Thajské menu - POMÓC!!! RSS

Štítky: Zatím bez štítků.

8 příspěvků celkem.
Skočit na nejnovější↓

  1. Na sobotní večer jsem pozval přátelé na večeři a chystám se připravit thajské menu. Kuřecí maso na zeleném kari s rýží jako hlavní chod je jistota, bohužel si nevím rady s přípravou předkrmu a dezertu. Prosím o radu či náměty na předkrm a desert, tak aby celé menu krásně ladilo… díky předem

  2. jako předkrm bych zkusil nějaký z těch jejich palivých a kyselých salátů ze zeleniny, skleněných nudlí a masa nebo krevet. Yam Wun Sen, Som Tam tuším, a ještě nějaký s hovězím masem.. to miluju.
    U zákusků si nejsem jistý, když přemýšlím o kterékoliv asijské kuchyni, tak se mi moc zákusky nevybaví.. Já bych to odbyl mangem nebo papájou, třeba s kokosovou zmrzlinou. Ale určitě tu budou i lepší nápady.

  3. http://www.thaitable.com/…cky_Rice.htm

  4. OK předkrm by mohly být spring rolls nebo malé špízy (nevím jestli se tu dají sehnat ty jejich masové kuličky, případně dejte kuře nebo krevety) s pikantním dipem.

    Dezerty skutečně moc nemají, řešil bych to navrhovaným exotickým ovocem s kokosovou zmrzlinou, ale použil bych třeba ananas, jelikož se tady dá koupit v mnohem lepší kvalitě než mango nebo papája. Na mango s lepivou rýží potřebujete dokonale zralé žluté mango a to tady sehnat vidím jako velký problém.

  5. Jako dezert bych připravila salát z exotického ovoce (ananas, papája, liči, mango…podle toho, co se ti bude líbit, protože nabídka kvalitního ovoce je silně kolísavá…takže ohmátavat, očichávat…:-) se zálivkou z kokosového krému – 4 vrchovaté lžíce kokosového krému, 3 lžíce hnědého cukru a lžíce limetkové štávy. Ozdobit to lze lístky thajské (i normální) bazalky. Recept jsem jednou objevila na netu a od té doby jej pravidelně připravuji, protože nezabere mnoho času a není tak náročný na ingredience.

  6. Všem mnohokrát děkuji za rady! Nakonec jsem se řídil heslem v jednoduchosti je síla! A od tohoto hesla se odehrával předkrm i desert. Jako předkrm jsem zvolil mix salátů s krevetkami a grepfruitem a sladká tečka v podobě čerstvého ovoce s domácí kokosovou zmrlinou :-). Ještě jednou všem díky.

  7. Ondrej: Ah, jak vasim pratelum zavidim…

  8. Vloni jsme byli na thajském degustačním menu – opravdu od thajského kuchaře – a moučníků tam bylo dost, něco jako pudinky, něco jako exotické dorty a koláče, byly tam i zmrzliny. Už si to moc nepamatuju, ale ochutnala jsem všechno. Takže určitě dezerty taky mají, byť budou asi inspirované evropskou kuchyní.

Co vy na to?

Musíte se přihlásit k posílání příspěvků.