Zápisník

pana Cuketky

James Hoffmann analyzuje trh výběrové kávy

Around the world coffee suppliers regularly meet with people opening cafes for all the wrong reason. They hate their office job (while it may pay well, they feel their soul is being crushed), and they’ve always loved cafes. They have no experience in running a business and no experience in coffee.

To date, as an industry, we’ve sold the idea that if they just serve good coffee then all will be well. If they buy the right machine, buy the right coffee from the right roaster who buys from the right farmer, then success is assured. We know this isn’t true, and we really need to stop pretending it is.

Skvělý text! Hoffmann předpovídá korekci trhu s vlnou zavírání kaváren a pražíren i konsolidaci a upevňování pozic silnějších hráčů. Těžko říct, jak moc se Praha (a Česko) podobá rozvinutým trhům na západě, několik paralel se ale v textu najít dá.

Vlnu otevírání nových podniků tu máme určitě a podle tempa nových podniků máme vrchol ještě před sebou. Spousta kaváren u nás je taky otevřena jen krátce a ne dost dlouho na to, aby se ukázala jejich soběstačnost a dlouhodobá udržitelnost.

Vážně podnětné čtení. Jestli se o výběrovou kávu v ČR zajímáte, určitě si to projeďte (není to dlouhé):

Part 1: The Lull
Part 2: The Bubble
Part 3: Implications and Predictions

16. prosinec 2015 16:12:30 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Hledám posilu!

Baví tě jídlo, fotíš, píšeš? Více přímo v inzerátu.

16. únor 2017 17:02:48 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

On Eating Insects – nová hmyzí kuchařka

Výzkumná skupina při restauraci Noma – The Nordic Food Lab v květnu vydá novou kuchařku, která se věnuje výhradně hmyzu. Více v článku.

19. leden 2017 18:01:30 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept - Lohikeitto

Zalezte domů, nasaďte papuče a zapněte sporák. Mám tu ten nejlepší rozmrazovací recept na světě – lohikeitto! :)

16. leden 2017 19:01:52 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Nový videorecept – Pečené kuře

Pečené kuřátko! Nové video pro můj nejoblíbenější recept na kuře. Nebojte se kuře pořádně nasolit předem, dělá to obrovský rozdíl. A pak taky samozřejmě rozehřát pec na plný knedl!

11. leden 2017 20:01:14 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku

Všežravci, vegetariáni a vegani – kdo využije půdu nejlépe?

Skvělé téma i nový typ článku v plném formátu. Vegani vs masožrouti si to tentorkát rozdají v efektivitě využívání zemědělské půdy! :)

11. leden 2017 20:01:43 - Trvalý odkaz - Sdílet na Facebooku
Načíst další