzlinář, který chce prodávat správnou zmrzlinu Mozart, si nejdřív vyrobí pistáciový marcipán, nugát a hořkou čokoládu (a nic jiného, protože jsou jen jedny správné originál Mozartovy koule) a potom to použije k výrobě zmrzliny? Já nemám absolutně nic proti použití kvalitních základních surovin, ale opravdu v Itálii (nebo někde jinde) se takhle ta zmrzlina dělá? Mluvím konkrétně o tomhle druhu zmrzliny (Mozart), protože právě u té mi to připadalo hodně absurdní.

  25. ↪ 22 Ala: Bohužel „dostatečně italské“ podniky u nás v dohledné době nebudou, zákazníci na špachtle nereagují dobře, mají pocit, že jsou šizeni.

  26. ↪ 24 Ala: I restaurace přece mají své dodavatele, to samé cukráři, zmrzlináři a spol. Takže ne, nemusí si to všechno vyrábět, může si suroviny koupit ze zdroje, ke kterému má důvěru a pak z toho udělat zmrzlinu. Kvůli smetaně asi taky krávy nechová. Itálie je pro mnohé zmrzlinářská modla a přitom je to tam stejné jako všude jinde, jsou zmrzlináři, kterým záleží na tom, co prodávájí, dělají vše ze základních surovin možná s nějakým minimálním použitím past, výsledek je dobrý a dražší, např. zmrzlinárna Da Ganni v Boloňi (maji uvedeno odkud konkrétně pocházejí jednotlivé suroviny), no a pak ti, co si sypou a pastují a ovoce a jiné věci jejich zmrzlina nikdy neviděla. Ono je totiž o moc jednodušší udělat zmrzlinu z prášku nebo polívku z kostky, proto to většina dělá a pak to konzumenti považují za standard. Pokud jde o Itálii, je ten standard jen posunutý o něco dále k lepšímu (nějakou dobu jsem tam žila a tady pracovala pro dodavatele italských potravin).
    Souhlasím s tím, co je napsané výše, snadno dostupná dobrá zmrzlina je v Praze Cream & Dream a Angelato a kousek za Prahou 2AD v Tuchlovicích (Gelati v Arkádách jsem nezkoušela).

  27. ↪ 26 kacka_zvykacka: Kačko, jasně, vše v dobrém, jo :-) Mě to jen přišlo jako úlet zrovna ten Mozart (nebo třeba Bounty, Kindr Pinguí apod., to je celkem jedno), kde mi to připadá dost nereálné v porovnání třeba s vanilkovou nebo nějakou ovocnou, jogurtovou nebo tvarohovou apod. zmrzlinou. A už vůbec jsem nepochopila, v čem se má lišit „pravá italská“ Mozart třeba od „pravé americké“ Mozart (tedy kromě té špachtle). A Cream & Dream je bezva.

    ↪ 25 ondrejk: Mě je úplně šumák čím mi kde zmrzlinu nandají, důležité pro mě je, jestli mi chutná. A musím říct, že osobně se mi nejvíc protiví takové to důkladné ořezávání miniaturních kleštiček, aby se náhodou někdo nepředal, ale samozřejmě chápu že deklarovaná hmotnost je tím dodržena.

  28. škoda,že nemám čas ,musím vyrábět zmrzlinu…:))),ale ty mozartovy koule je prča,pozoruji vás tu už 2 dny, až jsem nevydržel.
    Vy chcete po zmrzlinářích zmrzliny nevídané,ale lidi nevědí ani jak vypadá vanilka,natož jak chutná…
    Tento víkend jsme měli čokoládouvou z AMEDEI,ale nikdo neví co to je…většina znalostí o čokoládě končí u fialové krávy a ti co navštívili hlavní město znají i Lindt,ale to ještě nejsou čokolády…
    bohužel o mozartech nebo šmoulí jsou schopni vyprávět neskutečný věci.
    Americká zmrzlina a italská zmrzlina jsou dvě různé disciplíny,takže ten Mozart bude také jiný…
    Pasty na zmrzlinu používají všichni,otázkou je jaké.Pokud máte pastu z pistáciových oříšků 100% ,tak na tom nevidím nic špatného,protože tak jak je to umleté ,tak to nikdy neuděláte.
    Problém nevidím ani tak v pastách jako v práškových základech,které se sypou do vody, sušeného mléka,krabicového mléka,což je humus,který u nás dělají skoro všichni…a v té slavné Itálii to dělá velká většina…
    Tohle je téma na celý den a mně jedou stroje…:))omlouvám se.
    Hezký den

  29. Zdravím,

    předně pasty, zmražené pyré se standardně používá, na tom není nic špatného. Jde o to z jak kvalitních surovin jsou ty pyré vyrobeny, konkrétně u ovocných zmrzlin. Stejně je potřeba přidat trochu ,,zesilovače chuti,, nicméně to s tím nemůžete přehánět. U mléčných zmrzlin např. oříšková jsou důležité oříšky, není oříšek jako oříšek, atd, pistáciová správná 100%pasta, jinak to nemá smysl ani dělat. Angelato není chorvat, ale Makedonec, zmrzku má ale dobrou to se musí nechat.
    Gelati co vím nepoužívá to co ostatní fruitiss atd.

    S pozdravem tomáš

  30. 29 – jste zmrzlinář nebo jenom mluvíte o zmrzlině?
    předně pasty a mražené ovoce nebo pyré je velký rozdíl…
    „zesilovače chuti“ – tak to už si děláte srandu…to používají chemici a těch je hodně ,skoro všichni,ale to neznamená,že je to tak správně…
    nezlobte se ,ale v ovocných zmrzlinách pasta ani zesilovač chuti nemá co dělat,pak to není zmrzlina,ale sračka
    Fruitisimo je vyráběno z chemické mec3 o tom se nemá cenu ani bavit,tak to prostě je… a jejich výkřiky 82% je šmé na zákazníky…nikde nikdo nevysvětluje čeho je 82%,z čeho je 82% a kde je 82%…prostě sračka…
    hezký den
    mango

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.