Topfenstrudel RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

3 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Tento víkend jsem si udělal malý gurmánský exploring do Vídně abych ochutnal zdejší speciality (Sacher torte, Apfelstrudel, Cafe Melange atd.) Ochutnal jsem zde i úžasný topfenstrudel, který mě naprosto uchvátil.
    Nevíte někdo jak se připravuje tento neodolatelný tvarohový moučník? (Hlavně těsto)
    PS: Tady je foto http://yfrog.com/mr09062010484j

  2. Topfenstrudel je tvarohový štrůdl, taky ho zbožňuju.
    Dělám ho jako klasický tažený štrůdl, plním oslazeným tvarohem, do kterého jsem zamíchala našlehané bílky. Ještě větší ňamka je když se místo tvarohu použije ricotta. A nebo jej lze udělat z listového těsta.

  3. V receptáři mám tohle:
    Topfenstrudel – tvarohový štrúdl
    těsto:
    250 g mouky
    špetka soli
    2 lžíce oleje
    1 lžíce octa
    voda podle potřeby;
    1 lžička oleje na potření;
    náplň:
    500 g tučného tvarohu (červený)
    3 vejce
    2 lžíce rumu
    100 g rozinek
    (vanilkový cukr);
    2 lžíce rozpuštěného másla
    2 lžíce mléka
    Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Těsto: mouku na válu smícháme se solí, do středu kopečku uděláme jamku, do které vlijeme olej, ocet a vodu. Vypracujeme těsto, podle potřeby přidáváme vodu. Potom těsto potřeme olejem, zakryjeme fólií a necháme při pokojové teplotě asi 20 min rozležet. Mezitím ušleháme bílky s polovinou cukru do tuha. Utřeme tvaroh a žloutky, vmícháme zbylou polovinu cukru a rozinky (můžeme přidat vanilkovou esenci nebo vanilkový cukr).. Nakonec do náplně vmícháme sníh z bílků. Na velkém ubrusu těsto rozválíme co nejvíce do tenka, rukama ještě vytáhneme (aby byl skrz ně vidět vzorek na ubrusu). Pomašlujeme tekutým máslem. 2/3 plochy těsta potřeme tvarohovou směsí, od kraje pokrytého směsí svineme, položíme na pečící papír na plech, potřeme mlékem (vejcem) a při 200 °C pečeme 40 min dozlatova. Pozn.: nádivku je před srolováním možné poklást nasekanými meruňkami, višněmi, broskvemi, malinami…

    (Já srab používám koupené listové nebo filo těsto. A nevím, jde-li o správný recept, na fotce nějak nerozeznávám to svinutí do závinu.).

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.