Hořčicová zmrzlina po italsky :) RSS

Štítky: , , , ,

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. per il gelato alla senape: 150g di senape con grani, 5 tuorli, 1/2l di latte intero, 25ml di aceto di vino rosso postup: In una ciotola, con l'aiuto di una fruste, sbatto i tuorli e aggiungo il latte freddo. Metto il composto sul fuoco e lo porto a 82st.C. Tolgo dal fuoco e passo subito nell'abbattiore a raffredarre. infine aggiungo delicamente l'aceto e la senape, emulsionando con una frusta, e verso nella gelatiera, azionandola. uffff, tak snad jsem to opsala dobre a jsem zvedava, s cim kdo prijde :)

  2. 150g celozrnné (nebo hrubě mleté) hořčice, 5 žloutků, 1/2 l plnotučného mléka, 25 ml červeného vinného octa.
    postup: V míse pomocí metly ušlehat žloutky a přidat studené mléko. Směs dát na oheň a zahřát na 82 stupňů Celsia. Sundat a dát rychle zchladit. Nakonec pomalu přidávat ocet a hořčici, vytvořit metlou emulzi a nalít do strojku na zmrzlinu a zapnout ho.

    Tak takhle bych tomu rozumněl já, ale nedá se to brát za bernou minci, italsky jsem se v životě nikdy neučil víc než počítat do deseti. Vycházel jsem ze slovníku, zkušeností s překladama z angličtiny a ze své poměrně mizerné francouzštiny.

  3. Kytko, klobouk dolu :) se slovnikem bych to taky dala dokupy, ale za hooooodne dlouho :D na jazyky jsem dost leva…

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.