Džezva RSS

Štítky: ,

6 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Chtěl bych se zeptat, co vy a džezva? Občas se tady o ní mluví, ale nějaký receptík jak na to jsem nenašel. Drtivá většina postupů, co se dají najít na netu jsou o tom, že káva se většinou třikrát převaří. Odkdy se má káva vařit? Mě je sympatický tento postup:
    http://www.ineedcoffee.com/…rkishcoffee/
    který jasně říká, že hlavně nevařit. Je to tedy správně? Nicméně nejsem si jist, zda-li to taky občas nepřevařím, jelikož poprvé mi stoupá krásná pěna, ale když postup opakuji, pěna již není tak silná a mám strach, že mi tam občas něco probuble. No těžko říct. Tak poraďte:-)

  2. … domnívám se , že výrazem třikrát převařit většina myslí třikrát zpěnit. Vařit by opravdu neměla. Setkal jsem se z názorem, že var kávu vyčistí a ona pak není prašná. Pak to ale zase nechutná tak jak má, že?
    V případě, že hrubost není odpovídající, čili super jemná, to ale funguje, logr sedne. Z návodu je dobré vytáhnout větu " Dont go away " :o)

  3. Ještě takový dotazík ohledně té hrubosti. To, že káva by měla být tedy ve stavu práškovisti, je jasné. Co ale druh kávy? Používá zde nějaký specifický, či je běžné použít tu, kterou máme rádi a namlít si ji opravdu najemno.

  4. …asi záleží na osobní preferenci … zde těžko radit … nebát se experimentovat

  5. Manžel ji vaří a 3× ji zpění. Používáme kafe s kardamonem (kupované v halal obchodech). A dává ji do děsně malejch hrníčků.

  6. rád bych se zeptal zkušených na správnou přípravu kávy v džezvě. vždycky tak po druhém třetím napěnění se ten kávový „škraloup“ propadne do vody. je to proto, že ohřívám vodu příliš rychle? a je to tak správně nebo má kávový škraloup zůstat na hladině celou dobu? a když už se propadne, mám v té chvíli skončit a kávu servírovat? řekl bych, že dál už bych ji asi vařit neměl.
    děkuji

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.